Retete Culinare : e-Retete

 

Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

Categorii: Retete cu ciuperci, Retete pentru Mic Dejun, Retete cu ou, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 
Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan. Imagini pas cu pas pentru oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

Pentru toti indragostitii: fie ca inimile voastre sa fie intr-o armonie perfecta, la fel ca si aromele acestui mic dejun.

Ingrediente pentru Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

2 oua
2 maini bune de rucola
15-20 ciuperci mici
2 linguri ulei masline (sau unt)
cateva picaturi ulei de masline aromatizat cu trufe albe
sare

Sos Parmezan

1/2 ceapa mica
30 gr unt
50 ml vin alb sec
100 ml supa de pui
1 galbenus de ou
1 lingura cu varf smantana (acra/fermentata)
50 gr parmezan
sare, piper alb

Portii: 2

Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan - Preparare

  1. Pentru sosul parmezan pregatiti 2 craticioare cu care veti lucra in paralel si un tel pentru amestecare.
  2. In untul incins se caleste ceapa tocata fin pana se inmoaie. Se adaga vinul si se fierbe pana acesta este evaporat aproape de tot (cam 3 minute).
  3. In craticioara a doua se bate galbenusul si se amesteca cu supa de pui. Se toarna peste ele continutul primei craticioare (ceapa calita). Se pune pe foc mediu si se fierbe, amestecand continuu) pana sosul se ingroasa cat sa acopere dosul unei linguri (cca 10 minute).
  4. In prima craticoara se pune smantana. Se adauga sosul fierbinte pe care tocmai l-ati fiert peste ea, in fir subtire si amestecand mereu, ca sa nu se branzeasca smantana. Se pune pe foc si se infierbanta sosul (fara a clocoti insa). Se ia craticioara de pe foc si se adauga parmezanul razuit fin, amestecandu-se pana se topeste. Se condimenteaza sosul cu sare (daca mai e cazul) si piper alb.
  5. Se strecoara sosul printr-o sita fina.
  6. Se lasa sosul sa se racoreasca apoi daca doriti il puteti face spuma la fel cum faceti cu laptele pentru cappuccino (eu am folosit duza de la expresorul de cafea).
  7. Se fierb ouale moi (le puneti la fiert in apa rece si le lasati 2-3 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba).
  8. Se curata ciupercile de picioruse. Se taie felii. Se prajesc la foc mare in putin ulei de masline (sau unt) pana sunt rumene. Se scot pe servetele de bucatarie sa se scurga de grasime. Se presara cu putina sare.
  9. Se aseaza pe fiecare farfurie cate o mana de rucola. Se aseaza oul in centru si se rupe cu furculita, cat sa inceapa galbenusul sa curga. Se presara ciupercile prajite in jurul oului. Se stropeste totul cu cateva linguri sos de parmezan. Se stropeste cu cateva picaturi ulei de trufe (atentie, nu folositi mult, e puternic).
  10. Se serveste cu paine prajita.

 
Click pe imagini pentru a mari

Sosul parmezan
Sosul parmezan

 

5 11

 

 

Retete similare 

Oua posate cu iaurt Oua in sos de rosii si chorizo
Oua posate cu iaurt Oua in sos de rosii si chorizo
Oua ochiuri cu ansoa Jumari de oua cu dovlecei
Oua ochiuri cu ansoa Jumari de oua cu dovlecei

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan"

 

Comentarii

Simona-Adina Hotea  acum un an 14 Februarie 2012 10:32  

Re: Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

Pai, dupa un astfel de mic dejun, presupun ca ati stat acasa, nu ?
 

Ioana  acum un an 14 Februarie 2012 10:35  

Re: Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

da, dar duminica, nu azi
 

Roxana  acum un an 14 Februarie 2012 10:46  

Re: Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

Arata INCREDIBIL de bine! Ioana, uleiul de masline poate fi simplu, fara arome?Promit sa folosesc un parmezan foarte de calitate!Multumesc frumos.
 

Ioana  acum un an 14 Februarie 2012 10:49  

Re: Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

poate fi de masline desigur.
eu am folosit cu trufe pentru ca aroma trufelor se combina bine cu ouale, ciupercile si branzeturile, deci parea locul potrivit sa-mi testez noua achizitie. plus ca, inca de la Craciun, Radu avea pofta de ceva cu trufe si voiam sa-i fac o surpriza.
 

Ina L  acum un an 14 Februarie 2012 11:05  

Re: Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

de unde se pot cumpara trufe? la un search pe google nu am gasit nimic
 

Ioana  acum un an 14 Februarie 2012 11:07  

Re: Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

trufe nu stiu de unde se cumpara in romania. eu abia astept sa merg la vara in Italia sa-mi cumpar macar o "trufutza" dar ulei aromat cu trufe gasesti la magazinele bio sau cu delicatese.
 

Daniela Tulbure  acum un an 14 Februarie 2012 11:51  

Re: Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

Mi-a scapat mie sau nu scrie cata smantana sa folosesti la prepararea sosului? Multumesc frumos
 

Ioana  acum un an 14 Februarie 2012 11:58  

Re: Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

multumesc Daniela! am adaugat cantitatea
 

Monica Mihaly  acum un an 14 Februarie 2012 12:13  

Re: Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

un mic dejun pe gustul meu, iona arata nemaipomenit
 

Alexa  acum un an 14 Februarie 2012 13:01  

Re: Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

Pare f gustoasa reteta legat de uleiul cu trufe ...eu am gasit la magazinul Oliviers&Co din Bucuresti.f bun....au cu trufe negre sau albe(de fapt e ulei de masline cu trufe).mi-am mai luat de la ei si ulei de masline cu busuioc,au mai multe arome.merge de minune in salate.
P.S.: au si trufa acolo..trufa neagra in ulei de masline.
 

Daniela Tulbure  acum un an 14 Februarie 2012 13:28  

Re: Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

Multumesc pentru raspuns. Atragatoare reteta, ca si blogul, de altfel! keep on going!
 

ramisimion  acum un an 14 Februarie 2012 14:03  

Re: Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

Arata foarte bine! O sa le pregatesc si eu duminica. Multa dragoste si armonie si la tine in familie in fiecare zi, in fiecare clipa!
 

Ioana  acum un an 14 Februarie 2012 14:15  

Re: Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan

multumesc rami
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS