Peste prajit cu malai

Categorii: Retete cu peste si fructe de mare, Retete simple

 

Peste prajit cu malai
Pinterest

Pestele pregatit asa este foarte crocant.

Daca aveti pesti mai mari ii taiati felii si apoi urmati reteta. Eu am avut trei bucati de merluciu si fiind micuti i-am prajit intregi, cate unul de persoana. Puteti folosi si fileuri de peste.

Ingrediente
Peste prajit cu malai

peste intreg sau felii (am folosit merluciu intreg cu piele)
lapte
malai
sare
ulei pentru prajit

Preparare
Peste prajit cu malai

  1. Se freaca pestele cu sare si se pun intr-un vas mare si se acopera cu lapte. Se lasa la marinat minim 1 ora.
    * chestia cu laptele e ceva special invatat de multa vreme: daca ai peste congelat il pui asa inghetat in lapte si-l lasi sa se dezghete acolo. Astfel va avea gust ca de peste proaspat, nu ca unul de la congelator, prins de nu stiu cand si trecut prin supermarketuri.... laptele ia mirosul puternic de peste, care apare cand acesta nu e proaspat. Faci asta si daca peste e de pe gheata. doar daca esti norocoasa si absolut sigura ca pestele tau e prins cu cel mult 2 zile inainte si tinut la frigider sari peste pasul asta.
    ** inca un sfat pentru pestele congelat: nu-l dezghetati niciodata fortat (in apa calda sau la microunde...) carnea se va inmuia sau va deveni "buretoasa"... oricum pestele dezghetat fortat nu mai e bun de nimic. il dezghetati la temperatura camerei sau si mai bine il puneti la frigider (va dura mai mult, dar daca il puneti de seara, pana dimineata e dezghetat)
  2. Se scurg de lapte, se trec prin faina de malai, sa fie bine acoperiti si se pun intr-o tigaie cu mult ulei incins.
  3. Se prajesc pe ambele parti, la foc mediu spre mic, pana malaiul de pe peste e rumen, cam 5 minute pe fiecare parte.
  4. Am servit cu mujdei cu smantana.
 
Peste prajit cu malai - Marinam pestele in lapte

1. Marinam pestele in lapte

Peste prajit cu malai - Il dam prin malai

2. Il dam prin malai

Peste prajit cu malai - Il prajim in ulei incins

3. Il prajim in ulei incins

Peste prajit cu malai - Il servim cu mujdei cu smantana

4. Il servim cu mujdei cu smantana


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 66)  

 

Ciorba de peste

17 Octombrie 2012

Ciorba de peste

Ciorba de peste a la grec

9 Februarie 2012

Ciorba de peste a la grec

 

 

Arvy  acum 6 ani - 29 August 2008 21:47  

Re: Peste prajit cu malai

care e faza cu laptele? ce-i face pestelui?

PS bestial site-ul...asa pot trage sperante sa intru si eu in bucatarie (pt altceva decat a manca si spala vase)
 

angela  acum 6 ani - 29 August 2008 21:52  

Re: Peste prajit cu malai

arvy mama,laptele il marineaza ,adica ii da gust ,sapoare mai buna si scoate din el ce e rau!hai ca daca ne mai frecventezi mult lesina soacra cand te vede la cratita!
 

Ioana  acum 6 ani - 29 August 2008 21:58  

Re: Peste prajit cu malai

chestia cu laptele e ceva special invatat de multa vreme: daca ai peste congelat il pui asa inghetat in lapte si-l lasi sa se dezghete acolo. astfel va avea gust ca de peste proaspat, nu ca unul de la congelator, prins de nu stiu cand si trecut prin supermarketuri.... laptele ia mirosul puternic de peste, care apare cand acesta nu e proaspat. faci asta si daca peste e de pe gheata. doar daca esti norocoasa si absolut sigura ca pestele tau e prins cu cel mult 2 zile inainte si tinut la frigider sari peste pasul asta.

multumim pentru aprecieri vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 29 August 2008 22:01  

Re: Peste prajit cu malai

ce sincronizare! suportul tehnic functioneaza de minune pe siteul nostru vesel
 

Ella  acum 6 ani - 29 August 2008 22:06  

Re: Peste prajit cu malai

multumesc!
Nu-mi aminteam de ce pestele pe care-l prajesc eu nu e la fel de crocant ca cel pe care-l facea bunica mea.Noroc cu voi ca mi-ati amintit de malai...deh,batranetea mea,am lapsusuri grave.
 

Ioana  acum 6 ani - 29 August 2008 22:12  

Re: Peste prajit cu malai

inca un sfat pentru pestele congelat: nu-l dezghetati niciodata fortat (in apa calda sau la microunde...) carnea se va inmuia sau va deveni "buretoasa"... oricum pestele dezghetat fortat nu mai e bun de nimic. il dezghetati la temperatura camerei sau si mai bine il puneti la frigider (va dura mai mult, dar daca il puneti de seara, pana dimineata e dezghetat)
 

Arvy  acum 6 ani - 30 August 2008 18:06  

Re: Peste prajit cu malai

multumesc pt explicatie! (e o combinatie relativ aiurea asta cu lapte si peste dar am incredere in voi)

@angela: pai sa stii ca acum ca am descoperit site-ul mi-am propus sa-i provoc niste lesinuri zdravene soacrei...

sugestie: faceti sectiune cu sfaturi (gen asta cu laptele) si eventual pt blonde lenese (ca mine)

altfel...numai bine (sunteti in folderul cu favorite..ca pana ma apuc de reprodus retetele imi catesc ochii)
 

angela  acum 6 ani - 30 August 2008 18:18  

Re: Peste prajit cu malai

linistita doar vezi poza ca rezultatul e bun,noi incercam sa dam micile trucuri la fiecare reteta!pana una alta incepe cu ceva mai simplu(gen guacamole) dupa care te poti specializa!
 

Ioana  acum 6 ani - 30 August 2008 18:33  

Re: Peste prajit cu malai

arvy, sectiunea cu sfaturi e in plan demult, si e deja in lucru

cu laptele nu-ti fie frica, nu se simte in produsul final
 

ramona  acum 6 ani - 10 Septembrie 2008 14:51  

Re: Peste prajit cu malai

este o reteta faina dar de ce se tine in lapte care este scopul vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 10 Septembrie 2008 15:27  

Re: Peste prajit cu malai

am scris mai sus, al treilea comentariu care e faza cu laptele. o sa scriu si la reteta sa fie mai usor de gasit vesel
 

paula  acum 6 ani - 22 Octombrie 2008 13:11  

Re: Peste prajit cu malai

daca adaugati doua linguri de faina alba la malaiul prin care se trece pestele se obtine o crusta mai bine legata iar gustul e suprem! incercati vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 22 Octombrie 2008 14:39  

Re: Peste prajit cu malai

eu cu siguranta incerc vesel
 

doina  acum 6 ani - 12 Februarie 2009 14:16  

Re: Peste prajit cu malai

imi place mult pestele si ma bucur cand gasesc ceva care sa-l faca mai special cum e faza cu laptele
 

andreutza  acum 5 ani - 29 Iulie 2009 19:40  

Re: Peste prajit cu malai

ai cumva idee de ce mi se lipeste mie faina de tigaie,si mi se strange pe peste?mentionez ca tigaia e de buna calitate...ast.raspuns.mersi vesel vesel vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 30 Iulie 2009 08:24  

Re: Peste prajit cu malai

ai incins bine uleiul inainte de a pune pestele? trebuie sa fie incins si dupa ce pui pestele dai focul la mediu spre mic sa aiba timp sa se faca in interior
 

nicol  acum 5 ani - 10 Octombrie 2009 15:02  

Re: Peste prajit cu malai

vesel dar cred ca merge si fara a fi tinut in lapte
 

ildi  acum 5 ani - 19 Octombrie 2009 16:40  

Re: Peste prajit cu malai

yeap...cina din seara asta, foarte bun, iar ideea cu laptele la fel, doar ca nam avut rabdare, a stat vo 15min(era proaspat) in lapte pana mam dusulit
acest pestan cu cartofi prajiti si mujdei de usturoi vesel si ma mai intreb de ce am celulita si sunculite pe unde nu trebuie vesel
 

ramisimion  acum 5 ani - 28 Octombrie 2009 19:30  

Re: Peste prajit cu malai

super ideea cu dezghetatul pestelui in lapte, am avut crap romanesc taiat sub forma de medalion congelat. vreau sa-ti spun ca ti-am urmat sfaturile si mi-a iesit de vis, crocant si un gust de milioane. cu mamaliguta si usturoi e genial!
 

Ioana  acum 5 ani - 29 Octombrie 2009 11:14  

Re: Peste prajit cu malai

rami, mama mea cand il facea tot felii de peste folosea, de tot felul, ce apuca sa ia de la pastravarie. noi aveam pastravarie la marginea orasului si iesea de milioane. Cand l-am facut prima data pentru prieteni m-au intrebat ce i-am facut de e asa bun, care e secretul ca doar ei mai mancasera peste in malai... si le-am zis ca l-am tinut in lapte fiindca al meu era peste din supermarket

mie imi place sa fac mujdei cu smanana langa el: [link]
 

ramisimion  acum 5 ani - 29 Octombrie 2009 12:20  

Re: Peste prajit cu malai

si mie imi place mujdei cu smantana, jumatatea mea a zis ca merge la peste mujdeiul traditional, adica usturoi frecat cu sare si apa. data viitoare o sa-l fac cu mujdeiul meu preferat. vesel
 

nicolet  acum 5 ani - 30 Decembrie 2009 06:47  

Re: Peste prajit cu malai

nu am auzit dar am sa incerc si va anunt ce mi-a iesit.
trist
 

debo  acum 5 ani - 31 Decembrie 2009 15:40  

Re: Peste prajit cu malai

imi place foarte mult reteta asta felicitari celei sau celui care a postato ma ajutat foarte mult.
Succes in coontinuarie!
 

Mirela  acum 5 ani - 28 Martie 2010 14:32  

Re: Peste prajit cu malai

Multunmesc!Mi-ai amintit cum se face pestele,mai n zis cum il faceam mama imi e pofta ...acuma incerc si eu sper sa-mi iasa bun pt ca l-am pus in lapte vesel
V-am pupat!Paste Fericit!
 

pompi  acum 4 ani - 24 Ianuarie 2011 12:22  

Re: Peste prajit cu malai

Va sfatuiesc, la mincat, sa-l udati cu un vin alb sec,servit rece.
 

monica  acum 4 ani - 13 Aprilie 2011 00:51  

Re: Peste prajit cu malai

e o minunatie
 

steluta  acum 3 ani - 26 August 2011 21:22  

Re: Peste prajit cu malai

dupa ce sa prajit pestele,in uleiul ramas,pune ceapa taiata julien si prajeste-o pana se face aurie si crocanta si rastoarno peste pestisor marunt prajit. este o nebunie mancat cu mamaliguta.pofta buna!
 

steluta  acum 3 ani - 27 August 2011 03:16  

Re: Peste prajit cu malai

dupa ce sa prajit pestele,in uleiul ramas,pune ceapa taiata julien si prajeste-o pana se face aurie si crocanta si rastoarno peste pestisor marunt prajit. este o nebunie mancat cu mamaliguta.pofta buna!
 

tiron ionela  acum 3 ani - 24 Octombrie 2011 20:02  

Re: Peste prajit cu malai

foarte gustos cu mujdei imi e pofta vesel
 

corina  acum 3 ani - 3 Noiembrie 2011 23:44  

Re: Peste prajit cu malai

asta ma gandeam sa fac si eu dar faza cu laptele chiar nu am incercato.ms frumos de sfat.
 

irimia madalina  acum 3 ani - 1 Decembrie 2011 23:30  

Re: Peste prajit cu malai

super idee pestele prajit cu malai sau nu vesel
 

roxy  acum 3 ani - 3 Decembrie 2011 11:27  

Re: Peste prajit cu malai

ms ms pt sfat am prajit peste merlucius in faina si nu am ales nimic din el esti o dulce vesel
 

elena - germania  acum 3 ani - 13 Ianuarie 2012 12:27  

Re: Peste prajit cu malai

astazi sm sa incerc faza cu laptele sper sa-mi iasa bun, acum ma gindeam ce sa fac de mincare am scos peste, dar data trecuta mi sa cam prins de tigaie , astazi am sa-l moi in lapte si o sa pun ulei ma mult,multu,esc pentru sfat, vesel
 

Elisa  acum 3 ani - 14 Februarie 2012 13:08  

Re: Peste prajit cu malai

Marea mea durere in bucatarie este ca nu stiu sa fac asa ca pestele prajit sa fie bun, sa nu-mi miroase toata bucataria a peste dupa aia si sa prepar mai des. Acum incerc reteta ta, chestia cu laptele o stiam doar la ficat (ii scoate amareala) dar la peste nu. Multumesc frumos, Ioana .
 

Ioana  acum 3 ani - 14 Februarie 2012 14:36  

Re: Peste prajit cu malai

laptele absoarbe mirosul puternic al pestelui, o sa-ti iasa bine.
 

Elisa  acum 3 ani - 14 Februarie 2012 16:08  

Re: Peste prajit cu malai

Foarte bun, mi-a iesit. Erau doi merlucius mari si i-am papat cu mamaliguta si mujdei ( mujdeiul l-am inceput cu apa si l-am terminat cu ulei de masline). Era prea putin mujdei, altadata fac din 2 capatani de usturoi.
Ioana, draga Ioana, nu stii cat eram de necajita, fiindca, desi stiu cat de sanatos e sa mancam peste, eu nu puteam face des....Te imbratisez. Multumesc tare mult.
 

delia  acum 3 ani - 11 Martie 2012 16:19  

Re: Peste prajit cu malai

dar oare daca il las de pe-o zi pe alta in lapte, la frigider, el fiind cumparat dezghetat, crezi ca e prea mult?
 

Yasmin  acum 2 ani - 3 August 2012 13:18  

Re: Peste prajit cu malai

Genial, multumim mult!!
 

flacara  acum 2 ani - 18 Septembrie 2012 12:43  

Re: Peste prajit cu malai si usturoi

imi e pofta ce bun este ku mamaliga si ostoroi imi e pofta
 

Stefan  acum un an - 1 August 2013 13:49  

Re: Peste prajit cu malai

Malai, faina de malai, faina de porumb: am inteles ca-s trei lucruri diferite.
Ma lamuresti si pe mine, te rog!
Daca intra-adevar sunt diferite, stii un loc in Cluj unde pot gasi faina de malai si, mai ales, faina de porumb?
 

Ioana  acum un an - 1 August 2013 13:55  

Re: Peste prajit cu malai

din cate stiu eu, faina de porumb se mai numeste malai. este faina pe care o folosim la mamaliga. nu stiu sa fie diferente intre acestea.
 

Stefan  acum un an - 1 August 2013 13:57  

Re: Peste prajit cu malai

Sarutmana, multumesc!
 

Ioana  acum un an - 1 August 2013 13:58  

Re: Peste prajit cu malai

cu placere.
 

Laura Aioani  acum un an - 12 August 2013 11:53  

Re: Peste prajit cu malai

Buna Ioana..Spui ca ai folosit merluciu cu piele dar ca ar merge si cu file. Tu ai incercat? iese bine crusta crocanta? Multumesc
 

Ioana  acum un an - 12 August 2013 12:02  

Re: Peste prajit cu malai

da, iese bine. eu fac asa si felii de peste si fileuri de peste si iese crusta crocanta.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Afla mai multe detalii aici ›

Campanie sustinuta de organizatia M.A.M.E.


Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus