Retete Culinare : e-Retete

 

Madlene

Categorii: Retete desert, Retete din Franta, Retete cu ou

 
Madlene. Imagini pas cu pas pentru madlene

Ce bune au iesit, pufoase si nu extrem de dulci. Le-am servit dimineata cu cafea, mai mult nu au rezistat.

Ingrediente pentru Madlene

3 oua
130 gr zahar
1 esenta vanilie
coaja razuita de la 1/2 portocala (sau lamaie)
130 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
1 priza sare
100 gr unt topit si racorit
putin unt si faina pentru tava

Bucati: 24

Madlene - Preparare

  1. Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, coaja de portocala si vanilia pana compozitia devine spumoasa si are o culoare galben pal, cca 5 minute. Zaharul trebuie sa se topeasca de tot.
  2. Se amesteca faina cu sarea si praful de copt si se cerne peste oua in doua transe. Se amesteca usor, folosind telul, astfel incat spuma de oua sa nu se lase prea tare.
    * pentru un aspect mai interesant puteti adauga si putin mac in compozitie
  3. Se toarna in 2-3 transe untul peste compozitie si amestecam iar usor pana la omogenizare.
  4. Se da compozitia la frigider minim 30 minute.
  5. Se unge cu unt topit o forma de madlene. Se presara faina si apoi in chiuveta se scutura excesul.
  6. In fiecare forma din tava punem 1 lingurita cu varf din compozitia pregatita. Dam la cuptorul preincalzit la 190C pentru 12 minute.
  7. Scoatem tava din cuptor, o lovim usor de masa sa se desprinda madlenele, le asezam pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

 
Click pe imagini pentru a mari

Batem ouale cu zahar si arome
Batem ouale cu zahar si arome
Aluatul
Aluatul
Aluatul dupa ce a stat la frigider
Aluatul dupa ce a stat la frigider
Pregatim tava
Pregatim tava
In forme
In forme
Coapte
Coapte

 

5 17

 

 

Retete similare 

Fursecuri cu ciocolata Fursecuri vieneze
Fursecuri cu ciocolata Fursecuri vieneze
Fursecuri alb-negru Limbi de pisica
Fursecuri alb-negru Limbi de pisica

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Madlene"

 

Comentarii

Georgiana  acum 3 ani 19 Aprilie 2010 14:13  

Re: Madlene

Arata foarte bine
 

Laurentiu  acum 3 ani 19 Aprilie 2010 16:17  

Re: Madlene

Minunat desert ! Esti o adevarata bucatareasa desavarsita si mai ales , nevasta din visul fiecarui barbat ! Ma inchin , zeita bucatariei , respect.
 

lira  acum 3 ani 19 Aprilie 2010 16:54  

Re: Madlene

Unde ai gasit tava de madlene, eu caut de foarte mult timp. Foarte bine arata!
 

Ioana  acum 3 ani 19 Aprilie 2010 17:41  

Re: Madlene

la Cora, doar ca puteau fi mai bune. nu au stratii si pe forma, doar la varf. uite cum ar trebui sa arate [link] , dar ale mele nu au acele linii pe suprafata adanciturilo.
 

Monica Mihaly  acum 3 ani 19 Aprilie 2010 23:28  

Re: Madlene

delicios si usor de facut, foarte tere esti ioana
 

Ava  acum 3 ani 20 Aprilie 2010 11:55  

Re: Madlene

Felicitari! Arata demential! Deja ...
 

Ella  acum 3 ani 20 Aprilie 2010 14:18  

Re: Madlene

Hai sa va spun un trick, pune 2/3 din compozitie in ficare forma (ai pus putin cam prea mult si au dat pe afara) si pune forma in frigider pentru o ora dupa care o scoti si o puneti direct in cuptorul incins la maxim... o sa creasca mult mai bine si o sa aveti la ficare " burtica" pentu care sunt bine cunsoscute madeline frantuzesti.
Iti urmaresc blogul de o perioada si sunt placut impresionata de talentul culinar de care dai dovada. Felictari, ai cel mai bun blog culinar din Romania.
 

Ioana  acum 3 ani 20 Aprilie 2010 14:39  

Re: Madlene

ella, o sa incerc si asa, sa racesc aluatul in forme. partea mai proasta pentru mine e ca am doar o tavita si o sa dureze ceva daca astept dupa fiecare tura jumate de ora.
 

amaranda  acum 2 ani 29 Octombrie 2010 17:36  

Re: Madlene

Buna! Am facut aseara reteta; desi am respectat intocmai ordinea si gramajul ingedientelor, am tinut la frigider aluatul 45 min, era foarte "curgator", nicidecum ca al tau. Am fost nevoita sa adaug faina, altfel era un fel de aluat curgator de chec. au iesit cam aplatizate, gustoase insa. Cam dulci, desi tu ziceai ca nu ti s-au parut extrem de dulci mai incerc si alte retete, poate am mai mult succes. Cele bune!
 

Deyuk*  acum 2 ani 6 Decembrie 2010 14:37  

Re: Madlene

ESti cea mai tare ,vreau sa incerc Madlene...
 

toriai georgiana  acum 2 ani 21 Decembrie 2010 12:14  

Re: Madlene

se pot face si daca nu am acea tava speciaala? sau imi ies prea plate?
 

crasmaru   acum 2 ani 28 Decembrie 2010 19:56  

Re: Madlene

si eu fac madlene ,dar cu compozitie de chec.Ies minunate.
 

roxiS  acum 2 ani 14 Februarie 2011 15:40  

Re: Madlene

incredibil de bune
vreau de ceva vreme sa scriu un comentariu dar nu ma pot opri din mancat
am dus tava din fata mea ca le-am facut pt cea mica dar in ritmul asta va gasi doar hartiile de la madlene
sunt bune,bune si cu o cana de cacao cu lapte e mai mult decat un desert
multumim
 

anka1969  acum 2 ani 27 Februarie 2011 10:08  

Re: Madlene

Sunt foarte bune. Si eu le-am facut. Prima data nu am avut tava si le-am facut in forme de briose.Dupa ce am cumparat tava am repetat reteta, dar nu reuseam sa le coc ,cum reuseau cei din jur sa le manance.Incercatile si nu veti regreta!
 

lira  acum 2 ani 17 Aprilie 2011 15:47  

Re: Madlene

Ioana tavi din astea cum ai tai, am luat saptamana trecuta din carrefour reduse la 2 lei de la 10 lei
 

mihaela g penzis  acum un an 1 Decembrie 2011 15:15  

Re: Madlene

delicioase ,facultativ inainte de a fi coapte se pot orna cu:fulgi de cioco.gem de maciese,sau catina;platoul poate fi asezat pe crengute de brad!
 

staicu roxana  acum un an 17 Februarie 2012 12:22  

Re: Madlene

as vrea sa stiu daca nu pot pune compozitia toata intr-o tava si sa o fac blat caruia sa-i pun o crema la mijloc?
am facut madlenele de mai multe ori si le-am taiat in doua si am pus crema de la prajitura snickers a L.Sava si au fost bune rau
asa e mai mult de munca decat daca ar fi un blat
PS: nici o alta reteta de madlene sau muffins nu au fost asa de bune ca ale tale(toate retele incercate de la tine au fost la superlativ)
 

Ioana  acum un an 18 Februarie 2012 13:35  

Re: Madlene

nu m-am gandit la asta, dar nu vad niciun impediment atata timp cat pastrezi grosimea blatului cam aceeasi cu a madlenelor in forma.
 

Ana  acum un an 18 Februarie 2012 18:10  

Re: Madlene

Buna! Am gasit la Cora tava pentru Madlene, din silicon. Tu ai incercat-o? Stii ceva tips-uri in ceea ce priveste tava din silicon...e mai buna, mai rea?
 

Ioana  acum un an 18 Februarie 2012 18:11  

Re: Madlene

nu am incercat-o pe cea de silicon. dar stiu ca trebuie sa o ungi usor si pe aceasta chiar daca e din silicon. o pui pe tava cuptorului ca sa fie usor de mutat.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS