Muschiulet de porc in lapte

Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Reteta Muschiulet de porc in lapte

Ideal: dintr-o singura oala pregatiti friptura, garnitura si sosul. Dar ce piure veti obtine, si ce sos! Sunteti avertizati! Acesta este unul dintre cele mai bune piureuri de cartofi pregatite de mine vreodata  =P~ Cimbrul lamaios are si el o "vina", dar in lipsa, cimbrul sau cimbrisorul vor face fata. Si ca de obicei, daca va ramane carne, a doua zi e numai buna feliata in salate sau un platou rece.

Ingrediente

400-500 gr muschiulet de porc (1-2 bucati; eu am avut 2 bucati de 250 gr fiecare)
500 gr catofi fainosi (pentru piure)
500 ml lapte
1 fir rozmarin
1 fir mic cimbru lamaios (sau 1 fir cimbrisor)
2 foi dafin
2 catei mari de usturoi
1 varf cutit nucsoara macinata
1 lingura ulei
1 cubulet unt
sare, piper negru macinat
1 lingurita amidon

Portii: 2-3

  1. Intr-o oala incapatoare si mai inalta se incing uleiul si untul. Se rumeneste carnea pe ambele parti.
  2. Se pune printre carne rozmarinul, dafinul, cimbrul si cateii de usturoi.
  3. Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Se adauga laptele. Se condimenteaza cu sare, piper negru si nucsoara. Se amesteca usor.
  4. Se aduce la fierbere si se da focul la mic. Se scoate carnea si apoi cartofii (cu o paleta cu gauri) dupa 20 minute (daca aveti 2 muschiuleti de cate 250 gr fiecare) sau dupa 30-35 minute (daca aveti un singur muschiulet mai mare, de 400-500 gr). Acoperiti carnea cu folie de aluminiu pana la servire.
  5. Striviti cartofii cu ustensila pentru piure si adaugati lapte fierbinte din oala. Folositi cat lapte e nevoie pentru a obtine un piure cremos. Dregeti-l de sare.
  6. Sosul ramas in oala se lasa sa mai scada 10 minute. Se strecoara sosul. Se pune inapoi in oala si se ingroasa pe foc mic cu 1 lingurita amidon dizolvata in 2 linguri de apa rece.
  7. La servire se taie muschiuletul felii, se aseaza langa piureul de cartofi si se toarna sos deasupra.

Rumenim carnea

Rumenim carnea

Adaugam aromele

Adaugam aromele

Adaugam cartofii si laptele

Adaugam cartofii si laptele

Carnea si cartofii scosi din lapte

Carnea si cartofii scosi din lapte

Comentarii (7)

 

Paula   acum 10 ani - 13 Ianuarie 2014 11:50  

tocmai salivez si ma gandesc sa dau o fuga dupa muschiulet. cred ca e cea mai tare reteta, pe langa altele :P
 

Simona  acum 10 ani - 13 Ianuarie 2014 16:52  

Da' smecheria aia cu piureul (ma refer la prezentare) ... cum ai facut-o ? ;)
 

Ioana  acum 10 ani - 13 Ianuarie 2014 17:05  

am pus piureul folosind un inel de patiserie. inainte de a scoate inelul am apasat cu dosul unei linguri in centru sa fac o gaura. am turnat sosul in gaura si am scos inelul.
 

mihaela  acum 10 ani - 21 Februarie 2014 14:25  

usturoiul se lasa in sos? sau se scoate afara cand se strecoara?
 

Ioana  acum 10 ani - 21 Februarie 2014 14:37  

cand se strecoara, scoti tot ce ramane in sita (usturoi si verdeturi).
 

mihaela  acum 10 ani - 21 Februarie 2014 17:36  

am facut ...a iesit o bunatate...sigur o voi repeta!
 

eliza  acum 7 ani - 14 Decembrie 2016 22:21  

Super buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...