Orez indian. Imagini pas cu pas pentru orez indian

Orez indian

Acesta este un mod de a gati orezul astfel incat sa se desfaca bob cu bob si sa fie perfect facut. Este garnitura ideala pentru mancarea indiana.

Ingrediente
Orez indian

1 cana de orez basmati
1 1/4 cana apa
1/2 lingurita sare
2 cuisoare
1 pastaie cardamom verde
1 bucata baton scortisoara de 1/2 cm (sau 1 foaie dafin)
1/4 lingurita turmeric
1 lingurita chimion
1 lingura ulei

Preparare
Orez indian

  1. Orezul se spala in mai multe ape pana ramane apa curata pe el. Se acopera apoi cu apa rece si se lasa 30 minute.
  2. Se pune apa la fiert cu sarea, cardamomul, cuisoarele, scortisoara si turmenciul. Cand apa fierbe se adauga orezul bine scurs. Se aduce iar la fierbere, se da focul la mic, se acopera cu capac si se lasa la fiert timp de 5 minute.
  3. Se ridica capacul, se aseaza un prosop pe oala (veti vedea ca nu mai este apa pe orez), apoi se pune la loc capacul. Se stinge focul si se lasa orezul sa se faca in abur timp de 15 minute. In acest timp nu ridicati capacul!
  4. Dupa acest timp, ridicati capacul si luati condimentele din el.
  5. Intr-o tigaie larga incingeti bine uleiul si adaugati semintele de chimion. Prajiti-le timp de 1 minut, apoi puneti orezul (gustati-l de sare si daca vi se pare ca mai trebuie presarati sare pe el inainte de a amesteca) si cu o paleta amestecati orezul cu miscari de rasturnare (bagati paleta sub orez si intoarceti deasupra).
  6. Este bun cald sau rece.
 
Orez basmati

1. Orez basmati

Orezul se face in abur

2. Orezul se face in abur

Orezul fiert

3. Orezul fiert


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 

Pilaf de orez

15 Iulie 2010

Pilaf de orez

Orez prajit

3 Iunie 2010

Orez prajit

 

 

decat eu  acum 2 ani 20 Februarie 2013 23:34  

Re: Orez indian

Unde gasesc acel orez?
 

Ioana  acum 2 ani 21 Februarie 2013 09:18  

Re: Orez indian

l-am luat din piata Naschmarkt, din Viena. de la noi din supermarket poti sa iei acest orez basmati: [link]
 

olga  acum 2 ani 21 Februarie 2013 12:42  

Re: Orez indian

Draga Ioana,

Am o curiozitate, calatoresti in interes culinar in toate aceste locuri din care procuri tot felul de ingrediente exotice?
Mi se pare absolut fabulos cat de multe stii.

Sa ai o zi minunata !
 

Ioana  acum 2 ani 21 Februarie 2013 13:10  

Re: Orez indian

da, impreuna cu sotul meu fac "turism gastronomic". noi vizitam pietele si restaurantele locale in loc de muzee
 

Valentina  acum 2 ani 1 Martie 2013 13:01  

Re: Orez indian

Excelenta mancare !
Multumesc mult.

Ziua Martisorului sa vina cu bucurii si multa inspiratie!
Valentina
 

mihaela  acum un an 12 Noiembrie 2013 14:52  

Re: Orez indian

iese si cu alt tip de orez? in momentul asta am orez ptr pilaf, merge si cu el?
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus