Oua ochiuri

Categorii: Retete pentru Mic Dejun, Retete cu ou

 

Oua ochiuri
Pinterest

Daca va placochiurilecu albusul perfect inchegat si galbenusul moale atunci o sa va placa aceasta metoda de a le pregati. Ouale ochiuri ies la fel de fiecare data, fara miros de prajeala in bucatariesi folosind o cantitate minima de ulei. Le-am servit cu ardei confit si paine prajita.

Acesta a fost micul dejun de Valentine's Day. Cum anul acesta nu am avut timp sa pregatesc cina pentru Ziua Indragostitilor, am vrut ca macar micul dejun sa fie special.

Ingrediente
Oua ochiuri

1-2 oua
1/2 lingura ulei
sare, piper, chili

Portie: 1

Preparare
Oua ochiuri

  1. Este necesar sa folositi tigaie antiaderenta (care nu lipeste) pentru aceste ochiuri, deoarece nu se va folosi mult ulei si nici foc mare, deci exista riscul sa se prinda daca tigaia nu e antiaderenta. Pentru 1-2 oua este suficienta o tigaie de 16-20 cm. Se unge tigaia cu ulei.
  2. Se pune pe ochiul mic al plitei, la foc mic, si se sparg ouale in ea. Dupa gust, le presarati cu sare, piper proaspat rasnit si fulgi de chili.
  3. Se lasa ouale pe foc mic pana albusul de pe fund e perfect inchegat (alb), adica nu se mai vede fundul tigaii prin el. Deasupra, albusul nu va fi inchegat si e ok asa. Dureaza cam 3 minute. Nu grabiti acest proces, nu cresteti focul ca sa se inchege prea tare, vrem sa avem doar o pelicula subtire pe fund inchegata.
  4. Mutati tigaia in cuptorul preincalzit la 160C timp de 3.5 - 4 minute.
  5. Scoateti tigaia si cu ajutorul unei palete treceti pe sub oua si le impingeti pe farfurie. Gata! Le-am servit cu adei confit si paine prajita.
 
Oua ochiuri - Se sparg ouale in tigaie

1. Se sparg ouale in tigaie

Oua ochiuri - Albusul incepe sa se inchege...

2. Albusul incepe sa se inchege...

Oua ochiuri - ... si mai mult...

3. ... si mai mult...

Oua ochiuri - ... pana nu se mai vede tigaia prin el (acum intra la cuptor)

4. ... pana nu se mai vede tigaia prin el (acum intra la cuptor)

Oua ochiuri - Dupa 3.5 minute la cuptor

5. Dupa 3.5 minute la cuptor

Oua ochiuri - Oua ochiuri

6. Oua ochiuri


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 7)  

 

 

 

Mihai  acum 33 minute - 28 Februarie 2017 09:36  

Re: Oua ochiuri

Eu nu pun ochiurile la cuptor dar, cu o lingura, iau din uleiul incins si-l torn peste galbenusuri de cateva ori, pana ce pelicula de albus de pe ele se incheaga. Sau pun pe tigaie un capac de sticla si urmaresc cum se incheaga albusurile, galbenusurile ramanand moi. Sau intorc ouale in tigaie cu galbenusul in jos pentru cateva secunde, cu grija sa nu il sparg.
 

Ioana  acum 5 minute - 28 Februarie 2017 10:05  

Re: Oua ochiuri

exact, Mihai, fac si eu aceasta varianta de ochiuri prajite, care implica o cantitate mai mare de ulei. Imi place sa dau focul la mare sa se "infoaie" si sa se arda usor albusul dedesubt. O sa pun si varianta asta, e cea mai buna cu rosii de gradina.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus