Retete Culinare : e-Retete

 

Minestrone

Categorii: Retete din Italia, Retete cu legume, Retete de post, Retete ieftine, Retete de supe si ciorbe

 
Minestrone. Imagini pas cu pas pentru minestrone

Este o reteta de supa de legume traditionala din Italia. Si cum e facuta de matusa din Italia, nu se putea sa nu puna putin parmezan deasupra si niste paste Desi o putem numi supa de legume, in acceptiunea romaneasca e mai mult o tocanita cu legume deoarece iese mult mai groasa decat orice supa de la noi.

Puteti adauga si alte legume in plus fata de cele pe care le-am pus eu: praz, varza, spanac, pastai etc.

Ingrediente pentru Minestrone

2 linguri ulei masline
60 gr bacon (se omite pt. varianta de post)
1 ceapa
1 morcov mediu
1 bucata radacina telina (50gr)
1 bucata gulie (150gr)
2 catei usturoi
250 ml passata
70 gr paste scurte (fusilli)
1 dovlecel mic (200gr)
100 gr mazare
250 gr cartofi
1/2 ardei gras
150 gr fasole din conserva
1 fir telina (frunze)
1 fir rozmarin
1 fir cimbru
5 fire patrunjel
5 frunze busuioc
1/2 lingurita piper
1 lingurita sare

Portii: 5-6

Minestrone - Preparare

  1. In uleiul incins caliti baconul taiat cuburi marunte, pana devine usor crocant.
  2. Adaugati morcovul, telina radacina, gulia si ceapa toate taiate cubulete mici. Lasati la calit, amestecand din cand in cand, cca 10 minute.
  3. Adaugati usturoiul strivit si mai caliti 1 minut.
  4. Stingeti cu passata si 4 cani de apa. Adaugati sare, piperul, si verdeturile intregi (cimbru, rozmarin si telina). Lasati sa fiarba cca 10 minute.
  5. Adaugati mazarea, dovlecelul (cu coaja) taiat felii si apoi fiecare felie in patru, fasolea scursa de apa, ardeiul taiat marunt, pastele si cartofii cuburi mai mici.
    * optional, acum puteti adauga si cateva buchetele de conopida
  6. Lasati sa fiarba inca 30 minute pe foc mediu. Scoateti si aruncati verdeturile intregi. Dregeti de sare.
  7. Adaugati busuiocul si patrunjelul tocat marunt si stingeti focul.
  8. Serviti cu parmezan presarat deasupra si paine ciabatta.

 
Click pe imagini pentru a mari

Calim baconul
Calim baconul
Legumele cuburi
Legumele cuburi
Fierbem cu sos de rosii si apa
Fierbem cu sos de rosii si apa
Restul legumelor
Restul legumelor
Continuam sa fierbem
Continuam sa fierbem

 

5 18

 

 

Retete similare 

Supa de legume Supa de rosii cu paine si tarhon
Supa de legume Supa de rosii cu paine si tarhon
Supa de pui cu legume si orez Supa de cartofi si broccoli cu carnati
Supa de pui cu legume si orez Supa de cartofi si broccoli cu carnati

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Minestrone" »

 

Comentarii

ramisimion  acum 4 ani 25 Iunie 2009 20:27  

Re: Minestrone

Minestrone am mancat in urma cu 3 ani cand am fost prima data in Italia, la Roma. Cand am vazut cum arata exact ca o tocana de-a noastra nu indrazneam sa bag lingura, dar imi era tare foame si am spus hai sa gust. Surpriza a fost imensa, era foarte delicioasa, o sa incerc reteta ta. Cu aceasta supa mi-ai trezit amintiri superbe. Multumesc!
 

Ioana  acum 4 ani 26 Iunie 2009 11:35  

Re: Minestrone

este foarte buna, foarte aromata, sper sa se apropie de ceea ce ai mancat la Roma
 

nicu  acum 4 ani 30 Iulie 2009 16:31  

Re: Minestrone

este o reteta trasnet,eu an facut-o si va pot spune ca e super incercati si nu veti regreta.pofta buna!
 

Floppy  acum 4 ani 15 Octombrie 2009 14:07  

Re: Minestrone

Am tot evitat mancarea asta pentru ca nu imi place in general ce manaca italienii (prea multe paste pentru gustul meu) dar pana la urma am incercat... si a iesit FANTASTIC!! mi-am lins pur si simplu degetele!
 

Mira  acum 4 ani 24 Noiembrie 2009 18:18  

Re: Minestrone

Am facut azi supa si a iesit f f buna. Multumec pt reteta! Cu siguranata voi mai repeta. Sotul meu nu a mancat inca, dar sper sa am un zece si de la el. Eu clar iti dau 10
 

Brita  acum 2 ani 20 Iunie 2011 17:40  

Re: Minestrone

daca-mi permiti 2 sugestii/observatii:
- unele explicatii (de ex. sus, la parmezan) nu-s lizibile, textul "fuge" sub cursor, poate fi o problema tehnica;
- nu crezi ca ar fi o idee buna ca, in lista de ingrediente deja, sa adaugi modul de preparare a fiecarui ingredient - de ex. 1 ceapa taiata solzisori, 1 morcov taiat cubulete etc.; asta ar scuti explicatiile de pe parcursul retetei si ar face-o, poate, mai schematica, mai simpla.
sa nu-mi fie cu banat...
 

Ioana  acum 2 ani 20 Iunie 2011 17:49  

Re: Minestrone

imi spui te rog pe ce browser apare problema tehnica cu textul?

mie imi pare ca asa, daca dai un ochi peste lista de ingrediente mai aerisita vezi rapid despre ce e vorba. apoi detaliile sunt in reteta. insa cred ca e subiectiv ce spun eu, cred ca depinde de tiparul de gandire al fiecaruia. poate isi mai dau si alti vizitatori cu parerea in aceasta directie si vedem care varianta e mai buna. multumesc pentru sugestie.
 

Brita  acum 2 ani 28 Iunie 2011 14:14  

Re: Minestrone

of, iertare pt intirziere. era vorba de browser-ul Mozilla Firefox.
da, desigur ca modul de prezentare a unei retete poate fi subiectiv. doar ca... admit, m-am obisnuit cu stilul asa-zis international. mai intii ingredientele cu modul de pregatire a lor, apoi procedura de gatit in sine.
totusi, am uitat sa mentionez ca citesc retetele tale cu deosebit interes.
 

Ioana  acum 2 ani 28 Iunie 2011 18:25  

Re: Minestrone

am verificat de la serviciusi se vedea ok. o sa incerc si de acasa , poate reusesc sa reproduc bug-ul.
 

emma  acum 2 ani 1 Iulie 2011 12:57  

Re: Minestrone

E a treia oara cand fac minestrone după rețeta ta. E māncarea noastră preferată vara asta cānd am dat-o pe "vegetarianism". Superbă māncare, mulțumim!
 

Roxanna Mika  acum 2 ani 5 Septembrie 2011 11:30  

Re: Minestrone

n am gasit gulie.pot sa ma lipsesc de ea ??
 

Ioana  acum 2 ani 5 Septembrie 2011 11:36  

Re: Minestrone

da, sigur, sunt destule legume in rest
 

lara  acum 2 ani 28 Martie 2012 22:58  

Re: Minestrone - Brita

Sincer, e unul din site-urile mele favorite, bravo pentru realizarea si intretinerea lui Ioana

Referitor la sugestia data de Brita cu ingredienteleeu personal sunt total de acord, de multe ori ajung la mijlocul unei retete (nu doar ale tale, in general vorbesc) si descopar cu stupoare ca trebuie sa adaug branza rasa in urmatorul minut si eu am un calup intreg in fata ochilor!!!!
Pana sa rad eu branza mi se arde pe foc mancarea(bine, nu sunt nici cea mai rapida persoana in bucatarie...

last but not the least abia astept sa incerc reteta asta!!!
 

Diana   acum un an 11 Mai 2013 16:59  

Re: Minestrone

Nu am avut in casa mazare, fasole si dovlecel, in schimb am pus o ceapa verde pentru ca atat mai avem ca leguma in casa in afara celor mentionate in reteta si a iesit delicioasaaaaaa! Iar loc de bacon am pus pancetta + parmezan din belsug! E supeeeeeer!
 

Valy  acum un an 12 Iunie 2013 00:10  

Re: Minestrone

Super supa aceasta! Am mai adaptat-o eu putin cu ce aveam in casa dar a iesit grozava!
Cand gatesc in primul rand ma uit la site-ul tau. Avem multe retete favorite - cea mai grozava este mini quiche, dar nu doar cu spanac, ci si cu alte legume sau bacon, etc., cum ma apuca creativitatea.
Sotul meu e uimit de-a dreptul ca eu stau asa mult in bucatarie.
Multumim mult!
 

Madalina  acum 4 ore 14 Iunie 2014 14:15  

Re: Minestrone

Vreau sa ma apuc de ciorbita aceasta, ca am ramas in pana de idei, numai ca nu am fasole si frunze de telina. Oare va iesi bine chiar si asa, doar cu restul ingredientelor?
 

Madalina  acum 3 ore 14 Iunie 2014 15:08  

Re: Minestrone

Ioana, help, please! Mai iese minestrone daca nu folosesc fasole si frunze de telina? Sunt ingredinte de baza acestea?
Inca nu m-am apucat si nici nu stiu ce altceva sa fac... Orice reteta caut, n-am toate ingredientele. Cred ca ma apuc sa improvizez.
 

Ioana  acum 3 ore 14 Iunie 2014 15:18  

Re: Minestrone

Madalina, ai noroc, acum am ajuns la un calculator. de pe telefon nu pot raspune, doar aproba comentarii
deci, da, fa si fara telina si fasole, iese buna, sunt destule legume si verdeturi in rest... data viitoare o sa o faci completa ca sa vezi cum e cu fasole, dar pana una alta e ok si asa.
 

Madalina  acum 2 ore 14 Iunie 2014 15:26  

Re: Minestrone

Multumesc mult, Ioana!

Ma apuc de treaba, si mai pe seara va spun cum a iesit!
O imbratisare mare de la mine!
 

Madalina  acum 28 minute 14 Iunie 2014 17:50  

Re: Minestrone

E gata. Doar ca dupa ce am pus-o in farfurie mi-am amintit ca am sarit peste pasul cu usturoiul... Sunt culmea, ce mai!
Ciorbita este, insa, delicioasa, si arata foarte bine in farfurie, cu legume si verdeturi prin ea. Sotul a gustat-o si a observat, surprins, ca are gust de carne. `Pai, chiar ESTE cu carne.` `Aaaa...`


Multumesc pentru reteta si indrumari!
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS