Retete Culinare : e-Retete

 

Negresa

Categorii: Retete desert, Retete de Craciun, Retete de Pasti, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 

Negresa. Imagini pas cu pas pentru negresa

O ispita in fata careia nu poti rezista prea mult.

Reteta mi-a trimis-o Simona acum cateva saptamani. De fapt mi-a trimis o poza cu negresele ei si am cerut reteta fiindca aratau minunat. Iar dupa ce am citit reteta, am stiut ca gustul va depasi aspectul. Si asa a fost. Singura modificare: am pus praf de copt in loc de 1 lingurita bicarbonat.

Ingrediente pentru Negresa

400 gr faina
300 gr zahar
1 pliculet praf de copt
200 ml cafea preparata (espresso)
110 gr unt
100 ml ulei
50 gr cacao (cacao Schmidt am folosit)
2 oua
100 ml lapte batut
1 esenta vanilie sau rom (am pus o lingura de rom)

Glazura

5 batoane Mars
100 ml smantana pentru frisca

Negresa - Preparare

  1. Intr-un vas amestecati foarte bine faina, zaharul si praful de copt.
  2. Bateti ouale. Pregatiti laptele batut.
  3. Intr-o craticioara puneti cafeaua, untul, uleiul si cacaoa. Puneti la foc mic, amestecand tot timpul ca sa se omogenizeze amestecul. Cand ajunge la fierbere si da primul clocot, turnati acest sirop peste faina cu zahar. Amestecati rapid.
  4. Cand siropul e incorporat in mare, adaugati ouale batute. Amestecati iar energic si cand oul nu se mai vede adaugati laptele batut si esenta. Amestecati bine pana aluatul are o culoare omogena. Aluatul va avea consistenta unei lave groase care cade de pe lingura, dar incet.
  5. Turnati aluatul intr-o tava de 20 x 33 cm, tapetata cu hartie de copt pe care o ungeti cu putin unt. Nivelati aluatul in tava si bateti bine tava de masa sa se aseze uniform.
    * puteti folosi si o tava usor mai mare, fiindca negresele in tava mea au iesit destul de inalte.
  6. Dati la cuptor la 180C pentru 25 minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e gata.
  7. Scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca.
  8. Preparam glazura: intr-o craticioara punem batoanele Mars maruntite si frisca. Punem pe foc mic si amestecam mereu pana ciocolata e topita complet. Cand e gata, o luam de pe foc si mai amestecam un pic in ea ca sa fie bine omogenizata si sa se dizolve toate acele bucatele mai albe din interiorul batonului Mars. O lasam inca 5 minute sa se racoreasca. Glazura trebuie sa fie doar calduta si sa se fi ingrosat un pic in acest timp.
  9. Intre timp prajitura s-a racit si ea, e doar calduta. Taiati-o cuburi de marimea dorita direct in tava. Turnati glazura peste ea si nivelati. Lasati sa se raceasca de tot.

 
Click pe imagini pentru a mari

Aluatul in tava
Aluatul in tava
Blatul copt si taiat cuburi
Blatul copt si taiat cuburi
Glazura calduta
Glazura calduta
Glazurata
Glazurata
Negresa
Negresa
Negresa model (de la Simona)
Negresa model (de la Simona)

 

5 82

 

 

Retete similare 

Prajitura Ochelari Buturuga de Craciun
Prajitura Ochelari Buturuga de Craciun
Prajitura Snickers Prajitura cu branza si cacao
Prajitura Snickers Prajitura cu branza si cacao

2 persoane au incarcat fotografii cu "Negresa". Vezi fotografiile Ľ

 

Comentarii

Monica Mihaly  acum 3 ani 19 Aprilie 2011 10:18  

Re: Negresa

uauuuu cum ma m trezit am deschis calcul, si nu mi a venit sa cred ce simplu si ce bine arata
e clar prajitura pe care am sa o fac in urmatoarele zile
merci ioana
 

Cristina  acum 3 ani 19 Aprilie 2011 13:25  

Re: Negresa

cu siguranta voi incerca
 

D.  acum 3 ani 20 Aprilie 2011 07:30  

Re: Negresa

Ceau ,

Din cate stiu negresa are si o crema din albus de ou sub glazura, nu stiu exact cum se face, dar categoric pot afirma asta.
 

Ioana  acum 3 ani 20 Aprilie 2011 09:46  

Re: Negresa

sunt multe variante de "infrumusetare" a negreselor. bezeaua de care vorbesti e una, altii doar o presara cu zahar, se poate marmora cu branza (vezi reteta pe site) sau folosesti o glazura de ciocolata... sau Mars in varianta moderna. si trebuie sa recunosc ca e o idee geniala, aspectuoasa si gustoasa. cum ar zice americanul "it's a keeper".
dar vorbele si pozele nu te pot convinge ca este o prajitura extrem de reusita, trebuie sa o incerci.
 

Norica  acum 3 ani 22 Aprilie 2011 14:04  

Re: Negresa

daca nu am lapte batut si ciocolata mars ce pot sa pun??eu la mama acasa nu-mi amintesc ca folosea ciocolata si laptele batut..ma ajutati va rof
 

Ioana  acum 3 ani 22 Aprilie 2011 14:15  

Re: Negresa

nu vad un motiv pentru care le-ai inlocui, deoarece lapte batut si batoanele mars se gasesc la orice alimentara mica. dar daca vrei poti pune in loc de lapte batut: 100 ml lapte+2 lingurite otet, iar in loc de batoane mars orice ciocolata doresti (amaruie, cu lapte etc).
 

Ioana Timis  acum 3 ani 22 Aprilie 2011 15:20  

Re: Negresa

Ioana, cuptorul trebuie preincalzit inainte?Eu asa am facut si mi-au iesit mici crapaturi deasupra prajiturii, dar nu stiu daca e din cauza asta.
 

Ioana  acum 3 ani 22 Aprilie 2011 15:55  

Re: Negresa

trebuie preincalzit. dar nu e nicio problema, si mie mi-au aparut crapaturi (vezi poza 2). dupa ce o glazurezi nu se vor mai vedea. de aceea "infrumusetam" fata prajiturilor, nu ies perfete deasupra. apar mici crapaturi sau denivelari. patiserii rezolva problema decupand suparafata blaturilor imperfecte... insa aici nu e cazul, dupa glazurare cuburile vor arata perfcet.
 

Zaharia Gabriella  acum 3 ani 29 Aprilie 2011 19:35  

Re: Negresa

Acum am scos-o din cuptor. Am copt-o intr-o tava de tort de diametru 24 (alta nu am) si a iesit cam inalta, am tinut-o o ora in cuptor. Si mie mi-a crapat in mijloc, dar nu-i nimic, abia astept sa o glazurez Sunt sigura ca va fi delicioasa, si aluatul crud era bun, nu m-am putut abtine sa nu-l gust
 

Cristina  acum 3 ani 29 Aprilie 2011 19:51  

Re: Negresa

Ioana am o mica intrebare: in loc de lapte batut pot pune iaurt?
 

Zaharia Gabriella  acum 3 ani 29 Aprilie 2011 20:36  

Re: Negresa

Pt. Cristina: nici eu nu am avut lapte batut, aici nu se gaseste si am inlocuit cu iaurt si mi-a iesit. La toate retetele Ioanei inlocuiesc laptele batut cu iaurtul.
 

Roxanna Mika  acum 3 ani 3 Mai 2011 11:33  

Re: Negresa

Am facut si eu aseara prajitura.a iesit foooarte buna.
Parca e putin sfaramicioasa ,dar probabil asa trebuie sa fie
oricum s a mancat aseara ,in cateva minute jumatate de tava .Abia daca am mai reusit sa i pastrez si prietenului meu. multumesc ioana pt reteta
 

adina  acum 2 ani 9 Mai 2011 16:27  

Re: Negresa

buna , aseara am facut aceasta prajitura si e ff buna, dar eu nu sunt fan al cafelei, si vroiam sa te intreb dc as putea inlocui cu altceva??? capuccino facut cu lapte sau doar lapte????????????
mersi astept raspuns
 

Ioana  acum 2 ani 9 Mai 2011 16:32  

Re: Negresa

lapte, apa poti pune. dar si cappuccino cu lapte e o idee buna.
 

catalina  acum 2 ani 28 Mai 2011 11:23  

Re: Negresa

sa stii ca ii misto ......am facut-o azi ...ii foarte dulce mmmm ii foarte buna si ii usor de facut ......mersi de reteta....
 

adry  acum 2 ani 14 Iunie 2011 17:37  

Re: Negresa

Buna, buna, buna!!! Am facuto si am recomandato si altora!!! Deosebita glazura cu gust de mars (singurul snack dupa care ma dau in vant)!!!
 

gabi  acum 2 ani 17 Iulie 2011 12:04  

Re: Negresa

iti amintesti ce gramaj aveau batoanele mars? stiu ca se gasesc si cate doua batoane mai mici intr-un ambalaj. sa inteleg ca ai folosit din alea cu un singur baton?nu vreau sa dau gres
 

Ioana  acum 2 ani 18 Iulie 2011 09:19  

Re: Negresa

batoane mars individuale am folosit. nu stiu ce gramaj au, cred ca in jur de 50 gr fiecare.
 

Cezar  acum 2 ani 19 Iulie 2011 21:55  

Re: Negresa

La final , glazura se intareste ?
 

Cezar  acum 2 ani 19 Iulie 2011 21:57  

Re: Negresa

Aaaa......si merge insiropat?
 

Ioana  acum 2 ani 20 Iulie 2011 09:19  

Re: Negresa

glazura se intareste un pic fata de cand o pui, dar nu devine tare ca ciocolata. va fi cremoasa...
poti insiropa putintel blatul daca doresti.
 

elena  acum 2 ani 31 Iulie 2011 23:19  

Re: Negresa

Servus Ioana.Sunt un mare fan al negreselor,iar reteta ta m-a inspirat,insa mi-a iesit foarte sfaramicioasa.ai idee de ce?ca sa pot remedia greseala data viitoare!!!
multumesc mult
 

mihaela  acum 2 ani 5 August 2011 12:07  

Re: Negresa

Ioana itsi dau un sfat, ka negresa sa fie shi mai gustoasa maninko un pik kaldutsa shi ku o bilutsa de inghetsata alaturi e delicioasa asha mankam noi in kishinau..kombinatsia e foarte buna..negresa dulce shi un pik kalda dupa kare vine o linguritsa de inghetsata rece..
 

Ioana  acum 2 ani 8 August 2011 14:00  

Re: Negresa

elena, pare ca s-a copt prea tare. termostratul cuptorului tau este destul de precis? eu zic ca data vitoare sa o lasi mai putin la cuptor si sa faci testul cu scobitoarea mai repede.

mihaela, merci mult pentru sugestie, o sa incerc asa data viitoare.
 

danamama  acum 2 ani 12 August 2011 10:40  

Re: Negresa

Aceasta negresa este de nota 10. Am facut-o si a iesit perfect (aspect si gust) A fost apreciata de cei care au gustat-o .
Felicitari.
 

elena  acum 2 ani 13 August 2011 10:11  

Re: Negresa

Buna Ioana.Multumesc mult.Astazi am sa o fac iar,si am sa vad cum iese,Si noi mancam negresa cu inghetata,si intr-adevar... e delicioasa!!
 

Roxana Maria Iosep  acum 2 ani 13 August 2011 12:14  

Re: Negresa

Am facut-o si eu, a iesit perfecta! Multumim pentru retete!
 

pater luminita  acum 2 ani 12 Septembrie 2011 09:01  

Re: Negresa

e excelenta de mult nu am mai mancat
 

Cristina  acum 2 ani 28 Septembrie 2011 12:40  

Re: Negresa

ce pot folosi in loc de frisca lichida? Multumesc :D
 

Ioana  acum 2 ani 28 Septembrie 2011 12:50  

Re: Negresa

lapte si un cubulet de unt dupa de iei glazura de pe foc.
 

loredana  acum 2 ani 8 Noiembrie 2011 20:39  

Re: Negresa

mie mi se crapa prajiturile deasupra foarte tare de ce?
si respect intocmai retetele!
 

karina  acum 2 ani 12 Noiembrie 2011 22:19  

Re: Negresa

faa glazura se face??
 

Ioana  acum 2 ani 13 Noiembrie 2011 13:50  

Re: Negresa

da, dar nu o sa arate bine. glazura nu e doar pentru gust ci si pentru a ascunde imperfectiunile de la suprafata. dar poti presara niste zahar pudra daca nu vrei sa faci glazura...
 

Loredana Ile  acum 2 ani 1 Decembrie 2011 15:00  

Re: Negresa

e cea mai buna negresa pe care am mancat-o, foarte bun blatul iar glazura e super
 

alina  acum 2 ani 2 Decembrie 2011 12:02  

Re: Negresa


bai fetelor sunteti fenomenale,m-am amuzat enorm de tare la comentariile facute de voi,nu ma intelegeti gresit,am sa fac si io prajitura datorita comentariilor voastre,sunteti prea tari,va pooop pe toate
 

Negresa  acum 2 ani 7 Decembrie 2011 18:03  

Re: Negresa

Buna, cum se prepara cafeaua expreso?
 

Ioana  acum 2 ani 8 Decembrie 2011 11:10  

Re: Negresa

folosind un espressor. dar daca nu ai merge si o cafea la ibric sau filtru preparata tare.
 

Narcisa  acum 2 ani 19 Ianuarie 2012 17:46  

Re: Negresa

Faoarte buna negresa. A fost foarte apreciata de sotul meu. Multumim Ioana!
 

simona  acum 2 ani 25 Ianuarie 2012 21:38  

Re: Negresa

Am facut si eu negresa si ca sa nu iasa sfaramicioasa am folosit doar unt(200g)!
multumesc ptr reteta ,este f.apreciata de copii mei
 

Ioana  acum 2 ani 26 Ianuarie 2012 10:05  

Re: Negresa

cu placere
 

nela  acum 2 ani 1 Februarie 2012 18:59  

Re: Negresa

ioana, nu vreau sa pun cafea din cauza baietelului meu.ce pot pune in loc?
 

Ioana  acum 2 ani 1 Februarie 2012 19:50  

Re: Negresa

poti pune doar apa.
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani 1 Februarie 2012 19:53  

Re: Negresa

Nela, poti pune acelasi volum de apa (200 ml), in reteta originala chiar se specifica aceasta posibila inlocuire. Spor la treaba !
 

Any  acum 2 ani 2 Februarie 2012 13:34  

superba negresa

Arata minunat negresa ta Ioana. chiar astazi am de gand sa o incerc...dar nu as vrea sa fie sfaramicioasa ...de asta am sa o inteb pe simona ce a vrut sa spuna cand a zis ca a folosit doar unt(200g) ? nu ai mai pus ulei? sau?
multumim pentru reteta Ioana
 

Ioana  acum 2 ani 2 Februarie 2012 13:55  

Re: Negresa

cu siguranta asta a vrut sa spuna. dar daca ne citeste asteptam sa confirme acest lucru.
 

Luciana Alexandra  acum 2 ani 2 Februarie 2012 15:44  

Re: Negresa

I intrebare, cite gr sunt intrun pliculet de praf de copt? Nu stau in Romania si nu imi aduc aminte excat
 

Ioana  acum 2 ani 2 Februarie 2012 15:46  

Re: Negresa

cam 10 gr. citeste pe plicul tau pentru cata faina este indicat praful tau de copt si pune in concordanta.
 

Simina  acum 2 ani 10 Februarie 2012 11:51  

Re: Negresa

Am facut si eu prajitura!!! a iesit DELICIOASA!! Numai ca nu e reteta ca si cea de pe vremea lui Ceasca!! E 99% identica cu Elglish Chocolate Fudge Cake!! Incalziti la microunde cat vreti sa mancati ca sa se topeasca glazura si serviti cu inghetata de vanilia (sau smantana dulce pt copii, iarna). Combinatia de cald-rece eexcelenta!!
 

Ioana  acum 2 ani 10 Februarie 2012 11:52  

Re: Negresa

am si reteta de pe vremea lui ceasca , dar asta e muuult mai buna. multumim de sugestii!
 

miha diaconescu  acum 2 ani 10 Februarie 2012 14:24  

Re: Negresa

E Delicioasa!!!
 

Lidia Roscau  acum 2 ani 11 Februarie 2012 19:55  

Re: Negresa

e foarte buna
 

lucia  acum 2 ani 15 Februarie 2012 10:21  

Re: Negresa

am facut o aseara,e delicioasa. am pus doar mai putin zahar. mie nu mi s a crapat.
de aseara pana acum dimineata la 10 am mancat jumate de tava 20x30 cm....atat e de buna.
 

nela  acum 2 ani 17 Februarie 2012 10:15  

Re: Negresa

te-as ruga sa ne dai totusi si reteta de pe vremea lui ceasca.mai multe variante nu strica.mersi.
 

Ioana  acum 2 ani 17 Februarie 2012 10:17  

Re: Negresa

chiar ieri m-am gandit ca ar fi cazul sa o postez gand la gand...
 

nela  acum 2 ani 17 Februarie 2012 10:20  

Re: Negresa

 

marcela  acum 2 ani 19 Februarie 2012 14:56  

Re: Negresa

e senzationalla
 

Catalina Elena Ionita  acum un an 3 Iunie 2012 01:08  

Re: Negresa

Suuper!!! A iesit foarte bine!! Ideea cu glazura cu batoane Mars e geniala!! Felicitari!!
 

rody  acum un an 16 Iunie 2012 16:26  

Re: Negresa

excelenta prajitura
 

mihaela  acum un an 1 Septembrie 2012 17:15  

Re: Negresa

aceasta prajitura o sa imi ramane mereu in amintire. astazi fetitza mea de 4 ani si 8 luni a facut-o singura. eu doar i-am pregatit ingredientele, ptr ca nu stie sa cantareasca. E atat de incantata de nici nu stiti! Numai atat mentiona "mami deja ma doare mana de atata invartit, dar o sa fie atat de gustoasa!"...voi pune si ceva poze...dovada. inca n-am gustat-o, ptr ca de abia am pus glazura si inca e caldutza. miroase extraordinar de bine. noi n-am gasit ciocolata mars (la magazinul de unde stam) si asa in urgentza am folosit snickers. si n-am mai avut frisca lichida si am folosit cateva linguritze de smantana acra. am zis sa incercam...si bine ca am incercat. a iesit foarte, foarte buna. nu ma asteptam sa iasa glazura asa buna. doar ca deasupra se vad alunele din ciocolata, dar arata foarte bine. o sa revin cand gustam. noi am facut-o in forma de tort (26 cm, si a fost k . nu a iesit prea inalta)...a fost dorinta fetitei mele.
 

Ioana  acum un an 2 Septembrie 2012 12:42  

Re: Negresa

sper ca gustul a incantat-o pe micutza la fel de mult ca si prepararea! este super ca o implici in acest gen de activitati foarte relaxante. felicitari!
 

mihaela  acum un an 2 Septembrie 2012 15:59  

Re: Negresa

foarte tare...azi am fost la masa la socri si a trebuit sa ducem cu noi "tortul" si iti dai seama ca tinut neaparat sa i se cante "La Multi Ani!" (chiar daca inca mai sunt 4 luni pana atunci). a fost incantata sa i se spuna cat de buna a facut ea prajitura.
 

Ioana  acum un an 3 Septembrie 2012 15:31  

Re: Negresa

corect, daca a muncit atat, trebuie sa i se recunoasca meritele
 

natalia  acum un an 5 Septembrie 2012 12:08  

Re: Negresa

Am facut ieri prajitura...este dementiala...
 

Lidia  acum un an 8 Septembrie 2012 16:36  

Re: Negresa

acum am pus si eu negresa la cuptor, sper sa imi iasa, mai devreme am inceput sa fac o negresa dar cu reteta de pe alt site si mi=am dat seama ca e o idiotenie de reteta:d acum incep sa fac glazura, problema e ca nu am frisca o sa incerc cu lapte, sper sa iasa ceva
 

RAMONA  acum un an 23 Septembrie 2012 00:22  

Re: Negresa

Am respectat absolut tot si nu mi-a crescut prajitura mai deloc. DE CE?
 

Natalie  acum un an 23 Septembrie 2012 00:25  

Re: Negresa

Ceeeeea mai buna reteta de negrese !!
 

Ioana  acum un an 24 Septembrie 2012 10:54  

Re: Negresa

praful de copt l-ai pus? era ok? doar fara el nu ti-ar fi crescut ca lumea prajitura.
 

Toni  acum un an 29 Septembrie 2012 23:22  

Re: Negresa

Buna Ioana, am facut azi negresa dupa reteta ta si a iesit ffff sfaramicioasa. Ce-am facut gresit? Glazura cu Mars in schimb e delicioasa! Merci!
 

Ioana  acum un an 30 Septembrie 2012 11:12  

Re: Negresa

ai tinut-o mai mult la cuptor? daca nu, data viitoare o poti testa un pic mai repede decat timpul dat de mine si cum e scobitoarea curata o scoti.
 

Mihaela  acum un an 21 Octombrie 2012 10:13  

Re: Negresa

Buna Ioana,
Astazi am facut reteta ta. Am folosit toate ingredientele tale, mai putin cafeaua care am inlocuit-o cu laptele. Dupa ce am scos de la cuptor prajitura am observat ca nu crescuse uniform, iar dupa cateva minute s-a retras si partea crescuta. Nu stiu ce am facut gresit de nu a crescut inalta. Compozitia trebuie facuta rapid?
 

Ioana  acum un an 22 Octombrie 2012 11:03  

Re: Negresa

da, compozitia trebuie copata imediat dupa ce ai preparat-o. era coapta prajitura inauntru cand ai taiat-o?
 

Mihaela  acum un an 22 Octombrie 2012 19:23  

Re: Negresa

Da, prajitura era coapta inauntru, insa nu a iesit pufoasa si inalta. In rest, ea a iesit gustoasa si nu era nici sfaramicioasa. Praful de copt trebuie stins? Ma gandesc ca asta ar mai putea fi cauza, eu l-am pus nestins.
 

Ioana  acum un an 23 Octombrie 2012 11:52  

Re: Negresa

nu trebuie stins praful de copt. eu ma gandesc ca ai mixat prea tare aluatul. de obicei la genul asta de prajituri (si checuri) se amesteca usor. eu folosesc telul la majoritatea, fiindca nu e asa dur cu aluatul ca si o lingura. incerca asa data viitoare.
 

Mihaela  acum un an 23 Octombrie 2012 21:55  

Re: Negresa

Este posibil ca aluatul sa fi fost mixat prea tare, intr-adevar. Data viitoare voi incerca cu telul. Multumesc pentru raspuns.
 

alisia  acum un an 4 Noiembrie 2012 14:39  

Re: Negresa

as putea sa fac 2 platurii si intre sa le umplu cu budinca d vanilie sau ciocolata si deasupra sa pun glazura???
merci pupici din spania _*
 

Mihaela C  acum un an 23 Februarie 2013 20:58  

Re: Negresa

Ce nivel folosesti la cuptor pentru negresa? Abia astept sa fac reteta ! Multumesc!
 

Ioana  acum un an 25 Februarie 2013 09:48  

Re: Negresa

negresa se coace la 180C.
 

Mihaela C  acum un an 25 Februarie 2013 17:05  

Re: Negresa

Da, am vazut ca la 180 dar pe ce raft ?
 

Ioana  acum un an 25 Februarie 2013 17:22  

Re: Negresa

cel din mijlocul cuptorului
 

kikita adelina  acum un an 19 Martie 2013 19:31  

Re: Negresa

Este de vis!!! Multumesc.
 

Rebeca  acum 11 luni 17 Mai 2013 19:09  

Re: Negresa

Yamyy...sooper delicioasa reteta Ioana!am facut-o de revelion si toata lumea a fost ff incantata acum e la cuptor si abea astept sa o incerc din nou...multumim pt retete
 

Crina  acum 11 luni 8 Iunie 2013 20:21  

Re: Negresa

vai ce buna-i prajitura asta... am facut azi o tava da cred ca e putina pentru 2 persoane sigur reteta asta o sa fie pe lista mea de prajituri preferate am o intrebare: daca data viitoare as adauga visine fara samburi in blat, ar fi ok? Am niste visine, fara samburi, la borcan si ma gandeam sa incerc sa le adaug in blat cand o sa mai fac negresa, insa m-ar interesa si parerea ta.
 

RAMONA  acum 11 luni 8 Iunie 2013 22:56  

Re: Negresa

Buna Ioana,

Am facut si eu negresa astazi, a iesit perfect ,delicioasa, felicitari pentru site, am incercat multe din retetele postate aici sunt extraordinare toate!
 

cristina  acum 11 luni 19 Iunie 2013 21:45  

Re: Negresa

Buna seara, Ioana, frisca nebatuta din reteta se refera la praf de frisca la plic.Nu sunt sigura ca am inteles bine.Am vazut si in alta reteta, la prajitura cu ciocolata si cocos.Nu am incercat niciuna inca din acest motiv.Multumesc pentru retete, este cel bun site.Felicitari!Sa nu te opresti, ne bazam pe tine!
 

Ioana  acum 11 luni 20 Iunie 2013 13:50  

Re: Negresa

Cristina, este vorba de smantana naturala pentru frisca. arata asa: [link] sau asa [link]
este ca o smantana. daca o bati devine frisca. se gaseste in supermarketuri.
 

cristina  acum 11 luni 20 Iunie 2013 15:45  

Re: Negresa

Multumesc! Nu m-am gandit deloc, primul lucru care mi-a venit in minte a fost praful de frisca.Abia astept sa incerc prajitura, pana acum tot ce am incercat din retetele tale a iesit super.
 

Ioana  acum 11 luni 20 Iunie 2013 16:03  

Re: Negresa

o sa schimb formularea ca sa fie mai clar
 

LÄÉzuran Iasmina  acum 10 luni 26 Iulie 2013 13:34  

Re: Negresa

Am incercat si noi anul trecut reteta si a iesit foarte buna praj; Chiar astazi am sa fac blatul dupa care am sa fac o crema de caramel dupa o reteta gasita tot pe internet ([link]), iar peste o sa prepar glazura; Sunt curioasa daca o sa imi iasa :D :D :D :D
 

Ioana  acum 10 luni 26 Iulie 2013 13:38  

Re: Negresa

wow, Iasmina, arata f. bine cubuletele astea
 

LÄÉzuran Iasmina  acum 10 luni 26 Iulie 2013 20:33  

Re: Negresa

Daaaa, acum am bagat-o in frigider; cam moale crema dar sper ca se intareste cum scrie in reteta. Abea astept sa gust !
 

Ioana  acum 10 luni 27 Iulie 2013 11:59  

Re: Negresa

Iasmina, cum a iesit?
 

LÄÉzuran Iasmina  acum 10 luni 27 Iulie 2013 22:27  

Re: Negresa

cam moale crema de caramel; cred ca ii trebuie mai mult unt. In rest a fost perfoct :D
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS