Muschiulet de porc la gratar cu guacamole, pico de gallo si fasole aromata

Retete din Mexic si Tex-Mex Retete cu carne de porc Retete pentru gratar

Reteta Muschiulet de porc la gratar cu guacamole, pico de gallo si fasole aromata

Aceeasi formula ca si la platoul de ieri, doar ca de data asta a iesit un platou cu infuente mexicane. Fiindca la carne am folosit un condiment rosu afumat, am transformat salata de rosii cu ceapa intr-o salsa (am tocat totul marunt), guacamole nu putea lipsi clar si desi initial am vrut sa fac un orez alaturi, in ultima clipa am improvizat un fel de fasole prajita (refried beans).

Ingrediente

Muschiulet la gratar

1 muschiulet de porc mic (cca 350-400gr)
3 lingurite condiment cu boia afumata
2 linguri ulei de masline
piper negru

Guacamole

1 avocado copt
2 linguri suc de lime
sare

Pico de gallo

1 rosie medie (coapta)
1 ardei iute rosu
1 ceapa rosie mica
1/4 legatura patrunjel
2 linguri suc de lime
sare

Fasole aromata

1 conserva mica de fasole alba (250 gr dupa scurgere)
1/2 lingurta chimion macinat
1/4 lingurita coriandru macinat
1/4 lingurita fulgi de chili
1/8 lingurita cardamom macinat
1/8 lingurita turmeric pudra
2 fire patrunjel
5 frunze busuioc
coaja rasa de la 1/4 lamaie
2 linguri ulei de masline
sare, piper negru

Portii: 2-3
Calorii: 1420 cal (muschiuletul - 690 cal; guacamole - 300 cal; pico de gallo - 53 cal; fasolea - 377 cal)

  1. Muschiuletul se maseaza cu uleiul si condimentul cu boia afumata. Se rasneste apoi peste tot piper negru. Se lasa la frigider macar 3-4 ore si se scoate cu 15 minute inainte de pregatire.
  2. Se incinge bine gratarul (cu carbuni sau gaz), daca aveti termostat pe capac sa arate 200C. Se aseaza muschiuletul pe gratarul incins si se coace cate 4-5 minute / parte cu capacul lasat jos. In acest timp trebuie sa se rumeneasca foarte bine, dar sa fie inca usor moale daca il apasati cu o furculita, semn ca e inca putin nefacut (roz) in interior.
  3. Il scoateti pe un platou si il lasati sa stea 5 minute.
  4. Pentru salsa se toaca ceapa rosie cubulete cat mai marunte. La fel si ardeiul iute. Se presara ceapa cu sare si se maseaza un pic sa se desfaca. Se lasa sa stea 5 minute. Se adauga apoi ardeiul iute si sucul de lime si se mai lasa sa stea 10 minute sa se macereze. La final se adauga patrunjelul tocat si rosia cubulete. Se amesteca usor.
  5. Pentru fasole, se scurge conserva si se clateste bine fasolea cu apa. Se incinge o tigaie larga (cca 30 cm) si se adauga 1 lingura de ulei.
    Se adauga chimionul, coriandrul, chili, cardamomul si turmericul si se amesteca sa se dizolve in grasime.
  6. Se adauga fasolea bine scursa si se frige, amestecand cand si cand, cateva minute, pana apa de pe ea se evapora si e fierbinte. In acel moment, incepeti sa striviti fasolea cu o furculita si sa presarati sare, verdeturile tocate si coaja rasa de lamaie. Adaugati inca 1 lingura de ulei. Amestecati si sfaramati pana obtineti o pasta dar in care se mai vad bucatele de fasole. Va rezulta un piure rustic de fasole.
  7. Guacamole il pregatiti doar inainte de servire. Scoateti miezul avocadoului intr-un bol. Presarati sare, adaugati sucul de lime si striviti cu furculita pana obtineti un piure rustic, in care se mai vad bucatele de avocado. Gustati si dregeti de sare si suc de lime.
  8. Reveniti la muschiulet: il feliati cat mai subtire. Feliile vor mai avea o zona roz in centru. Reasezati feliile pe gratarul incins (de data asta cu capacul ridicat) si lasati-le doar 30 secunde / parte. Dupa ce le-ati insirat pe toate, practic le puteti intoarce. Nu trebuie lasate prea mult ca sa nu devina uscata carnea, doar cat sa nu se mai vada rozul in mijloc. Cateva felii dinspre capatul subtire e posibil sa nici nu aiba zona roz in centru, atunci nu le mai puneti pe gratar.
  9. Asezati feliile de muschiulet pe un platou larg. Asezati alaturi pico de gallo, presarand putina si pe carne. Asezati langa salsa si piureul de fasolea. Guacamole il asezati in movilite unde mai este loc si decorati cu felii de lime. Presarati putina sare mare pe feliile de muschiulet. Serviti imediat.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...