Pastrav la cuptor

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu peste si fructe de mare, Retete rapide, Retete simple

 

Pastrav la cuptor
Pinterest

Metoda mea preferata pentru pastravul gatit acasa. In 15 minute e pe masa! Cu aceasta metoda ma pot bucura de o piele crocanta si gustoasa si de carnea moale, perfect facuta (nici prea umeda, nici uscata) si bine infuzata cu lamaie si patrunjel. Sunt buni doar cu lamaie si o salata proaspata, cu mamaliguta si maioneza de usturoi / mujdei sau cu cartofi natur si sos de patrunjel.

Ingrediente
Pastrav la cuptor

2 pastravi medii
1/2 legatura patrunjel
1 lamaie
2 linguri ulei
sare de mare, piper negru

Portii: 2

Preparare
Pastrav la cuptor

  1. Se curata pastravii. Eu le tai capul si coada doar ca sa-mi intre in tigaia antiaderenta, dar daca aveti tigaie mare care ii cuprinde ii puteti lasa intregi. Se usuca bine cu servetele de hartie, apoi se presara cu sare si piper negru proaspat macinat peste tot, inclusiv in interior.
  2. Se taie lamaia in doua pe lungime. O jumatate se taie felii (semi-rondele) subtiri. Se introduc feliile in peste (cam 3-4 bucati / pastrav). Se introduce apoi patrunjelul intreg.
  3. Se unge fiecare pastrav cu 1 lingura de ulei.
  4. Se incinge cuptorul la 200C.
  5. Pe plita, se incinge o tigaie antiaderenta (fara adaos de ulei). Se aseaza pastravii in ea. Se coc pe prima parte pana prind o rumeneala placuta (cca 3.5 minute).
  6. Se intorc cu grija pastravii (partea care a fost in jos este foarte moale, se rupe usor) si se mai lasa 1 minut.
  7. Se introduce tigaia cu pastravii in cuptorul incins si se coc 10 minute. Se servesc cu restul de lamaie taia in doua pe lungime.
    * daca nu aveti tigaie care sa mearga si la cuptor, cand incingeti cuptorul introduceti o tava termorezistenta; dupa ce pastravii sunt rumeni, ii transferati la cuptor in acea tava
 
Pastrav la cuptor - Pastravul umplut cu lamaie si patrunjel

1. Pastravul umplut cu lamaie si patrunjel

Pastrav la cuptor - Se coace pastravul pe prima parte

2. Se coace pastravul pe prima parte

Pastrav la cuptor - Se intoarce

3. Se intoarce

Pastrav la cuptor - Dupa 10 minute la cuptor

4. Dupa 10 minute la cuptor


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 6)  

 

 

 

Michaela Carmen  acum o luna - 18 Ianuarie 2017 16:01  

Re: Pastrav la cuptor

vesel
 

Daniela  acum o luna - 24 Ianuarie 2017 23:37  

Re: Pastrav la cuptor

Se pot prepara in acelasi fel si alte tipuri de peste? Poate o dorada? As prefera sa gatesc un peste fara oase....
 

Ioana  acum 2 luni - 26 Ianuarie 2017 09:46  

Re: Pastrav la cuptor

sigur ca da, daniela, doar sa nu fie foarte mari. la pestii mari trebuie sa cresti timpul de stat in cuptor.
 

Simona-Adina  acum 3 zile - 25 Februarie 2017 08:12  

Re: Pastrav la cuptor

Pastravul, un peste delicios, oricum l-ai pregati. Totusi, retetele simple, cu ingrediente putine, sunt cele mai bune.
 

Simona-Adina  acum 11 ore - 27 Februarie 2017 22:17  

Re: Pastrav la cuptor

A fost cina noastra de sambata. Pregatit intocmai dupa reteta ta. Delicios, iti multumim!
 

Ioana  acum 4 minute - 28 Februarie 2017 10:10  

Re: Pastrav la cuptor

ma bucur! am vazut ca saptamana trecuta ai ales doua dintre retetele noi cu peste, sunt mai mult decat incantata.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus