Panna cotta cu ciocolata alba si cocos

Retete desert Retete de Pasti Retete de post Retete simple

Reteta Panna cotta cu ciocolata alba si cocos

Panna cotta cu ciocolata alba si lapte de cocos, acompaniata de multe altele bunatati. Va las placerea de a le descoperi singuri in reteta.

E un desert elegant pentru Pasti, pentru cei care nu au timp mult de gatit dar doresc rezultate de exceptie ;)

Reteta este adaptata dupa un desert servit la Pollen Street Social bistro.

Ingrediente

Panna cotta

400 ml lapte de cocos
50-70 gr ciocolata alba
2 1/2 foi de gelatina

Piure de mango

1 conserva mango in sirop slab indulcit (450 gr)

Ananas macerat

1/2 ananas mic
50 gr zahar
50 ml apa
1 bucata ghimbir de 1.5 cm (cca 7 gr)
coaja rasa de la 1/2 lime

Fistic caramelizat

2 linguri fistic (fara coaja si pielite)
2 linguri zahar

2 lingurite ulei de fistic

Portii: 4

  1. Pentru panna cotta incalziti laptele de cocos (nu trebuie sa fiarba, doar sa se infierbante un pic). Topiti ciocolata alba pe abur (in functie de cum va plac deserturile, mai dulci sau mai putin dulci folositi 50 sau 70 gr ciocolata). Puneti gelatina la inmuiat in apa rece timp de 5 minute.
  2. Amestecati laptele de cocos cu ciocolata topita pana se omogenizeaza. Adaugati foile de gelatina scurse de apa si amestecati pana se dizolva complet.
  3. Turnati panna cotta in 4 pahare (sau borcanele). Dati paharele la frigider cateva ore sa se inchege.
  4. Scoateti mango din sirop si mixati pulpa in robot pana devine o pasta fina. Siropul care va ramane nu e folosit in aceasta reteta, dar il puteti folosi la alte retete (il puteti mixa cu iaurt). Pastrati piureul de mango la frigider.
  5. Curatati ananasul de coaja si taiati-l cubulete, eliminand cotorul tare din centru.
  6. Fierbeti apa cu zaharul si ghimbirul taiat felii timp de 4 minute. Turnati siropul fierbinte peste ananas. Adaugati coaja de lime. Amestecati. Dati la frigider cateva ore (pana e inchegata panna cotta).
  7. Prajiti usor fisticul in cuptor, al 170C. Trebuie sa-l supravegheati in acest timp sa nu se arda.
  8. Caramelizati zaharul intr-o craticioara si cand prinde o culoare roscata adaugati fisticul fierbinte. Amestecati sa se acopere fisticul de caramel. Turnati pe hartie de copt si rapid, cu o furculita, separati fisticul bob cu bob. Lasati sa se raceasca.
  9. La servire, turnati piure de mango peste panna cotta, adaugati cuburi de ananas deasupra, picurati 1/2 lingurita ulei de fistic peste ananas si presarati deasupra fistic caramelizat.

Piure de mango

Piure de mango

Ananas macerat

Ananas macerat

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

roxana  acum 9 ani - 22 Mai 2014 12:40  

Si in afara de agar agar pentru ca e 80 Ron.. Daca pun gelatina care se pune pe tarte nuse intareste ? Multumesc !
 

Ioana  acum 9 ani - 22 Mai 2014 13:20  

cea pentru tarte nu e la fel cu cealalta normala? te intreb fiindca eu n-am folosit si chiar nu am citit pachetul.
agar-agar e scumpa dar e din alge, vegana si mai usor de folosit decat gelatina.
 

roxana  acum 9 ani - 22 Mai 2014 18:07  

Am inteles ca cea pentru tarte ar fi vegetala...daca incerc iti zic daca functioneaza.. Vreau sa fac un tort diplomat si ma gandrsc ca poate "ramane in picioare" ca are frisca ...multumesc pt raspuns
 

Ioana  acum 9 ani - 22 Mai 2014 19:12  

cu siguranta ar trebui sa scrie pe plic daca e vegetala.
 

Ioana  acum 9 ani - 22 Mai 2014 19:13  

am dat acum un search pe net si vad ca exista Vege-Gel de la Dr Oetker, zice ca e vegetala.
 

Ana  acum 7 ani - 15 Ianuarie 2017 09:07  

Tocmai am incercat sa fac panna cotta pentru prima oara, am facut cu 3 arome: lamaie, cafea si alune de padure. S-a primit un deliciu, sunt foarte multumita, mai ales ca am nimerit consistenta, cel putin la cea de lamaie si alune de padure. La cea de cafea as fi vrut sa fie o textura ceva mai moale, dar e ok si asa, sunt sigura ca nu o sa arunc nimic :) Acum, dupa acest succes, reteta data pare ca o provocare, pentru ca are mai multe ingrediente, si in plus consider ca combinatia de arome ar fi una foarte reusita (in plus, imi place ca nu ar fi prea dulce). Dar am tot cautat prin magazine foile de gelatina, si n-am gasit (nu locuiesc intr-un oras mare, si nu prea am ocazii sa calatoresc). As vrea sa improvizez, si sa aplic praf de gelatina. De asta si as vrea sa te intreb daca se poate de inlocuit, si daca da, atunci in ce moment se foloseste, si cum?
Mersi :)
 

Ioana  acum 7 ani - 16 Ianuarie 2017 12:09  

substitutia in general e cam asta: 1 foaie de gelatina se inlocuieste cu 1/2 lingurita gelatina granulata. se dizolva in putina apa rece, se lasa 5 minute, timp in care granulele se vor umfla. apoi o folosesti cum cere reteta.
 

ana  acum 7 ani - 17 Ianuarie 2017 03:36  

Mersi, o sa incerc si o sa te anunt cum mi-a iesit ;)
 

  acum 6 ani - 12 Septembrie 2017 20:27  

In caz ca nu gasesc foi de gelatina, pot sa folosesc gelatina granulata? Daca da, ce cantitate?
 

Ioana  acum 6 ani - 13 Septembrie 2017 12:45  

4-5 gr gelatina granulata.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...