Maioneza fina cu usturoi

Retete arabesti Retete cu ou Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Maioneza fina cu usturoi

Pare frisca, nu-i asa? Dar e maioneza cu usturoi, fina si spumoasa! Cel mai bun sos de usturoi ever!

Ingrediente

5 catei usturoi
1/4 lingurita sare
1-2 linguri suc de lamaie
1 albus de ou
150 ml ulei (neutru la gust; de floarea soarelui)

  1. Intr-un mojar se striveste usturoiul cu sarea pana devine pasta. Se adauga sucul de lamaie si se paseaza bine.
  2. Se pune intr-un blender (am folosit blenderul vertical) impreuna cu albusul de ou. Se mixeaza bine timp de 30 secunde.
  3. Incet, in fir subtire, se adauga uleiul in timp de blenderul merge. Veti vedea ca incet incepe sa capete consistenta. Dupa ce ati pus cca 100 ml ulei opriti blenderul, gustati maioneza si vedeti daca mai aveti nevoie de suc de lamaie. Eu am mai pus 1/2 lingura tot cu blenderul mergand.
  4. Adaugati apoi, cu blenderul mergand, 2 linguri de apa, tot in fir subtire.
  5. Adaugati in fir subtire restul de ulei.
  6. Se pastreaza la frigider.

Comentarii (24)

 

Ultimele comentarii

EmmaBurcusel  acum 11 ani - 9 Martie 2013 03:44  

Acesta reteta este un deliciu la noi in familie, singura diferenta care o fac este ca pun smantana trei sferturi si maioneza un sfert. Foare ingenios fotografiat:)
 

Praslea cel Voinic  acum 11 ani - 14 Martie 2013 11:35  

L-am facut (ou de la tataia de la tzara , usturoi tot din ograda proprie) :)
Fara sa exagerez l-am mixat la blender 30 de minute pe ceas , si acum ma furnica mana :)
Cat despre consistenta ... mai fina si mai spumoasa decat o maioneza din comertz ... frisca nu alta .
Acu o intind sa fac si un vicat de vita la grill . . .
 

Ioana  acum 11 ani - 14 Martie 2013 11:46  

ai cam facut exces de zel. am zis sa-l torni incet uleiul, dar cred ca tu l-ai tunat super incet. e bine si asa, mai bine mai incet decat mai repede, important e sa nu se taie.
 

Praslea cel Voinic  acum 11 ani - 14 Martie 2013 12:12  

Gata si ficatu' gros , moale si putin deschis la culoare-n mijloc . . . Hehe prima oara , deci norocu' incepatorului si cu maioneza de usturoi a fost un desert , vicatu a fost de manzat cu o tenta dulce :)
P.S. mancare pt. pensionari pt. ca a iesit totu' moale si pufos incat si cei cu placa sau doar cu gingii pot manca linistiti :))
P.S. inca o zi in care ma bucur ca un copil la acadele :))
 

andreea  acum 11 ani - 14 Martie 2013 13:59  

am incercat si eu si mi-a iesit.yum yum
 

mona  acum 9 ani - 10 Noiembrie 2014 20:58  

;) se poate si fara albus !
iese super...si eu o fac de ani de zile...
 

adela  acum 9 ani - 16 Noiembrie 2014 10:29  

Buna.Se poate ca maioneza sa iasa apoasa si din cauza ca robotul se poate incalzii si acest lucru poate taia maioneza chiar si daca toti pasii sunt facuti corect.Eu am patit-o cu blenderul de la robotul de bucatarie.Va urez succes!
 

Ioana  acum 9 ani - 16 Noiembrie 2014 14:52  

nu stiam asta, merci de atentionare!
 

Alex  acum 7 ani - 24 Iunie 2016 20:00  

Foarte fosrte naspa reteta. Nu stiu daca e facuta pentru oameni , dar e imposibil de mancat. Alta domnisoara care s-a apucat de scris retete pe net pentru ca se plictiseste si nu are o ocupatie stabila.
 

AdrianaB  acum 7 ani - 9 Septembrie 2016 12:27  

Iese cam gretoasa putin... putin cam mult ulei. Am incercat prima data si nu mi-a iesit :)) A doua oara mi-a iesit din fericire :) Dar am pus mai multa lamaie si uleiul l-am lasat la 100 ml. :) :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...