Retete Culinare : e-Retete

 

Pilaf de orez

Categorii: Retete garnituri, Retete cu orez, Retete ieftine, Retete simple

 
Pilaf de orez. Imagini pas cu pas pentru pilaf de orez

Dupa cum ati observat, grecii nu se formalizeaza prea tare cand e vorba de mancare. Ca urmare nici macar la nunti nu se dezmint, asa ca felul principal pe care-l servesc este pilaful de orez. Un pilaf foarte simplu, asezonat doar cu piper si la final dres cu unt de capra si suc de lamaie. Rezultatul este unul cremos, mai ales ca una din regulile obligatorii pentru un pilaf reusit este fierberea orezului in supa de casa de pui sau miel. Fiindca folosirea untului de capra ar fi facut reteta inaccesibila pentru voi, cei care-mi cititi blogul, l-am inlocuit cu putin ulei de masline aromat cu oregano si piper si in plus am adaugat putina boia pentru culoare.

Puteti foarte rapid sa imbogatiti acest pilaf simplu cu alte arome iar in reteta am trecut cateva din ideile mele. Cea cu spanac si marar este preferata mea.

Ingrediente pentru Pilaf de orez

1 cana orez cu bobul lung
2 1/2 cani supa de pui
2 linguri ulei de masline
1 ceapa medie
1 lingurita rasa boia dulce
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita oregano uscat
1 lingura suc de lamaie
cateva fire de patrunjel
sare

Pilaf de orez - Preparare

  1. Puneti supa de pui intr-o oala, mai adaugati un strop de sare si aduceti-o la fierbere. Cand clocoteste adaugati orezul, amestecati sa se uniformizeze orezul in oala, dati focul la mic si lasati sa fiarba, bolborosind usor, cca 15 minute. Verificati orezul si acum el ar trebui sa fie fiert "al dente" iar supa inca nu e absorbita in totalitate. Stingeti focul, puneti capacul pe oala si lasati sa stea 10-15 minute, pana supa e absorbita in totalitate.
  2. In acest timp incingeti uleiul si caliti ceapa tocata foarte marunt pana se inmoaie bine.
    * acum daca doriti sa imbogatiti pilaful puteti adauga: cabanos/carnati felii, salam cubulete, piept de pui fiert si taiat cubulete, ciuperci feliute, frunze de spanac impreuna cu putin marar tocat etc.; acestea se lasa la calit un pic si apoi se trece la pasul urmator; daca optati pentru varianta cu spanac si marar puteti omite boiaua
  3. Stingeti focul si adaugati condimentele (boia, piper si oregano). Amestecati.
  4. Adaugati orezul peste uleiul condimentat de mai sus, adaugati si patrujelul tocat fin si amestecati bine, pana orezul are o culoare portocalie uniforma.
  5. Dregeti pilaful cu suc de lamaie dupa gust (eu am pus o lingura).
5 25

 

 

Retete similare 

Orez indian Orez cu verdeturi si fistic
Orez indian Orez cu verdeturi si fistic
Orez prajit Pilaf de orez cu carne de pui
Orez prajit Pilaf de orez cu carne de pui

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Pilaf de orez"

 

Comentarii

Tina  acum 3 ani 17 Septembrie 2010 14:27  

Re: Pilaf de orez

Foarte bun, nu am respectat reteta 100%, dar im mare parte am facut ca tine. a fost foarte rapid de preparat . multumesc mult
 

florina   acum 3 ani 22 Septembrie 2010 12:46  

Re: Pilaf de orez

deliciosssssssssss
 

vintila iuli  acum 2 ani 5 Decembrie 2010 23:18  

Re: Pilaf de orez

grecii fac reteta asta mult mai simplu.....pun o parte orez doua de apa, o canuta mica de ulei de masline, sare piper si o lingurita de unt e perfect cu un pui la rotisor
 

maria  acum 2 ani 27 Decembrie 2010 18:59  

Re: Pilaf de orez

A iesit foarte bun incercati sa vedeti da eu am schimbat acolo la 2 cani de supa de pui
 

ciprian  acum 2 ani 9 Martie 2011 19:05  

Re: Pilaf de orez

Foarte gustoasa. Pentru-ca ceapa nu am avut, am prajit un morcov si o radacina de patrunjel rasa. Mersi pentru reteta.
 

tit iulia  acum 2 ani 20 Martie 2011 12:01  

Re: Pilaf de orez

foarte bun.un deliciu pentru intreaga familie
 

alina  acum 2 ani 18 Septembrie 2011 16:31  

Re: Pilaf de orez

si daca nu am supa de pui, ca sa mearga mai rapid nu se poate de exemplu fierbe orezul in apa cu vegeta?,,,,sau mai exact ce ar trebui pus in apa in care se fierbe orezul ca sa ii dea si gust?
 

ramisimion  acum 2 ani 21 Septembrie 2011 13:33  

Re: Pilaf de orez

am respectat in totalitate reteta si mi-a iesit cel mai bun pilaf care l-am facut pana acum. mi-a placut ca a iesit bob cu bob ca in fotografie. am trecut reteta la preferate. merci!
 

ina  acum 2 ani 22 Septembrie 2011 15:23  

Re: Pilaf de orez

Ce inseamna al dente ca eu nu stiu limba italiana?
 

Ioana  acum 2 ani 22 Septembrie 2011 16:44  

Re: Pilaf de orez

inseamna "pentru dinte". adica se refera la fierberea pastelor si orezului: sa fie fierte, dar nu foarte moi, cat sa simti un pic centrul inca ferm (atentie, ferm, nu tare!).
 

ionut  acum un an 1 Decembrie 2011 12:07  

Re: Pilaf de orez

 

lavinia  acum un an 3 Martie 2012 15:16  

Re: Pilaf de orez

am sa il incerc si eu...pare delicios
 

Miqutzu  acum un an 3 Iulie 2012 12:47  

Re: Pilaf de orez

Nu am respectat in totalitate reteta , dar a iesit Exceptional . ( a fost prima data cand am gatit altceva in afara de cartofi prajiti si omleta )

Multumesc pentru reteta !!
 

Florentina Cadwallen  acum 9 luni 22 Martie 2013 04:43  

Re: Pilaf de orez

pot adauga si cateva bucati de pui?
 

Ioana  acum 9 luni 22 Martie 2013 10:24  

Re: Pilaf de orez

da, la pasul 2, textul cu * este specificat ce mai poti adauga.
 

Rodica  acum 8 luni 23 Martie 2013 15:32  

Re: Pilaf de orez

Gatit in modul acesta,pilaful va avea un gust extraordinar de bun .O reteta rapida,usor de facut si sanatoasa!Multumesc!
 

mihaela  acum 4 luni 11 Iulie 2013 14:34  

Re: Pilaf de orez

Ioana de ce pui lamaie? Acum fac pilaful si am avut gaina de tara... asa ca am pus zdravan zeama de la supa si la atata grasime .. chiar necesita lamaia. Se simte diferenta clar. Dar eram doar curioasa. Pui lamaie si daca faci din pui de stat... sau de ce?
 

Ioana  acum 4 luni 11 Iulie 2013 15:10  

Re: Pilaf de orez

exact, ca sa echilibreze un pic gustul dat de grasime. nu folosesc pui cumparat la supa, intotdeauna pui de tara
 

3Claws  acum o ora 14 Noiembrie 2013 10:33  

Re: Pilaf de orez

E prima data cande am facut pilaf si a iesit smecherie dupa reteta asta :D chiar m-am uimit singur ! Multumesc de acum o sa mai fac Eh eu am folosit apa sipla cu sare nu am avut supa a iesit bun dar cred ca daca aveam supa era mirific :D
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS