Paste cu ricotta si nuca

Retete cu branza Retete din Italia Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Paste cu ricotta si nuca

Pranz rapid, simplu si gustos. Tipic italian. Intotdeauna e bine sa ai la indemana asemenea retete.

Ingrediente

300 gr paste scurte

Sos de ricotta si nuca

100 gr branza ricotta
50 gr parmezan (sau pecorino)
30 gr busuioc proaspat
50 gr samburi de nuca (usor prajiti)
1 catel mare de usturoi
3 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri ulei de nuca
sare, piper

Portii: 3

  1. Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Pana cand fierb pastele, pregatim sosul. In robot mixam busuiocul, usturoiul, nuca, sare si piper. Adaugam uleiul si mixam pana obtinem o pasta, dar nu foarte fina.
  3. Adaugam pasta de nuca si busuioc peste ricotta si parmezanul razuit fin si amestecam bine, pana obtinem o compozitie omogena.
  4. Adaugam peste sos 150 ml din apa in care fierb pastele si amestecam sa se subtieze sosul.
    * in loc de apa, puteti folosi smantana dulce pentru a subtia sosul
  5. Scurgeti pastele de apa si puneti-le la loc in oala fierbinte. Adaugati sosul peste ele si amestecati bine. Gustati de sare.
  6. Serviti imediat cu extra parmezan razuit si stropite cu putin ulei de masline.

Busuioc si nuca macinate

Busuioc si nuca macinate

Sosul de nuca si ricotta (inainte de a fi inmuiat cu apa)

Sosul de nuca si ricotta (inainte de a fi inmuiat cu apa)

Sosul de ricotta si nuca

Sosul de ricotta si nuca

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

Crina M.  acum 12 ani - 31 Ianuarie 2012 14:24  

Mersi mult Ioana :) :) imi place mult patrunjelul...si cred ca pe joi la pranz reteta asta va fi pe meniu...sa vedem cum iasa :) :)
 

Crina M.  acum 12 ani - 1 Februarie 2012 09:40  

fff bune :) :) am pus mai putin busuioc si mai mult patrunjel si a iesit un deliciu :) :)
 

Olga  acum 12 ani - 2 Februarie 2012 20:35  

Am facut si eu, grozave pastele! N-am gasit ricotta si am folosit mozzarella, dar e foarte bun. O sa incerc si cu ricotta cand voi gasi, chiar sunt curioasa de diferenta :)
Am pus doar 3 frunze de busuioc de la congelator, a fost destul pentru mine ca si aroma. Restul ingredientelor le-am pus ochiometric.
Singurul lucru la care era loc de mai bine: am luat pastele cam repede de pe foc si erau cam al dente. Imi era foame :p
Ioana, iti multumesc pentru reteta!
 

Simona Aruncutean  acum 12 ani - 8 Februarie 2012 13:32  

Foarte bune.
Ai avut dreptate foarte simplu de facut.

Multumim de reteta ;)
 

maria  acum 11 ani - 2 Iunie 2012 22:13  

bine dar pentru cine nu stie ricota e brinza de vaca ??????????????? nu ????????????
 

Ioana  acum 11 ani - 3 Iunie 2012 10:32  

ricotta e similara cu urda.
 

MARIA  acum 11 ani - 3 Iunie 2012 10:39  

hai sa nu ducem pe nimeni in eroare eu locuiesc in italia si stiu ce e aia urda ce e brinza de vaca si ce e ricota dar si asta e de oaie sau de vaca .daca tu ai pune brinza de vaca in blender cu putin lapte ai face si sare ai face o ricota nemaipomenita
dar eu nu vroiam sa iti zic tie nimic ci am vrut sa traspund doamnei care in loc de ricota a folosit mozzarela ?
 

Ioana  acum 11 ani - 3 Iunie 2012 10:44  

ricotta se face similar cu urda, prin fierberea zerului ramas de la prepararea branzeturilor. chiar si numele ricotta spune asta "refiert". deci categoric nu este acelasi lucru cu branza de vaca. da, exista mici diferenta de gust intre ricotta si urda, dar in multe retete, pot fi inlocuite una cu alta, fiind "similare"
 

Mircea  acum 11 ani - 10 Iunie 2012 20:35  

foarte buna reteta! si rapida! doar ce am facut-o si a iesit excelent! am incercat cu menta in loc de busuioc si nu m-a dezamagit deloc gustul. sa nu stergi retetele asta, vreau sa mai incerc si altele :)
 

Claudia Davis  acum 11 ani - 16 Iulie 2012 00:11  

Super cina, multumesc pentru inspiratie.
[link]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...