Mujdei

Retete ieftine Retete romanesti Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Mujdei

Si daca tot a fost - intamplator - o saptamana a retetelor simple, ce poate fi mai simplu si mai de baza decat mujdeiul romanesc? Iata cum fac mujdeiul cel mai simplu pentru pestele la gratar, pestele in malai, legumele sau ceafa la gratar, placintele cu cartofi. Daca il doriti picant puteti adauga un ardei iute copt cand pisati usturoiul, iar daca il doriti mai aromat si mai slab adaugati o rosie mica coapta. Daca totusi aceasta varianta e prea prea si va doriti ceva mai fin si mai usor, mai am o retete de mujdei, cel cu smantana.

Ingrediente

1 capatana de usturoi (cca 10 catei)
1/2 lingurita sare grunjoasa
1/2 lingurita boia dulce
1/4 lingurita piper negru macinat
3 linguri ulei
3-4 linguri apa

  1. Cateii de usturoi se lovesc cu latul unui cutit si se curata de coaja. Se trec apoi prin presa sau se toaca marunt cu cutitul.
  2. Se pun intr-un mojar impreuna cu sarea si se piseaza bine, pana se obtine un piure fin. Se adauga piperul si boiaua si se omogenizeaza.
  3. Se toarna incet uleiul in timp ce se amesteca cu pistilul. Veti obtine o crema potrocalie.
  4. Se dilueaza crema cu apa (pentru gust, sa nu fie asa puternic mujdeiul, dar si pentru consistenta). Daca doriti puteti adauga putina verdeata tocata (patrunjel sau marar).

Comentarii (4)

 

Silvia  acum 8 ani - 8 Mai 2015 13:11  

Asa il prepar si eu dar il pun taiat direct in mojar la pisat eu cred ca are alt gust decat prin presa si apoi prin mojar,si il fac si fara boia,depinde de ce servesc. ;) Deci Duminica mancam peste la gratar,sau cu malai.
 

marcu vasile  acum 7 ani - 13 Iunie 2016 09:29  

Pai parca era vorba ca NICIODATA sa nu se puna sare cind pisati usturoiul!!!!!!!!!!!!
 

Ioana  acum 7 ani - 13 Iunie 2016 13:59  

n-am auzit vorba asta. eu pun pentru ca bobitele de sare sunt abazive si ma ajuta sa le piseze mai fin. plus inmoaie mai repede usturoiul.
 

Paun Cristian  acum 7 ani - 25 Ianuarie 2017 23:23  

Portocalie doamna!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...