Paine cu sunca si cascaval

Retete aluaturi Retete aperitive Retete cu branza Retete Sandwich

Reteta Paine cu sunca si cascaval

Weekendul care a trecut am fost in mare chef de gatit, asa ca pe langa gulas am copt si o painica umpluta cu sunca si cascaval, dupa o idee de la Anna Olson. Practic e un sandwich gata preparat. E foarte comod de pus in pachetelul pentru serviciu sau scoala. In loc de sunca puteti folosi resturi de friptura taiata fasiute subtiri.

Ingrediente

Aluat

220 ml apa calduta
2 linguri ulei de masline
1/2 pliculet drojdie uscata (3.5gr)
1 lingurita miere de albine
350 gr faina alba
1 1/2 lingurite sare
putin ulei pentru uns tava

Umplutura

6 felii subtiri sunca
150 cascaval razuit
piper

  1. Puneti ingredinetele de aluat in masina de paine in ordinea din reteta si programati pe programul de framantat si dospit.
    Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia si mierea in apa. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini. Lasati la crescut minim 1 ora intr-un bol acoperit, asezat la loc caldut.
  2. Sunca se prajeste putin, fara grasime. Se scoate pe servetele sa se absoarba grasimea lasata.
  3. Aluatul crescut se pune pe masa de lucru data cu faina si cu mainile usor date cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara. Se aseaza feliile de sunca deasupra, apoi presaram cascavalul. Putem presara deasupra condimente (piper, oregano, rozmarin etc.) Ridicam marginile aluatului (pe partea lunga) si apoi din partea opusa rulam.
  4. Se unge o tava de chec de 12cm x 30cm cu ulei si se aseaza ruloul inauntru. Se introduce tava intr-o punga si se lasa la loc caldut la crescut inca 30-45 minute.
  5. Se introduce la cuptor la la 200C pentru 30 -35 minute pana e usor rumena deasupra.
  6. Se lasa sa se raceasca acoperita cu un prosop, apoi se poate felia.

Intindem aluatul

Intindem aluatul

Asezam umplutura

Asezam umplutura

Ridicam marginile pe lungime

Ridicam marginile pe lungime

Rulam

Rulam

In tava unsa

In tava unsa

Paine cu sunca si cascaval

Paine cu sunca si cascaval

Comentarii (7)

 

zuzu  acum 14 ani - 13 Ianuarie 2010 15:46  

=P~
 

Gabriela  acum 14 ani - 3 Februarie 2010 01:17  

=P~ pfoai de capul meu
 

alexceci  acum 14 ani - 10 Aprilie 2010 12:37  

foarte foarte inteligenta chestia asta :D e buna de facut cand pleci intr-o excursie :> ;) ;) super tare!!! felicitari!!!
 

Claudia  acum 13 ani - 8 Iulie 2010 01:06  

woowww:X
am vazut retzeta la amiaza am zis k sa fac sa nu fac..oare v-a iesi oare nu.. cum stiam ca sunt un dezastru in bucatarie am spus mai bine nu..
pe seara pe la vreo 10 m-am uitat iar la aceasta rubrica :)) si am zis hai sa o fac .. am inceput sa fac aluatul, cum scria aicia..doar k nu am pus miere si nici apa..am lasat aluatul la dospit ..dupa am pus sunca si cascaval.. lam rulat..si l-am bagat la cuptor.. 25 de min cam a durat.. am lasat vreo 10-12 pe o parte 10-12 pe alta..avea o culoare maronie frumoasa..am zis ca o fi facuta painea :)) eu nestiind sa fac paine sau ceva de genu.. arata mult prea bine..cum l-am scos ,mie repede mi-am taiat o felie..dupa iam pus un prosop si l-am lasat sa se raceasca .. deci...rezultatul a fosttt woooww.. mortalll pot sa spunn ca e cea mai buna paine ce am mancatat-o vreodata..si este facuta si de mine :)) e ora 1 .. dar toata lumea a coborat in bucatarie sa guste o felie de paine.. am fost fff fericita cand toti mi-au spus ca este fff buna .. apopo :)) o paine s-a mancat in 5 min..de catre 4-5 pers..o paine este deja in cuptor ..si am lasat si una pe maine.. mutlumesccc de retzetaa ai niste retzete ff bune..am mai icnercat azi una :)) as rvea si eu id tau daka se poate:) mutlumesc si o seara placutaa
 

cris  acum 13 ani - 14 August 2010 18:52  

Am vazut si eu emisiunea Annei Olson cand a prezentat aceasta reteata,iar a doua zi m-am uitat la reluare sa notez reteta!Mi s-a parut utila pt fi-miu(cand va mai creste putin)!Ea a facut-o cu pui,rosii uscate si branza cedar,dar a ta are ingrediente mai la indemana,rar lipsesc din frigiderele noastre sunca si cascavalul:)
Oricum pt copiii e bine sa se foloseasca puiul si o branza proaspata si sa se evite mezelurile si cascavalul!
 

Cristina  acum 13 ani - 21 Septembrie 2010 15:24  

Am vazut undeva si chiar am facut si eu ceva de genul asta, numai ca inainte de coacere, ruloul se taia felii unse apoi cu ou. Iar foaia se ungea cu sos de pizza inainte de a fi umpluta. Ies un fel de mini-pizza.
 

adi  acum 13 ani - 31 Ianuarie 2011 17:37  

e bun pe balta,o incalzesti pe gretar.deci pescari punetiva pe treaba,e tare bun. ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...