Pesto rosso

Retete aperitive Retete din Italia Retete cu legume Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Pesto rosso

Pesto rosso este un sos ideal pentru paste, pe paine prajita sau ca adaos in alte sosuri (aveti aici un exemplu). Va puteti "juca" cu el folosind feta in loc de parmezan.

Ingrediente

5 rosii uscate (in ulei)
1 lingura pasta de masline negre
1 lingura seminte de pin (pinoli)
2 catei usturoi
5 frunze busuioc
5 fire patrunjel
30 gr parmezan
5 linguri ulei de masline (am folosit uleiul de pe rosiile uscate)

Cantitate: suficienta pentru 500 gr paste

  1. Se pun in robot: rosiile taiate bucati, pasta de masline, pinoli prajiti intr-o tigaie fara grasime, usturoiul curatat, busuiocul si patrunjelul. Se mixeaza bine adaugand uleiul.
  2. Se adauga parmezanul ras si se mixeaza pana totul devine o pasta omogena.
  3. Se pastreaza la rece.

Paste cu pesto rosso

Paste cu pesto rosso

Comentarii (9)

 

Laura_G  acum 12 ani - 12 Martie 2012 08:59  

Cam cate grame au cele 5 rosii uscate? Eu am un borcan cu rosii deja taiate si as vrea sa le folosesc. 100g e ok? Multumesc :)
 

Ioana  acum 12 ani - 12 Martie 2012 10:05  

undeva sub 100 gr. borcanul meu are 180 gr si am folosit cam jumatate.
 

monika  acum 12 ani - 12 Martie 2012 10:40  

Ioana, seminte de pin , de unde cumpar?
 

Ioana  acum 12 ani - 12 Martie 2012 10:42  

ultima data le-am luat de la Cora. pliculete mici, de 50 gr. se pot inlocui cu migdale.
 

MariAna  acum 12 ani - 12 Martie 2012 19:58  

Folosesti parmezan original (marca inregistrata)? Se poate folosi branza speciala pentru paste de la Napolact (rasa), de exemplu sau alte variante?
 

Ioana  acum 12 ani - 12 Martie 2012 20:26  

da, folosesc parmezan original. dar si branza pentru paste e ok.
 

Olga  acum 12 ani - 24 Martie 2012 16:18  

Am facut sosul asta in varianta de post, adica fara parmezan, si a fost foarte bun. Mi-ar fi placut sa fie un pic mai moale (mai lichid), data viitoare o sa adaug putina apa, poate. Merci pentru reteta, Ioana!
 

Cilibiu Andreea  acum 8 ani - 24 Aprilie 2015 16:28  

Oare acest sos cam cat rezista la frigider?
:)
 

Ioana  acum 8 ani - 24 Aprilie 2015 16:33  

e safe cam o saptamana.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...