Muffins cu ciocolata

Ingrediente

100 gr zahar brun
3 linguri cacao (cca 25 gr)
50 gr amidon
50 ml cafea preparata (espresso)
175 ml apa
80 gr ciocolata neagra (85% cacao)
75 gr unt
75 ml ulei
2 oua
1 plic zahar vanilat
100 gr zahar
125 gr faina
2 lingurite rase praf copt

Bucati: 12-15
Timp de preparare: 35 minute

  1. Amestecati cacaoa, cu zaharul brun si amidonul pana obtineti o culoare uniforma. Adaugati cafeaua si apa si amestecati. Puneti oala pe foc si cand incepe sa se ingroase dati focul la mic si fierbeti, amestecand non-stop, pana obtineti o consistenta asemanatoare cu lava (cand dati cu lingura pe fundul cratitei raman urme care se acopera incet - vezi poza 1).
  2. Luati oala de pe foc si adaugati ciocolata rupta bucati. Amestecati rapid pana se topeste. Adaugati untul taiat cubulete (in 4-5 transe; dupa fiecare transa amestecati pana untul e topit.)
  3. Adaugati uleiul si amestecati.
  4. Adaugati cate un ou pe rand, amestecand dupa fiecare pana nu se mai vad urme de galbenus.
  5. Adaugati zaharul si zaharul vanilat si amestecati iar.
  6. Adaugati la final faina cernuta cu praful de copt. Amestecati pana la omogenizare.
  7. Puneti aluatul intr-o tava de muffins in care ati pus hartii de muffins. Umpleti doar 3/4 din hartii, fiindca muffins-urile vor creste la copt.
  8. Dati la cuptor, la 180C pentru 20 minute.

Amidonul, zaharul brun si cacaoa fierte cu apa si cafea

Amidonul, zaharul brun si cacaoa fierte cu apa si cafea

Aluatul inainte de a adauga faina

Aluatul inainte de a adauga faina

Aluatul

Aluatul

In forme

In forme

In cuptor

In cuptor

Comentarii (26)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 11 ani - 30 Octombrie 2012 10:12  

daca nu gasesti pune faina. poti cauta amidon sub denumirea de "stärke", sper sa fie bine tradus.
 

any  acum 11 ani - 9 Noiembrie 2012 22:51  

=P~
 

galea mariana  acum 11 ani - 10 Aprilie 2013 00:14  

este cea mai buna reteta.este un succes ....toata familia ,prieteni si colegi mei sint incintati ...le place la nebunie...multumesc...eu mai adaug deasupra un mousse de ciocolata cu portocale e......multumesc
 

Lee  acum 10 ani - 4 Octombrie 2013 20:56  

Au iesit foaaarte bune!! :)
 

Amelia  acum 9 ani - 9 Septembrie 2014 11:05  

Sunt delicioase osa mai fac promit ;) :)
 

Andreea  acum 7 ani - 27 Septembrie 2016 21:28  

Cea mai tare reteta pt muffins.
Gustul e extraordinaaar.
Bat orice briose din comert!
Doar ca eu le-am tinut mai mult la cuptor, dupa 20 de minute erau inca moi, se lipea compozitia de scobitoare.
Le-am lasat in total 45 minute.

 

Ioana  acum 7 ani - 28 Septembrie 2016 11:11  

Andreea, poate formele tale sunt mai mari? cate bucati ti-au iesit?
 

Andreea  acum 7 ani - 28 Septembrie 2016 11:14  

Mi-au iesit 12 muffins, am pus aprox 90 grame de compozitie in fiecare.
Am folosit formele colorate din silicon de la ikea.
 

Ioana  acum 7 ani - 28 Septembrie 2016 11:20  

atunci nu este diferenta de marime... hm... bine ca au iesit, desi mi se pare un pic mult 45 minute, in atata timp mi se coace un chec, care e mult mai mare.
 

Rebeca  acum 7 ani - 12 Martie 2017 00:32  

Foarte bune aceste muffins. O reteta delicioasa. Multumim ca a-ti impartasit-o cu noi! Sa fiti binecuvantata de Domnul Isus cu viata vesnica!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...