Paste cu iaurt si urzici

Retete cu iaurt Retete cu paste Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Paste cu iaurt si urzici

Chiar si Carbonara sunt invidioase pe aceste paste. E nevoie doar de 5 ingrediente principale, simple si ieftine. Sunt mai slab calorice si cu toate astea au un gust sofisticat din cauza urzicilor care aduc un pic din aroma de pamant similara cu cea data de ciupercile de padure sau de trufe. Abia astept sa le incercati.

Ingrediente

200 gr paste lungi (tagliatelle sau spaghetti)
200 gr iaurt grecesc
100 gr urzici (tinere)
2 catei de usturoi
2 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Se rup frunzele urzicilor de pe tulpina (purtati manusi). Se spala bine in cateva ape reci.
  2. Se pune la fiert apa cu sare. Cand clocoteste se adauga urzicile. Se fierb cu capac in jur de 5 minute. Gustati-le, trebuie sa fie fierte. Le scoateti cu o paleta intr-o strecuratoare. Presati-le cu dosul paletei sa iasa apa din ele.
  3. In apa ramasa puneti la fiert pastele conform timpului indicat pe pachet.
  4. Tocati urzicile cu cutitul.
  5. Intr-o tigaie larga adaugati uleiul si usturoiul taiat felii. Se calesc la foc mic timp de 1 minut, pana usturoiul degaja un miros placut. Se adauga urzicile tocate si se soteaza impreuna inca 2 minute, amestecand din cand in cand.
  6. Se trage tigaia de pe foc si se adauga iaurtul si inca 2-3 linguri din apa fierbinte in care fierb pastele. Se amesteca bine, condimentand sosul cu sare si piper negru.
  7. Se adauga pastele scurse si se amesteca iar, gustand de sare.
  8. Se servesc calde cu piper negru proaspat macinat.

Urzicile tocate

Urzicile tocate

Usturoiul si urzicile sotate

Usturoiul si urzicile sotate

Se adauga iaurtul

Se adauga iaurtul

Se amesteca pastele

Se amesteca pastele

Comentarii (9)

 

Dani  acum 8 ani - 18 Aprilie 2015 17:27  

N-am mancat urzici pana acum, dar imi plac pastele si asta pare o reteta simpla sunt curioasa
 

Ioana  acum 8 ani - 18 Aprilie 2015 18:03  

dani, si eu sunt curioasa cum o sa ti se para urzicile. nici eu nu am mancat urzici pana am venit la Cluj, doamna la care stateam in gazda gatea des urzici.
 

Silvia  acum 8 ani - 20 Aprilie 2015 09:52  

Urzicile sunt foarte bune,eu mananc din copilarie,beau si zeama in care au fiert,ma clatesc cu aceasta zeama si pe cap si ajuta mult parului.
Cred ca este o mancare delicioasa,maine o incerc.
 

Ioana  acum 8 ani - 20 Aprilie 2015 10:06  

prea tarziu, Silvia. tocmai am aruncat o cana de zeama de urzici de dimineata. daca stiam mi-o puneam pe par (coloreaza parul sau doar da stralucire?). data viitoare... merci! :)
 

Silvia  acum 8 ani - 20 Aprilie 2015 11:08  

Nu coloreaza ii da suplete,matasos ,dar ajuta la regenerare.iar zeama de urzici pentru baut pui putina sare,o gusti cat iti place si ea ajuta la fluidizarea sangelui si la purificare.Se pot cumpara urzici si chiar daca nu le gatesti folosesti zeama,se poate tine si in frigider cateva zile,pentru par nu pui sare.
 

Ioana  acum 8 ani - 20 Aprilie 2015 11:15  

excelent! asta va fi noul meu produs pentru par. un fel de elixir al primaverii. cand eram mica ma limpezeam pe par doar cu apa de ploaie, dar acum nu mai am luxul acela.
o sa incerc si ceaiul sa vad daca pot sa beau o ceasca intreaga. zeama are usor gust si miros de hribi :)
 

Silvia  acum 8 ani - 20 Aprilie 2015 11:42  

da usor si putin untos
 

Valy  acum 8 ani - 22 Aprilie 2015 16:57  

Mi-au fost suficiente 3 secunde sa ma hotarasc sa prepar aceasta reteta... doar ca, pana a inceput sa clocoteasca apa, mi s-a facut mila de bietele paste Carbonara. Cum sa le las saracele sa fie invidioase? Asa ca am aruncat mai intai pancetta peste usturoi, abia apoi urzicile, si la final am pus un ou in iaurt... Nu stiu cum se cheama ce a iesit, dar a disparut in timp record din farfurie :p Draga mea Ioana, esti o mare inspiratie pentru mine, desi trebuie sa recunosc ca aseara nu a fost prima data cand m-am comportat in acest fel cu retetele tale - daca sunt multe apetisante, ce sa fac, le mai pun impreuna :) :) :)
 

Ioana  acum 8 ani - 22 Aprilie 2015 21:21  

ce pot sa zic, ai fost inspirata, ai facut combinatia perfecta si astfel carbonara a facut pace cu urzicile. e bine cand totul se termina cu bine :) spor la "mixaje" ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...