Paste cu calamari

Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare

Reteta Paste cu calamari

Am aceasta reteta de la un anume Mihai cu care in realitate n-am schimbat nicio vorba. El, un om normal, povestind cu pasiune despre "cea mai buna reteta cu calamari pe care o poti manca in Romania", eu, introvertita, stand cu palaria trasa pe ochi si facandu-ma ca dorm, dar in realitate fiind mult mai atenta la fiecare detaliu al retetei decat interlocutorul lui. Mi-a placut simplitatea retetei, era so me... Si e asa de potrivita pentru vara, o anticipare a vacantei la mare.

Ingrediente

450 gr calamari (medii sau mici)
150 gr paste (fettuccine sau in forma de scoici)
1/4 legatura patrunjel
4 linguri ulei extrvirgin de masline
2 linguri suc de lamaie
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
sare, piper, fulgi de chili

Portii: 2

  1. Se curata calamarii conform instructiunilor de aici. Tuburile se taie inele. Daca aveti calamari gata curatati si taiati, aveti nevoie de 200 gr.
  2. Se pun calamarii intr-un bol si se adauga peste ei coaja si sucul de lamaie, uleiul, patrunjelul tocat fin, sare si chili. Se adauga si putina apa rece cat sa stea calamarii lejer in marinata (cca 50 ml). Se dau la frigider sa se marineze macar 4-6 ore.
  3. Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, dar aveti grija sa le scoateti cu 1-2 minute inainte de a expira timpul.
  4. Se scot calamarii din marinata, scurgandu-se cat mai bine.
  5. Se incinge o tigaie/cratita larga si se adauga calamarii in ea. Se soteaza scurt, cam 1 - 1.5 minute, pana inelele devin albe. Se scot intr-un bol.
  6. Cand pastele sunt aproape de a fi scoase din apa, puneti restul de marinata in tigaia in care ati sotata calamarii. Aduceti marinata la fierbere si in acel moment adaugati pastele scurse.
  7. Fierbeti pastele in marinata inca 1-2 minute, pana nu se mai vede aproape deloc lichid in tigaie. Amestecati des sa se acopere pastele cu sos. Adaugati la final calamarii si putin piper macinat si amestecati iar. Serviti imediat.

Comentarii (6)

 

Simona  acum 7 ani - 14 Iulie 2016 12:38  

=P~ Foarte bun trebuie sa fie!
Ioana draga, te rog frumos sa ma sfatuiesti ce as putea sa gatesc la" o cina racoroasa intre prieteni" pentru sambata (va fi ziua mea, dar vreau ceva nepretentios... doar o cina).
Multumesc din suflet!
 

Ioana  acum 7 ani - 14 Iulie 2016 16:11  

Nu ti-a placut Halloumi la gratar cu legume pe care am postat-o saptamana asta? [link] Este fffffff bun, usor de facut. poti face sosul din timp si doar frigi branza la momentul servirii; dureaza 2 minute).

Ar mai fi supa rece de dovlecei, eleganta si racoritoare: [link]

Poti prepara o crema de telemea: [link] si tabbouleh [link]

Sarmalele astea sunt deosebit de bune reci: [link] se pot face si de azi. Dar sunt mai migaloase...

La desert sorbet de iaurt cu ceva fructe de sezon: [link]

Diseara iti recomand si un spumant bun ;)
 

Simona  acum 7 ani - 14 Iulie 2016 17:13  

Iti foarte multumesc! Am sa incerc sigur propunerile tale, chiar daca nu pe toate! ;)
 

Ioana  acum 7 ani - 15 Iulie 2016 09:21  

Simona, sa-mi spui pe care le-ai ales.

uite spumantul pe care ti-l recomand: [link] Alt spumant fain de vara este Sole Spumant Rose de la Recas, dar este usor mai scump.
Iti doresc sanatate si distractie faina!
 

Simona  acum 7 ani - 15 Iulie 2016 13:04  

Am ales asa: supa rece de dovlecei, halloumi la gratar, pasta de ton de la ouale umplute pentru aperitiv si... iepurele cu masline!!!
La desert: pesche cotte, adica piersici coapte...( o reteta din zona Florentei - cel putin asa mi s-a spus) care se servesc cu inghetata de vanilie (cumparata in cazul meu!).
Multumesc mult! Concediu placut!
 

Monica  acum 7 ani - 29 Martie 2017 14:17  

Au iesit supeeeeeerrrrr! Multumesc!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...