Paste cu sos de vinete

Retete cu legume Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Paste cu sos de vinete

Puteti pregati acest sos pentru orice fel de paste, nu neaparat tagliatelle cum am folosit eu, merg bine si pastele scurte care vor absorbi sosuletul. Sunt foarte bune si reincalzite.

Ingrediente

1 vanata medie (aprox. 400 gr)
1 rosie mare (aprox. 200 gr)
3 catei mari usturoi
3 linguri parmezan ras + inca putin pentru servit
4 fire patrunjel
3 linguri ulei masline
sare, piper, chili dupa gust

200 gr paste (tagliatelle)

Portii: 2

  1. Taiati vanata cuburi potrivite, rosia felii mari, iar usturoiul il lasati cu coaja. Puneti toate legumele in tava cuptorului (pe hartie de copt), presarati putina sare peste ele si dati la cuptor la 200C pentru 30 minute.
  2. Fierbeti pastele in apa cu sare. Strecurati-le si retineti 1 cana din apa in care au fiert.
  3. Puneti toate legumele coapte (usturoiul decojiti-l) intr-un blender, adaugati restul ingredientelor si mixati pana obtineti o pasta fina.
  4. Pastele strecurate le puneti intr-o tigaie si turnati sosul peste ele. Amestecati incet adaugand cate putina apa de pe paste. Tineti pe foc pana terminati toata apa.
  5. Seviti cu parmezan. Puteti presara si cateva nuci prajite in cuptor, sau muguri de pin (pinolli).

Ingredientele pentru sos in blender

Ingredientele pentru sos in blender

Turnam sosul peste paste

Turnam sosul peste paste

Paste cu sos de vinete

Paste cu sos de vinete

Paste cu sos de vinete

Paste cu sos de vinete

Comentarii (4)

 

Nell C  acum 14 ani - 15 Octombrie 2009 13:33  

Buna Ioana! Sunt incantata sa gasesc si alte retete cu vinete, decat salata simpla!
Tocmai am mancat si pot sa spun ca imi place foarte mult! Din pacate inca nu am parerea pretentiosului... :p
 

Nell C  acum 14 ani - 15 Octombrie 2009 21:29  

Super! A zis ca e buna! Yupiii! :)
 

bubu  acum 12 ani - 25 Iulie 2011 22:43  

=P~
 

Lulu  acum 11 ani - 28 August 2012 16:54  

Am fiert vreo 300 de grame de paste si tot a fost prea mult sos. Plus ca m-a cam dat pe spate culoarea ...maronie...a sosului. Nu arata deloc ca in poze. Gustul e ok, poate nu sunt eu mare fana a vinetelor. ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...