Piept de pui la tigaie

Categorii: Retete de mancaruri cu legume, Retete cu carne de pui, Retete ieftine, Retete rapide, Retete simple

 

Piept de pui la tigaie
Pinterest

Ce faci cand ajungi acasa la 10 seara, lihnita de foame si cu o gaura in stomac de la cele 7 vinuri degustate? Piept de pui la tigaie cu o salata simpla de varza, asta mi-a venit ieri in minte. Eu am facut pieptul, Radu a pregatit salata si am reusit sa fac si o poza inainte de a devora tot. Eficienta maxima in 30 minute.

Ingrediente
Piept de pui la tigaie

1 piept de pui (sau 2 pulpe dezosate)
1 lingura ulei
1 lingura unt clarifiat

Condiment

1 lingurita sare
1 lingurita piper negru macinat
2 lingurite boia dulce
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita fulgi ceapa
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita cimbru uscat
1/4 lingurita chili

Portii: 2

Preparare
Piept de pui la tigaie

  1. Se mixeaza ingredientele pentru condiment, in masina de cafea, pana devine pulbere. Va iesi mai mult condiment decat aveti nevoie la 1 piept de pui, dar restul se poate pastra intr-un borcanel inchis.
  2. Se separa cei doi lobi ai pieptului de pui, se spala si se usca cu servetele de bucatarie. Se bat usor la capatul mai gros, sa fie cat de cat de aceesi grosime.
  3. Se condimenteaza bine pieptul pe ambele parti, cu condimentul preparat. Se apasa cu mana sa se lipeasca condimentul.
  4. Intr-o tigaie larga se incing bine 1 lingura ulei si 1 lingura unt clarifiat.
  5. Se aseaza pieptul in tigaie (cu pielea in jos daca are piele sau cu partea unde a fost pielea daca nu are). Deasupra lor se aseaza o caramida invelita in folie de aluminiu. Se prajeste 7 minute pe prima parte, pana prinde o culoare rumena inchisa.
  6. Se ridica caramida, se intoarce pieptul si apoi se prajeste inca 7 minute pe partea a doua, tot cu caramida deasupra.
  7. La final se indeparteaza caramida si deasupra se presara putin patrunjel verde tocat.
 
Piept de pui la tigaie - PIpetul de pui condimentat

1. PIpetul de pui condimentat

Piept de pui la tigaie - In tigaie

2. In tigaie

Piept de pui la tigaie - Se prajeste sub caramida

3. Se prajeste sub caramida


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 21)  

 

 

 

Vali  acum 3 ani - 21 Iunie 2012 10:44  

Re: Piept de pui la tigaie

acum intrebare de pitzi? de unde cumparam caramida vesel). sa nu spui ca ti se reabiliteaza blocul vesel tare idea.
 

Ioana  acum 3 ani - 21 Iunie 2012 10:57  

Re: Piept de pui la tigaie

de la Baumax am luat 2 caramizi pline. una am taiat-o in jumatate sa se potrivesca si la tigaile mai mici.
 

Roxana  acum 3 ani - 21 Iunie 2012 11:03  

Re: Piept de pui la tigaie

intrebarea de pitzi vroiam s-o pun si eu da mi-a fost jena...multumesc vali pentru intrebare si ioanei pt raspuns vesel) mi-au reabilitat blocul, dar cu "scartzaietoare", nu caramizi trist(
 

Alè Xandra  acum 3 ani - 21 Iunie 2012 11:10  

Re: Piept de pui la tigaie

Pai si eu de unde sa iau caramida ? Nu am asa ceva unde stau eu vesel) . Oricum e o reteta misto , am sa o fac azi la pranz vesel dar FARA caramida vesel)
 

Ioana  acum 3 ani - 21 Iunie 2012 11:12  

Re: Piept de pui la tigaie

daca ai o tigaie/oala de fonta (sa fie grea) o poti pune pe ea deasupra. ideea e sa ai o greutate care sa preseze carnea pe tigaie
 

Monica Mihaly  acum 3 ani - 21 Iunie 2012 12:53  

Re: Piept de pui la tigaie

suna foarte bine reteta, o sa o incerc si eu, imi mai trebuie doar caramidavesel
 

Simona-Adina Hotea  acum 3 ani - 21 Iunie 2012 13:12  

Re: Piept de pui la tigaie

Foarte faina reteta ! Si am si caramizi ! Mai trebuie doar sa-mi cumpar sapte vinuri... vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 21 Iunie 2012 15:05  

Re: Piept de pui la tigaie

asta e spiritul simona! vesel
 

Andrei  acum 3 ani - 21 Iunie 2012 17:12  

Re: Piept de pui la tigaie

"Se ridica caramida, se intoarce pieptul" , "La final se indeparteaza caramida si deasupra se presara putin patrunjel verde tocat."

Oare ar fi intors cineva pieptul cu tot cu caramida?)) Sau sa presare patrunjel peste caramida... vesel)

Amuzant.
Ma ajuta foarte mult retetele tale, cu toate ca pe unele le adaptez la ce am eu prin casa , dar mancarea imi iese fantastica. M-am apucat de gatit de doar 2 luni si am facut ~20 de retete de aici. Initial am intrat aici sa revad reteta de piept de pui in crusta ( este fantastic ) , dar am vazut reteta asta pe home page si o sa o prepar in seara asta.
 

Ioana  acum 3 ani - 21 Iunie 2012 17:22  

Re: Piept de pui la tigaie

andrei, nu se stie niciodata cine citeste reteta si ce idei are vesel

spor la gatit sub caramida!
 

Cathy  acum 3 ani - 22 Iunie 2012 11:01  

Re: Piept de pui la tigaie

Arata super bine! problema mea este ca nu am voie nici ulei si nici unt, crezi ca mai iese la fel de bun si daca il frig in tigaia goala sau pe gril? de la atatea retete bune de pe site-ul tau am pus cateva kilograme si acum trebuie sa le dau jos pt vacanta la mare! vesel imi e pofta
 

Ioana  acum 3 ani - 22 Iunie 2012 11:08  

Re: Piept de pui la tigaie

poti face cu pulpe dezosate si le frigi pe grill. vor iesi super! din pacate pieptul fara nici un pic de ulei/unt devine cam uscat.
 

stefan  acum 3 ani - 27 Iunie 2012 12:20  

Re: Piept de pui la tigaie

Salut. este foarte bun,
si io fac ceva de genu........doar ca io nu folosesc caramida vesel ,feliez pieptu putin,pun cam toate condimentele care le pui si tu , doar ca io il pun la marinat cu putin ulei de masline si zeama de lamaie,la frigider 2 ore si in tibaie nu mai pun nimic. e foarte bun.
 

toni  acum 2 ani - 3 Iulie 2012 20:43  

Re: Piept de pui la tigaie

Rolul hulitei si hazoasei caramizi e doar de a grabi prajirea puiului, care altfel ar iesi mai putin prajit si mai mult inabusit, evident un pic mai tarziu, dar comentariile au fost asa haioase, ca a meritat caramida.
Ideea e ca si ca mod de prezentare a retetelor, dar si a comentariilor unei comunitati de fani, site-ul e foarte haios si m-a facut sa revin, si voi reveni, pentru veselia si distractia cu care faceti de mancare.
 

Ioana  acum 2 ani - 4 Iulie 2012 10:29  

Re: Piept de pui la tigaie

toni, caramida ajuta si la prajirea uniforma a carnii. aplatizand-o, ajunge in contact cu tigaia pe toata suprafata.
 

toni  acum 2 ani - 8 Iulie 2012 02:54  

Re: Piept de pui la tigaie

Sunt nevoita sa fac des, foarte des piept de pui, pentru ca am doi copii care nu mananca altfel de carne, asa ca am sa incerc si aceasta reteta, pe langa multe altele. Stii ceva? Am si gasit caramida, la soacra mea in cuptor.
La mai multe si nu ma indoiesc, bune, retete.
Imi face placere sa te vizitez.
 

adriana  acum 2 ani - 4 Mai 2013 17:21  

Re: Piept de pui la tigaie

vesel vesel e tare
 

serban  acum 2 ani - 21 Mai 2013 15:04  

Re: Piept de pui la tigaie

dupa mine nu imi place cum arata. cine gateste asa ceva are handicap.
 

Vuta Andreea Adriana  acum 2 ani - 11 Iunie 2013 09:02  

Re: Piept de pui la tigaie

Ioana multumesc...ca de fiecare data cand nu stiu ce sa gatesc ..si ieri ti-am rasfoit retetele si am ales pieptul de pui la tigaie!Ce pot spune decat ca are un gust deosebit,carnea este aromata perfect si nu se usuca asa cum se intampla de obicei cu puiul facut in tigaie,iar familia mea a fost foarte multumita de rezultat!Iti dorim mult spor in bucatarie si ramanem fanii tai :*
P.S ti-am urmarit experienta Pariziana pe Facebook si am fost incantati sa vedem parerea ta referitor la restaurante si locuri cu care noi cochetam de cativa ani de cand lucram in Fr....Numai bine!
 

Madalina  acum un an - 16 Iunie 2014 20:22  

Re: Piept de pui la tigaie

Ioana, parerea mea este ca ar trebui sa stergi cometariile insultatoare, cum este cel al lui Serban, de mai sus. Astfel de comentarii strica buna-dispozitie pe care o ofera acest site, fac tensiunea sa creasca. Acm, poate ca si comentariul meu va deveni insultator prin ceea ce urmeaza sa spun, dar...
EU, OAMENILOR DE TIPUL ASTA, LE-AS TRAGE CATEVA SCATOALCE! nu imi place
 

Ioana  acum un an - 17 Iunie 2014 09:09  

Re: Piept de pui la tigaie

Madalina, filtrez comentariile pe cat posibil ca sa nu apara limbaj vulgar sau injurii la adresa altor cititori, dar pe de alta parte acesta e un site deschis tuturor si lumea are dreptul la orice opinie. trebuie sa facem diferenta intre comentarii constructive si cele aruncate in vant.
 

Alina  acum 5 ore - 30 Iunie 2015 03:12  

Re: Piept de pui la tigaie

Buna ,
Am facut foaaaaarte multe retete de pe site , esti o profesionista ! Multumesc !
Aceasta a fost cireasa de pe tort, pentru ca l-am facut pe sotul meu sa manance piept de pui fara sa comenteze. Am lasat pieptul peste noapte in condimente si a iesit delicios, fraged si cu o crusta delicioasa.
P.s. am furat caramida din fata blocului vesel
 

Ioana  acum 8 minute - 30 Iunie 2015 09:01  

Re: Piept de pui la tigaie

ce nu facem noi pentru mancare buna vesel sa va fie de bine!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus