Menta uscata

Retete condimente Retete turcesti

Reteta Menta uscata

Merita sa folosesti verdeturi uscate? In majoritatea cazurilor nu prea, eu prefer varianta proaspata. Sunt insa cateva verdeturi care desi au alta aroma uscate, sunt placute. Ma gandesc la oregano, cimbru, marar, maghiran, foi de dafin, menta. Acestea e practic sa le ai intotdeauna in casa.

Evident varianta uscata nu poate fi folosita ca substitut absolut pentru cea proaspata. Insa in marinate, menta uscata este foarte potrivita. Sau iarna cand faci o supa de linte si crutoane aromate cu menta, cea uscata este mai la indemana. Este folositoare pentru uleiul aromat care orneaza multe mancaruri turcesti sau ca adaos in deja cunoscutul meu condiment turcesc. Cand o folositi in dressinguri sau marinate, frecati-o intre palme cand o presarati, chiar daca e macinata. Caldura mainilor o va ajuta sa-si elibereze aroma. Sau ce buna e iarna o ceasca din frunze de menta cu paine in ou (paine in bundita)  =P~

Haideti sa uscam menta!

Ingrediente

menta proaspata

  1. Se spala menta si se usca complet. Se rup frunzele.
  2. Se imprastie frunzele pe o suprafata (poate fi o masuta de pe balcon sau tavile cuptorului) tapetata cu o fata de masa curata sau hartie de copt. Se rasfira ca sa nu fie suprapuse.
  3. Se aseaza in loc caldut si aerisit (in cazul meu un balcon inchis cu perdelele trase), insa ferita de razele directe ale soarelui, ca sa-si pastreze din culoare.
  4. Se lasa asa cateva zile, pana frunzele sunt casante (se sfarma usor daca le striviti intre degete). Cate zile depinde de cat e de cald, de umiditatea aerului si de cat de inghesuite sunt frunzele. In general cam 3-5 zile ar trebui sa fie suficiente.
  5. Frunzele se pot pastra intregi in borcane sau saculeti de panza sau se macina in robot/masina de cafea pana devin pulbere. Dupa ce le macin eu le cern printr-o sita fina.

Frunzele de menta rasfirate

Frunzele de menta rasfirate

Menta uscata

Menta uscata

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...