Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

Categorii: Retete cu ciuperci, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de porc, Retete rapide, Retete simple

 

Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos
Pinterest

Tigaie gata in 10 minute. Contine medalioane de porc si ciuperci champignon pregatite rapid la tigaie, invelite intr-un sos cremos de smantana si sos de soia.

Ingrediente
Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

1/2 muschiulet de porc (partea din mijloc, fara capete)
15 ciuperci champignon mici
2 catei usturoi
1 lingura unt (cca 30 gr)
1 1/2 linguri sos de soia (japonez, slab sarat)
3 linguri smantana pentru gatit (15% grasime)
1 lingura ulei
piper negru

Portii: 2

Preparare
Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

  1. Se taie partea din mijloc a muschiuletului (acea parte care are grosime egala) in felii de cca 1 cm (cam 10 felii). Se presara cu piper.
    Se taie piciorusul ciupercilor. Palariile se sterg cu un servetel inmuiat in apa cu lamaie.
  2. Intr-o tigaie care sa cuprinda feliile de carne se incinge uleiul. Se adauga ciupercile si se soteaza la foc mai mare pana se rumenesc frumos pe toate partile. Se scot din tigaie.
  3. Se aseaza feliile de carne pe toata suprafata tigaii, fara a le inghesui si se rumenesc pe prima parte (max 2 minute). Intoarceti feliile de carne sa se rumeneasca si pe a doua parte si tot atunci puneti ciupercile la loc in tigaie.
  4. Cand carnea e rumena si pe a doua parte, trageti tigaia de pe foc. Adaugati usturoiul strivit si amestecati sa se acopere carnea si ciupercile cu aroma lui.
  5. Adaugati untul si amestecati pana e topit complet si acopera bucatile de carne si ciupercile.
  6. Puneti tigaia la loc pe foc si adaugati sosul de soia si smantana. Lasati sa se inferbante scurt pana simtiti ca sosul e vascos (maxim 1 minut), fara insa a-l lasa sa fiarba viguros ca sa nu se "taie".
  7. Luati imediat tigaia de pe foc. Gustati sosul de sare. Serviti imediat cu buchetele de broccoli si o lingura de orez basmati fiert.
 
Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos - Se adauga usturoiul si apoi untul

1. Se adauga usturoiul si apoi untul

Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos - Se adauga sosul de soia si smantana

2. Se adauga sosul de soia si smantana


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 57)  

 

 

 

Mirela  acum 8 luni - 11 Noiembrie 2016 10:42  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

GROZAV! Ceva rapid cu muschiulet de porc, asta planuiam sa pregatesc weekend-ul asta! vesel
 

Alina  acum 7 luni - 11 Noiembrie 2016 20:47  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

imi e pofta imi e pofta imi e pofta abia astept sa il pregatesc!! suna taaare bine reteta !
 

Eva  acum 7 luni - 15 Noiembrie 2016 22:26  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

vesel super. Am facut dintr un kg de muschiulet si 500 g ciuperci. Si a disparut tot imediat, s au lins farfuriile. Data viitoare pun mai multe ciuperci vesel merci tare mult. Asta e mancare de musafiri vesel
 

ANA  acum 7 luni - 17 Noiembrie 2016 14:51  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

Demential!!!
 

Claudia  acum 7 luni - 19 Noiembrie 2016 23:02  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

Delicios a iesit. S-a papat tot. Multam de reteta! Ador toate retetele tale. Unele le-am adaptat sa poata papa si iubita mea de 1 an si 3 luni ? (asta nu, pentru ca nu papa porc inca).
 

Ghid Restaurante   acum 8 luni - 22 Noiembrie 2016 10:41  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

Foarte buna reteta, o sa incerc sa fac si eu. Multumesc pentru idee.
 

c ata  acum 7 luni - 28 Noiembrie 2016 19:15  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

foarte bun a iesit, felicitari pentru site.
 

Ioana  acum 8 luni - 29 Noiembrie 2016 11:04  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

ma bucur ca aceasta reteta are atata succes! rezultatul este intr-adevar excelent cu minim de efort
 

Alexandra Călin  acum 4 luni - 9 Martie 2017 00:03  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

Abia astept sa o incerc. Sosul de soia poate fi inlocuit?
 

Ioana  acum 4 luni - 9 Martie 2017 09:36  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

nu. si neaparat sa fie slab sarat
 

daniel   acum 2 luni - 12 Mai 2017 04:23  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

chiar daca de foarte multa vreme traiesc in patria sosului de soia (a se citi - China) dar fara ajutor specializat (a se citi - nevasta) nu am putut identifica in supermarket care sos de soia este varianta light. Asa ca m-am riscat si am folosit ceea ce aveam la indemina, adica varianta 'hard', dar am pus doar o lingura si nu una si jumatate asa cum specifica reteta. Rezultatul? PERFECT!!! (bineinteles pt mine care chiar prefer mincarea cit mai putzin sarata)
 

daniel   acum 2 luni - 12 Mai 2017 08:25  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

...iar data viitoare nu am sa mai prajesc muschiuletul ci am sa-l arunc direct pe tava grill vesel
 

Ioana  acum o luna - 12 Mai 2017 15:44  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

important e sa nu iasa sarata mancarea. ma bucur ca ti-a iesit si placut!
 

Cori Cj  acum o luna - 18 Mai 2017 15:52  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

Hey,
Citit..facut..mancat.. savurat vesel vesel vesel
 

Laura  acum 2 luni - 21 Mai 2017 09:49  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

Buna. Credeti ca merge si cu vita? Multumesc
 

Ioana  acum 2 luni - 22 Mai 2017 12:10  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

eventual cu muschiulet de vitel sau vita
 

Florentina Vld  acum 2 zile - 26 Iunie 2017 19:13  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

am facut reteta si a iesit foarte buna . multumesc imi e pofta
 

Ioana  acum 6 minute - 29 Iunie 2017 13:43  

Re: Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos

sa-ti fie de bine, Florentina!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus