Negresa

Categorii: Retete desert, Retete de Craciun, Retete de Pasti, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 

Negresa
Pinterest

O ispita in fata careia nu poti rezista prea mult.

Reteta mi-a trimis-o Simona acum cateva saptamani. De fapt mi-a trimis o poza cu negresele ei si am cerut reteta fiindca aratau minunat. Iar dupa ce am citit reteta, am stiut ca gustul va depasi aspectul. Si asa a fost. Singura modificare: am pus praf de copt in loc de 1 lingurita bicarbonat.

Ingrediente
Negresa

400 gr faina
300 gr zahar
1 pliculet praf de copt
200 ml cafea preparata (espresso)
110 gr unt
100 ml ulei
50 gr cacao (cacao Schmidt am folosit)
2 oua
100 ml lapte batut
1 esenta vanilie sau rom (am pus o lingura de rom)

Glazura

5 batoane Mars
100 ml smantana pentru frisca

Preparare
Negresa

  1. Intr-un vas amestecati foarte bine faina, zaharul si praful de copt.
  2. Bateti ouale. Pregatiti laptele batut.
  3. Intr-o craticioara puneti cafeaua, untul, uleiul si cacaoa. Puneti la foc mic, amestecand tot timpul ca sa se omogenizeze amestecul. Cand ajunge la fierbere si da primul clocot, turnati acest sirop peste faina cu zahar. Amestecati rapid.
  4. Cand siropul e incorporat in mare, adaugati ouale batute. Amestecati iar energic si cand oul nu se mai vede adaugati laptele batut si esenta. Amestecati bine pana aluatul are o culoare omogena. Aluatul va avea consistenta unei lave groase care cade de pe lingura, dar incet.
  5. Turnati aluatul intr-o tava de 20 x 33 cm, tapetata cu hartie de copt pe care o ungeti cu putin unt. Nivelati aluatul in tava si bateti bine tava de masa sa se aseze uniform.
    * puteti folosi si o tava usor mai mare, fiindca negresele in tava mea au iesit destul de inalte.
  6. Dati la cuptor la 180C pentru 25 minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e gata.
  7. Scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca.
  8. Preparam glazura: intr-o craticioara punem batoanele Mars maruntite si frisca. Punem pe foc mic si amestecam mereu pana ciocolata e topita complet. Cand e gata, o luam de pe foc si mai amestecam un pic in ea ca sa fie bine omogenizata si sa se dizolve toate acele bucatele mai albe din interiorul batonului Mars. O lasam inca 5 minute sa se racoreasca. Glazura trebuie sa fie doar calduta si sa se fi ingrosat un pic in acest timp.
  9. Intre timp prajitura s-a racit si ea, e doar calduta. Taiati-o cuburi de marimea dorita direct in tava. Turnati glazura peste ea si nivelati. Lasati sa se raceasca de tot.
 
Negresa - Aluatul in tava

1. Aluatul in tava

Negresa - Blatul copt si taiat cuburi

2. Blatul copt si taiat cuburi

Negresa - Glazura calduta

3. Glazura calduta

Negresa - Glazurata

4. Glazurata

Negresa - Negresa

5. Negresa

Negresa - Negresa model (de la Simona)

6. Negresa model (de la Simona)


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 95)  

 

Prajitura Ochelari

9 Iunie 2014

Prajitura Ochelari

Buturuga de Craciun

22 Decembrie 2013

Buturuga de Craciun

Salam de biscuiti

28 Mai 2009

Salam de biscuiti

 

 

Monica Mihaly  acum 4 ani - 19 Aprilie 2011 10:18  

Re: Negresa

uauuuu cum ma m trezit am deschis calcul, si nu mi a venit sa cred ce simplu si ce bine arata
e clar prajitura pe care am sa o fac in urmatoarele zile
merci ioana vesel
 

Cristina  acum 4 ani - 19 Aprilie 2011 13:25  

Re: Negresa

cu siguranta voi incerca
 

D.  acum 4 ani - 20 Aprilie 2011 07:30  

Re: Negresa

Ceau ,

Din cate stiu negresa are si o crema din albus de ou sub glazura, nu stiu exact cum se face, dar categoric pot afirma asta.
 

Ioana  acum 4 ani - 20 Aprilie 2011 09:46  

Re: Negresa

sunt multe variante de "infrumusetare" a negreselor. bezeaua de care vorbesti e una, altii doar o presara cu zahar, se poate marmora cu branza (vezi reteta pe site) sau folosesti o glazura de ciocolata... sau Mars in varianta moderna. si trebuie sa recunosc ca e o idee geniala, aspectuoasa si gustoasa. cum ar zice americanul "it's a keeper".
dar vorbele si pozele nu te pot convinge ca este o prajitura extrem de reusita, trebuie sa o incerci. vesel
 

Norica  acum 4 ani - 22 Aprilie 2011 14:04  

Re: Negresa

daca nu am lapte batut si ciocolata mars ce pot sa pun??eu la mama acasa nu-mi amintesc ca folosea ciocolata si laptele batut..ma ajutati va rof
 

Ioana  acum 4 ani - 22 Aprilie 2011 14:15  

Re: Negresa

nu vad un motiv pentru care le-ai inlocui, deoarece lapte batut si batoanele mars se gasesc la orice alimentara mica. dar daca vrei poti pune in loc de lapte batut: 100 ml lapte+2 lingurite otet, iar in loc de batoane mars orice ciocolata doresti (amaruie, cu lapte etc).
 

Ioana Timis  acum 4 ani - 22 Aprilie 2011 15:20  

Re: Negresa

Ioana, cuptorul trebuie preincalzit inainte?Eu asa am facut si mi-au iesit mici crapaturi deasupra prajiturii, dar nu stiu daca e din cauza asta.
 

Ioana  acum 4 ani - 22 Aprilie 2011 15:55  

Re: Negresa

trebuie preincalzit. dar nu e nicio problema, si mie mi-au aparut crapaturi (vezi poza 2). dupa ce o glazurezi nu se vor mai vedea. de aceea "infrumusetam" fata prajiturilor, nu ies perfete deasupra. apar mici crapaturi sau denivelari. patiserii rezolva problema decupand suparafata blaturilor imperfecte... insa aici nu e cazul, dupa glazurare cuburile vor arata perfcet.
 

Gabriela Zaharia  acum 3 ani - 29 Aprilie 2011 19:35  

Re: Negresa

Acum am scos-o din cuptor. Am copt-o intr-o tava de tort de diametru 24 (alta nu am) si a iesit cam inalta, am tinut-o o ora in cuptor. Si mie mi-a crapat in mijloc, dar nu-i nimic, abia astept sa o glazurez imi e pofta Sunt sigura ca va fi delicioasa, si aluatul crud era bun, nu m-am putut abtine sa nu-l gust vesel
 

Cristina  acum 3 ani - 29 Aprilie 2011 19:51  

Re: Negresa

Ioana am o mica intrebare: in loc de lapte batut pot pune iaurt?
 

Gabriela Zaharia  acum 3 ani - 29 Aprilie 2011 20:36  

Re: Negresa

Pt. Cristina: nici eu nu am avut lapte batut, aici nu se gaseste si am inlocuit cu iaurt si mi-a iesit. La toate retetele Ioanei inlocuiesc laptele batut cu iaurtul.
 

Roxanna Mika  acum 3 ani - 3 Mai 2011 11:33  

Re: Negresa

Am facut si eu aseara prajitura.a iesit foooarte buna.
Parca e putin sfaramicioasa ,dar probabil asa trebuie sa fie vesel
oricum s a mancat aseara ,in cateva minute jumatate de tava .Abia daca am mai reusit sa i pastrez si prietenului meu. multumesc ioana pt reteta
 

adina  acum 3 ani - 9 Mai 2011 16:27  

Re: Negresa

buna , aseara am facut aceasta prajitura si e ff buna, dar eu nu sunt fan al cafelei, si vroiam sa te intreb dc as putea inlocui cu altceva??? capuccino facut cu lapte sau doar lapte????????????
mersi astept raspuns
 

Ioana  acum 3 ani - 9 Mai 2011 16:32  

Re: Negresa

lapte, apa poti pune. dar si cappuccino cu lapte e o idee buna.
 

catalina  acum 3 ani - 28 Mai 2011 11:23  

Re: Negresa

sa stii ca ii misto ......am facut-o azi ...ii foarte dulce mmmm ii foarte buna si ii usor de facut ......mersi de reteta.... vesel vesel vesel
 

adry  acum 3 ani - 14 Iunie 2011 17:37  

Re: Negresa

Buna, buna, buna!!! Am facuto si am recomandato si altora!!! Deosebita glazura cu gust de mars (singurul snack dupa care ma dau in vant)!!!
 

gabi  acum 3 ani - 17 Iulie 2011 12:04  

Re: Negresa

iti amintesti ce gramaj aveau batoanele mars? stiu ca se gasesc si cate doua batoane mai mici intr-un ambalaj. sa inteleg ca ai folosit din alea cu un singur baton?nu vreau sa dau gresvesel
 

Ioana  acum 3 ani - 18 Iulie 2011 09:19  

Re: Negresa

batoane mars individuale am folosit. nu stiu ce gramaj au, cred ca in jur de 50 gr fiecare.
 

Cezar  acum 3 ani - 19 Iulie 2011 21:55  

Re: Negresa

La final , glazura se intareste ?
 

Cezar  acum 3 ani - 19 Iulie 2011 21:57  

Re: Negresa

Aaaa......si merge insiropat?
 

Ioana  acum 3 ani - 20 Iulie 2011 09:19  

Re: Negresa

glazura se intareste un pic fata de cand o pui, dar nu devine tare ca ciocolata. va fi cremoasa...
poti insiropa putintel blatul daca doresti.
 

elena  acum 3 ani - 31 Iulie 2011 23:19  

Re: Negresa

Servus Ioana.Sunt un mare fan al negreselor,iar reteta ta m-a inspirat,insa mi-a iesit foarte sfaramicioasa.ai idee de ce?ca sa pot remedia greseala data viitoare!!!
multumesc mult
 

mihaela  acum 3 ani - 5 August 2011 12:07  

Re: Negresa

Ioana itsi dau un sfat, ka negresa sa fie shi mai gustoasa maninko un pik kaldutsa shi ku o bilutsa de inghetsata alaturi vesel e delicioasa vesel asha mankam noi in kishinau..kombinatsia e foarte buna..negresa dulce shi un pik kalda dupa kare vine o linguritsa de inghetsata rece..
 

Ioana  acum 3 ani - 8 August 2011 14:00  

Re: Negresa

elena, pare ca s-a copt prea tare. termostratul cuptorului tau este destul de precis? eu zic ca data vitoare sa o lasi mai putin la cuptor si sa faci testul cu scobitoarea mai repede.

mihaela, merci mult pentru sugestie, o sa incerc asa data viitoare.
 

danamama  acum 3 ani - 12 August 2011 10:40  

Re: Negresa

Aceasta negresa este de nota 10. Am facut-o si a iesit perfect (aspect si gust) A fost apreciata de cei care au gustat-o .
Felicitari.
 

elena  acum 3 ani - 13 August 2011 10:11  

Re: Negresa

Buna Ioana.Multumesc mult.Astazi am sa o fac iar,si am sa vad cum iese,Si noi mancam negresa cu inghetata,si intr-adevar... e delicioasa!!
vesel
 

Roxana Maria Iosep  acum 3 ani - 13 August 2011 12:14  

Re: Negresa

Am facut-o si eu, a iesit perfecta! Multumim pentru retete! vesel
 

pater luminita  acum 3 ani - 12 Septembrie 2011 09:01  

Re: Negresa

e excelenta de mult nu am mai mancat imi e pofta
 

Cristina  acum 3 ani - 28 Septembrie 2011 12:40  

Re: Negresa

ce pot folosi in loc de frisca lichida? Multumesc :D
 

Ioana  acum 3 ani - 28 Septembrie 2011 12:50  

Re: Negresa

lapte si un cubulet de unt dupa de iei glazura de pe foc.
 

loredana  acum 3 ani - 8 Noiembrie 2011 20:39  

Re: Negresa

mie mi se crapa prajiturile deasupra foarte tare de ce?
si respect intocmai retetele!
 

karina  acum 3 ani - 12 Noiembrie 2011 22:19  

Re: Negresa

faa glazura se face?? vesel vesel vesel vesel vesel vesel vesel vesel vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 13 Noiembrie 2011 13:50  

Re: Negresa

da, dar nu o sa arate bine. glazura nu e doar pentru gust ci si pentru a ascunde imperfectiunile de la suprafata. dar poti presara niste zahar pudra daca nu vrei sa faci glazura...
 

Loredana Ile  acum 3 ani - 1 Decembrie 2011 15:00  

Re: Negresa

e cea mai buna negresa pe care am mancat-o, foarte bun blatul iar glazura e super vesel
 

alina  acum 3 ani - 2 Decembrie 2011 12:02  

Re: Negresa


bai fetelor sunteti fenomenale,m-am amuzat enorm de tare la comentariile facute de voi,nu ma intelegeti gresit,am sa fac si io prajitura datorita comentariilor voastre,sunteti prea tari,va pooop pe toate vesel
 

Negresa  acum 3 ani - 7 Decembrie 2011 18:03  

Re: Negresa

Buna, cum se prepara cafeaua expreso?
 

Ioana  acum 3 ani - 8 Decembrie 2011 11:10  

Re: Negresa

folosind un espressor. dar daca nu ai merge si o cafea la ibric sau filtru preparata tare.
 

Narcisa  acum 3 ani - 19 Ianuarie 2012 17:46  

Re: Negresa

Faoarte buna negresa. A fost foarte apreciata de sotul meu. Multumim Ioana! vesel
 

Simona Blaga  acum 3 ani - 25 Ianuarie 2012 21:38  

Re: Negresa

Am facut si eu negresa si ca sa nu iasa sfaramicioasa am folosit doar unt(200g)!
multumesc ptr reteta ,este f.apreciata de copii mei
 

Ioana  acum 3 ani - 26 Ianuarie 2012 10:05  

Re: Negresa

cu placere vesel
 

Laurentiu Aurel Mirica  acum 3 ani - 1 Februarie 2012 18:59  

Re: Negresa

ioana, nu vreau sa pun cafea din cauza baietelului meu.ce pot pune in loc?
 

Ioana  acum 3 ani - 1 Februarie 2012 19:50  

Re: Negresa

poti pune doar apa.
 

Simona-Adina Hotea  acum 3 ani - 1 Februarie 2012 19:53  

Re: Negresa

Nela, poti pune acelasi volum de apa (200 ml), in reteta originala chiar se specifica aceasta posibila inlocuire. Spor la treaba !
 

Any  acum 3 ani - 2 Februarie 2012 13:34  

superba negresa

Arata minunat negresa ta Ioana. chiar astazi am de gand sa o incerc...dar nu as vrea sa fie sfaramicioasa ...de asta am sa o inteb pe simona ce a vrut sa spuna cand a zis ca a folosit doar unt(200g) ? nu ai mai pus ulei? sau?
multumim pentru reteta Ioana
 

Ioana  acum 3 ani - 2 Februarie 2012 13:55  

Re: Negresa

cu siguranta asta a vrut sa spuna. dar daca ne citeste asteptam sa confirme acest lucru.
 

Luciana Alexandra  acum 3 ani - 2 Februarie 2012 15:44  

Re: Negresa

I intrebare, cite gr sunt intrun pliculet de praf de copt? Nu stau in Romania si nu imi aduc aminte excat vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 2 Februarie 2012 15:46  

Re: Negresa

cam 10 gr. citeste pe plicul tau pentru cata faina este indicat praful tau de copt si pune in concordanta.
 

Simina  acum 3 ani - 10 Februarie 2012 11:51  

Re: Negresa

Am facut si eu prajitura!!! a iesit DELICIOASA!! Numai ca nu e reteta ca si cea de pe vremea lui Ceasca!! E 99% identica cu Elglish Chocolate Fudge Cake!! Incalziti la microunde cat vreti sa mancati ca sa se topeasca glazura si serviti cu inghetata de vanilia (sau smantana dulce pt copii, iarna). Combinatia de cald-rece eexcelenta!!
 

Ioana  acum 3 ani - 10 Februarie 2012 11:52  

Re: Negresa

am si reteta de pe vremea lui ceasca vesel, dar asta e muuult mai buna. multumim de sugestii!
 

miha diaconescu  acum 3 ani - 10 Februarie 2012 14:24  

Re: Negresa

E Delicioasa!!! vesel
 

Lidia Roscau  acum 3 ani - 11 Februarie 2012 19:55  

Re: Negresa

e foarte buna vesel
 

lucia  acum 3 ani - 15 Februarie 2012 10:21  

Re: Negresa

am facut o aseara,e delicioasa. am pus doar mai putin zahar. mie nu mi s a crapat.
de aseara pana acum dimineata la 10 am mancat jumate de tava 20x30 cm....atat e de buna.
 

Laurentiu Aurel Mirica  acum 3 ani - 17 Februarie 2012 10:15  

Re: Negresa

te-as ruga sa ne dai totusi si reteta de pe vremea lui ceasca.mai multe variante nu strica.mersi.
 

Ioana  acum 3 ani - 17 Februarie 2012 10:17  

Re: Negresa

chiar ieri m-am gandit ca ar fi cazul sa o postez vesel gand la gand...
 

Laurentiu Aurel Mirica  acum 3 ani - 17 Februarie 2012 10:20  

Re: Negresa

vesel vesel vesel
 

marcela  acum 3 ani - 19 Februarie 2012 14:56  

Re: Negresa

e senzationalla vesel imi e pofta imi e pofta vesel vesel vesel vesel vesel imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta
 

Catalina Elena Ionita  acum 2 ani - 3 Iunie 2012 01:08  

Re: Negresa

Suuper!!! A iesit foarte bine!! Ideea cu glazura cu batoane Mars e geniala!! Felicitari!!
 

rody  acum 2 ani - 16 Iunie 2012 16:26  

Re: Negresa

excelenta prajitura
 

mihaela  acum 2 ani - 1 Septembrie 2012 17:15  

Re: Negresa

aceasta prajitura o sa imi ramane mereu in amintire. astazi fetitza mea de 4 ani si 8 luni a facut-o singura. eu doar i-am pregatit ingredientele, ptr ca nu stie sa cantareasca. E atat de incantata de nici nu stiti! Numai atat mentiona "mami deja ma doare mana de atata invartit, dar o sa fie atat de gustoasa!"...voi pune si ceva poze...dovada. inca n-am gustat-o, ptr ca de abia am pus glazura si inca e caldutza. miroase extraordinar de bine. noi n-am gasit ciocolata mars (la magazinul de unde stam) si asa in urgentza am folosit snickers. si n-am mai avut frisca lichida si am folosit cateva linguritze de smantana acra. am zis sa incercam...si bine ca am incercat. a iesit foarte, foarte buna. nu ma asteptam sa iasa glazura asa buna. doar ca deasupra se vad alunele din ciocolata, dar arata foarte bine. o sa revin cand gustam. noi am facut-o in forma de tort (26 cm, si a fost k . nu a iesit prea inalta)...a fost dorinta fetitei mele.
 

Ioana  acum 2 ani - 2 Septembrie 2012 12:42  

Re: Negresa

sper ca gustul a incantat-o pe micutza la fel de mult ca si prepararea! este super ca o implici in acest gen de activitati foarte relaxante. felicitari!
 

mihaela  acum 2 ani - 2 Septembrie 2012 15:59  

Re: Negresa

foarte tare...azi am fost la masa la socri si a trebuit sa ducem cu noi "tortul" si iti dai seama ca tinut neaparat sa i se cante "La Multi Ani!" (chiar daca inca mai sunt 4 luni pana atunci). a fost incantata sa i se spuna cat de buna a facut ea prajitura.
 

Ioana  acum 2 ani - 3 Septembrie 2012 15:31  

Re: Negresa

corect, daca a muncit atat, trebuie sa i se recunoasca meritele vesel
 

natalia  acum 2 ani - 5 Septembrie 2012 12:08  

Re: Negresa

Am facut ieri prajitura...este dementiala... imi e pofta
 

Lidia  acum 2 ani - 8 Septembrie 2012 16:36  

Re: Negresa

acum am pus si eu negresa la cuptor, sper sa imi iasa, mai devreme am inceput sa fac o negresa dar cu reteta de pe alt site si mi=am dat seama ca e o idiotenie de reteta:d acum incep sa fac glazura, problema e ca nu am frisca o sa incerc cu lapte, sper sa iasa ceva
 

RAMONA  acum 2 ani - 23 Septembrie 2012 00:22  

Re: Negresa

Am respectat absolut tot si nu mi-a crescut prajitura mai deloc. DE CE?
 

Natalie  acum 2 ani - 23 Septembrie 2012 00:25  

Re: Negresa

Ceeeeea mai buna reteta de negrese !! imi e pofta
 

Ioana  acum 2 ani - 24 Septembrie 2012 10:54  

Re: Negresa

praful de copt l-ai pus? era ok? doar fara el nu ti-ar fi crescut ca lumea prajitura.
 

Toni  acum 2 ani - 29 Septembrie 2012 23:22  

Re: Negresa

Buna Ioana, am facut azi negresa dupa reteta ta si a iesit ffff sfaramicioasa. Ce-am facut gresit? Glazura cu Mars in schimb e delicioasa! vesel Merci!
 

Ioana  acum 2 ani - 30 Septembrie 2012 11:12  

Re: Negresa

ai tinut-o mai mult la cuptor? daca nu, data viitoare o poti testa un pic mai repede decat timpul dat de mine si cum e scobitoarea curata o scoti.
 

Mihaela  acum 2 ani - 21 Octombrie 2012 10:13  

Re: Negresa

Buna Ioana,
Astazi am facut reteta ta. Am folosit toate ingredientele tale, mai putin cafeaua care am inlocuit-o cu laptele. Dupa ce am scos de la cuptor prajitura am observat ca nu crescuse uniform, iar dupa cateva minute s-a retras si partea crescuta. Nu stiu ce am facut gresit de nu a crescut inalta. Compozitia trebuie facuta rapid?
 

Ioana  acum 2 ani - 22 Octombrie 2012 11:03  

Re: Negresa

da, compozitia trebuie copata imediat dupa ce ai preparat-o. era coapta prajitura inauntru cand ai taiat-o?
 

Mihaela  acum 2 ani - 22 Octombrie 2012 19:23  

Re: Negresa

Da, prajitura era coapta inauntru, insa nu a iesit pufoasa si inalta. In rest, ea a iesit gustoasa si nu era nici sfaramicioasa. Praful de copt trebuie stins? Ma gandesc ca asta ar mai putea fi cauza, eu l-am pus nestins.
 

Ioana  acum 2 ani - 23 Octombrie 2012 11:52  

Re: Negresa

nu trebuie stins praful de copt. eu ma gandesc ca ai mixat prea tare aluatul. de obicei la genul asta de prajituri (si checuri) se amesteca usor. eu folosesc telul la majoritatea, fiindca nu e asa dur cu aluatul ca si o lingura. incerca asa data viitoare.
 

Mihaela  acum 2 ani - 23 Octombrie 2012 21:55  

Re: Negresa

Este posibil ca aluatul sa fi fost mixat prea tare, intr-adevar. Data viitoare voi incerca cu telul. Multumesc pentru raspuns.
 

alisia  acum 2 ani - 4 Noiembrie 2012 14:39  

Re: Negresa

as putea sa fac 2 platurii si intre sa le umplu cu budinca d vanilie sau ciocolata si deasupra sa pun glazura???
merci pupici din spania _*
 

Mihaela C  acum 2 ani - 23 Februarie 2013 20:58  

Re: Negresa

Ce nivel folosesti la cuptor pentru negresa? Abia astept sa fac reteta ! Multumesc!
 

Ioana  acum 2 ani - 25 Februarie 2013 09:48  

Re: Negresa

negresa se coace la 180C.
 

Mihaela C  acum 2 ani - 25 Februarie 2013 17:05  

Re: Negresa

Da, am vazut ca la 180 dar pe ce raft ?
 

Ioana  acum 2 ani - 25 Februarie 2013 17:22  

Re: Negresa

cel din mijlocul cuptorului
 

kikita adelina  acum 2 ani - 19 Martie 2013 19:31  

Re: Negresa

Este de vis!!! Multumesc.
 

Rebeca  acum un an - 17 Mai 2013 19:09  

Re: Negresa

Yamyy...sooper delicioasa reteta Ioana!am facut-o de revelion si toata lumea a fost ff incantata vesel acum e la cuptor si abea astept sa o incerc din nou...multumim pt retete vesel
 

Crina  acum un an - 8 Iunie 2013 20:21  

Re: Negresa

vai ce buna-i prajitura asta... imi e pofta am facut azi o tava da cred ca e putina pentru 2 persoane vesel sigur reteta asta o sa fie pe lista mea de prajituri preferate vesel am o intrebare: daca data viitoare as adauga visine fara samburi in blat, ar fi ok? Am niste visine, fara samburi, la borcan si ma gandeam sa incerc sa le adaug in blat cand o sa mai fac negresa, insa m-ar interesa si parerea ta. vesel
 

RAMONA  acum un an - 8 Iunie 2013 22:56  

Re: Negresa

Buna Ioana,

Am facut si eu negresa astazi, a iesit perfect vesel vesel ,delicioasa, felicitari pentru site, am incercat multe din retetele postate aici vesel sunt extraordinare toate!
 

cristina  acum un an - 19 Iunie 2013 21:45  

Re: Negresa

Buna seara, Ioana, frisca nebatuta din reteta se refera la praf de frisca la plic.Nu sunt sigura ca am inteles bine.Am vazut si in alta reteta, la prajitura cu ciocolata si cocos.Nu am incercat niciuna inca din acest motiv.Multumesc pentru retete, este cel bun site.Felicitari!Sa nu te opresti, ne bazam pe tine!
 

Ioana  acum un an - 20 Iunie 2013 13:50  

Re: Negresa

Cristina, este vorba de smantana naturala pentru frisca. arata asa: [link] sau asa [link]
este ca o smantana. daca o bati devine frisca. se gaseste in supermarketuri.
 

cristina  acum un an - 20 Iunie 2013 15:45  

Re: Negresa

Multumesc! Nu m-am gandit deloc, primul lucru care mi-a venit in minte a fost praful de frisca.Abia astept sa incerc prajitura, pana acum tot ce am incercat din retetele tale a iesit super. vesel
 

Ioana  acum un an - 20 Iunie 2013 16:03  

Re: Negresa

o sa schimb formularea ca sa fie mai clar vesel
 

LÄÉzuran Iasmina  acum un an - 26 Iulie 2013 13:34  

Re: Negresa

Am incercat si noi anul trecut reteta si a iesit foarte buna praj; Chiar astazi am sa fac blatul dupa care am sa fac o crema de caramel dupa o reteta gasita tot pe internet ([link]), iar peste o sa prepar glazura; Sunt curioasa daca o sa imi iasa :D :D :D :D
 

Ioana  acum un an - 26 Iulie 2013 13:38  

Re: Negresa

wow, Iasmina, arata f. bine cubuletele astea vesel
 

LÄÉzuran Iasmina  acum un an - 26 Iulie 2013 20:33  

Re: Negresa

Daaaa, acum am bagat-o in frigider; cam moale crema dar sper ca se intareste cum scrie in reteta. Abea astept sa gust ! imi e pofta imi e pofta imi e pofta
 

Ioana  acum un an - 27 Iulie 2013 11:59  

Re: Negresa

Iasmina, cum a iesit?
 

LÄÉzuran Iasmina  acum un an - 27 Iulie 2013 22:27  

Re: Negresa

cam moale crema de caramel; cred ca ii trebuie mai mult unt. In rest a fost perfoct :D
 

Dana  acum 2 saptamani - 7 Aprilie 2015 19:54  

Re: Negresa

ce bine arata negresa asta! intra in meniul de Pasti
 

Ioana  acum 2 saptamani - 7 Aprilie 2015 21:01  

Re: Negresa

spor, sa ne spui cum a iesit.
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus