Retete Culinare : e-Retete

 

Muschi de vita cu sos de piper verde

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete de Craciun, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete, Retete cu carne de vitel sau vita

 
Muschi de vita cu sos de piper verde. Imagini pas cu pas pentru muschi de vita cu sos de piper verde

Tot carne de vita avem si astazi... Dar e o reteta mai eleganta, preferata sotului meu

Ingrediente pentru Muschi de vita cu sos de piper verde

3 felii muschi de vita (de 4.5 cm grosime fiecare)
sare, piper verde

Sos de piper verde

1 lingura piper verde in saramura
120 ml demi-glace
1/2 ceapa rosie mai mica
5 gr hribi uscati (cca 5-6 felii)
2 linguri sherry fino (sau cognac; sau vin rosu sec)
1 lingurita sos Worcestershire
1 lingurita faina alba
1 lingurita amidon
1 lingura unt
sare

Portii: 3

Muschi de vita cu sos de piper verde - Preparare

  1. Cu o seara inainte (sau cel mai tarziu in dimineata zilei in care veti prepara carnea) se taie 3 felii de muschi, de 4.5 cm grosime. Se sareaza pe toate partile, folosind o cantitate dubla decat ati folosi in mod normal. Se lasa la frigider pana in momentul prepararii.
  2. Se scoate muschiuletul cu 1 ora inainte de a-l prepara, ca sa revina la temp. camerei.
  3. Hribile uscate se acopera cu apa fierbinte si se lasa minim 1/2 ora.
  4. Se pune demi-glace intr-o carticioara, pe foc si se incalzeste pana se topeste.
  5. Se toaca ceapa marunt. Se scurg hribile de apa, se absorb cu servetele de hartie si se toaca si ele.
  6. Intr-o jumatate lingura de unt se calesc ceapa si hribile, pana ceapa e moale, cca 5 minute.
  7. Se adauga faina, se amesteca pana este absorbita in unt si se prajeste 2 minute, pana devine usor rumena.
  8. Se stinge cu sherry (sau vin, cognac) si apoi se toarna incet demi-glace-ul, amestecand tot timpul, ca sa nu se faca coloase. Se condimenteaza sosul cu sos Worcestershire, sare dupa gust si piper verde macinat. Se fierbe 1 minut, pana se ingroasa un pic.
  9. Se strecoara sosul printr-o sita fina, apasand pe bucatile solide din sita ca sa extrageti tot lichidul.
  10. Sosul strecurat se gusta de sare. Se adauga amidonul dizolvat in 3 linguri din apa de pe hribi, piperul verde murat si se fierbe inca 3 minute. Se trage sosul de pe foc si se dizolva in el restul de unt.
  11. Carnea se sterge bine cu servetele de bucatarie. Se presara cu piper verde macinat si putina sare mare. Se unge fiecare bucata cu putin ulei.
  12. Se pune o tigaie grill la incins timp de 5 minute, pe foc maxim. Se incinge cuptorul la 240C.
  13. Carnea se pune pe grill si se prajeste 3 minute pe prima parte si inca 3 minute pe a doua parte.
  14. Se ia apoi toata tigaia si se muta in cuptorul incins. Se mai tine acolo 3 minute (pentru medium-rare) sau 5 minute (pentru medium).
  15. Se scoate tigaie din cuptor iar carnea se muta pe 3 farfurii incalzite. Se lasa sa stea 5 minute.
  16. Se toarna cate 1/3 din sos (il reincalziti daca s-a racit intre timp) pe fiecare bucata, avand grija sa puneti boabe de piper pe fiecare. Se serveste imediat.

 
Click pe imagini pentru a mari

Calim ceapa si hribile
Calim ceapa si hribile
Adaugam faina
Adaugam faina
Adaugam demi-glace si fierbem
Adaugam demi-glace si fierbem
Sosul strecurat
Sosul strecurat
Muschiuletul condimentat
Muschiuletul condimentat
Muschiuletul in tigaia grill
Muschiuletul in tigaia grill

 

5 5

 

 

Retete similare 

Friptura de vita Antricot de vita la gratar
Friptura de vita Antricot de vita la gratar
Steak bavette la grill Vita caramelizata
Steak bavette la grill Vita caramelizata

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Muschi de vita cu sos de piper verde"

 

Comentarii

Monica Mihaly  acum 8 luni 22 Noiembrie 2012 11:55  

Re: Muschi de vita cu sos de piper verde

superr reteta, si foarte eleganta
 

Ioana  acum 8 luni 22 Noiembrie 2012 12:00  

Re: Muschi de vita cu sos de piper verde

daca tot ai poftit la un sos brun... asta are culoarea cognacului (un brun-portocaliu).
 

Monica Mihaly  acum 8 luni 22 Noiembrie 2012 14:01  

Re: Muschi de vita cu sos de piper verde

merci merci, ioana
 

Simona-Adina Hotea  acum 8 luni 22 Noiembrie 2012 14:53  

Re: Muschi de vita cu sos de piper verde

Aaa...un regal ! Da' ce ma fac cu hribele ?
 

Ioana  acum 8 luni 22 Noiembrie 2012 15:00  

Re: Muschi de vita cu sos de piper verde

adica? nu gasesti?
 

Simona-Adina Hotea  acum 8 luni 22 Noiembrie 2012 16:34  

Re: Muschi de vita cu sos de piper verde

Adiiiiica : nu-i plac ciu-m-percile de nici un fel !
 

Ioana  acum 8 luni 22 Noiembrie 2012 16:43  

Re: Muschi de vita cu sos de piper verde

ai doua variante: ori le folosesti, ca oricum nu se simt tare in sos si speri sa nu le identifice (apropo de asta, bunica-mea nu manca rosii sub nicio forma, dar ea nu stia ca toate ciorbele si o gramada de sosuri le facea matusa Valera cu bulion; de cate ori amintea ca ea nu a pus gura pe o rosie in viata ei, eu radeam pe sub mustata si nu-mi puteam inchipui ca nu si-a dat seama).
ori de buna credinta, le omiti, sosul o sa iasa bun si fara ele (dar asta e varianta plictisitoare )
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS