Pilaf de orez cu carne de pui

Retete de mancaruri cu carne Retete cu orez Retete cu carne de pui Retete ieftine

Reteta Pilaf de orez cu carne de pui

Abracadabra! Acesta nu este un simplu pilaf. Cu condimentul adobo am facut dintr-o mancarica aparent banala, una delicioasa de-ti lingi degetele, farfuria si tigaia, cum ar zice o prietena. Si tineti cont pilaful e facut cu piept de pui, una dintre cele mai lipsite de gust parti ale puiului...

Data viitoare vreau sa inlocuiesc 250 ml apa cu bere, ce ziceti?

Ingrediente

1 piept de pui (cca 700 gr)
1 ceapa mare
1 ardei gras (preferabil rosu pentru culoare)
1/2 legaturica patrunjel
1/2 conserva rosii (sau 1 lingurita pasta rosii)
300 gr orez
1 mana mazare (proaspata sau congelata; optional)
2 linguri + 1 lingurita rasa condiment adobo
7 linguri ulei de masline
sare

Portii: 6

  1. Se taie pieptul de pui cuburi mai marisoare. Se presara peste ele 2 linguri condiment adobo, se amesteca bine, apoi se toarna 2 linguri de ulei si se maseaza carnea pana e bine acoperita. Se lasa la frigider sa se marineze macar 2 ore sau peste noapte.
  2. Se incing intr-o tigaie larga si mai inalta 5 linguri de ulei de masline. Se pun bucatile de pui in el si se prajesc pana se schimba culoarea, amestecand rar, sa se faca cuburile pe toate partile. Se scoate carnea din tigaie si se tine la cald.
  3. In uleiul ramas, se calesc ceapa, ardeiul si patrunjelul tocate foarte fin. Cand s-au inmuiat se adauga rosiile strivite cu furculita si o cana de apa (sau pasta de rosii dizolvata intr-o cana de apa). Se aduce totul la fierbere si apoi se pune puiul inapoi in tigaie. Se adauga si 1 lingurita de sare. Se fierbe totul cu capac, la foc mediu, pentru 15 minute.
  4. In acest timp se pune la fiert 1 l de apa (sau supa de pui daca aveti).
  5. Se adauga orezul, mazarea, 1/2 lingurita sare si 1 lingurita rasa condiment adobo in tigaie, se amesteca bine ca sa se distribuie uniform orezul, apoi adaugam apa fiarta. Se fierbe la foc mic pana orezul e fiert al dente (nu trebuie sa fie moale de tot), cam 15 minute. Rar, treceti cu lingura pe fundul tigaii ca sa nu se lipeasca orezul. Opriti focul.
    * cantitatea de apa si timpul de fierbere depinde si de tipul orezului folosit, asa ca e bine sa verificati si ambalajul si sa urmati instructiunile referitoare la acestea.
  6. La final, pilaful trebuie sa mai aiba putin lichid deasupra (vezi poza 6), asa e perfect. Puneti capacul pe tigaie si lasati cam 15 minute sa se absoarba acel lichid, orezul se va mai umfla si va fi facut cum trebuie.

Marinam carnea

Marinam carnea

Prajim carnea

Prajim carnea

Calim legumele

Calim legumele

Adaugam rosiile cu apa

Adaugam rosiile cu apa

Adaugam orezul si mazarea

Adaugam orezul si mazarea

Dupa 15 minute de fiert

Dupa 15 minute de fiert

Lasam sa stea 15 minute cu capac

Lasam sa stea 15 minute cu capac

Comentarii (59)

 

Ultimele comentarii

Moisi Anamaria  acum 10 ani - 22 August 2013 11:57  

Ioana am incercat si eu reteta ta nu pot sa spun decat ca e foarte delicioasa o sa mai incerc si altele pupici o zi buna
 

dani  acum 9 ani - 5 Aprilie 2014 21:00  

Cred ca am 6-7 ani de cand nu am mai mancat pilaf,nu e mancarea care sa ma atraga, dar dupa cum l-ai descris mi-ai facut o mare pofta,o sa i-l fac si eu sa vad ce-o iesii!! :)
Revin cu un replay imediat ce termin...
 

Ioana  acum 9 ani - 7 Aprilie 2014 09:44  

:) astept...
 

Ioana  acum 8 ani - 3 Iunie 2015 13:16  

Gabriela, foarte fain ai improvizat in lipsa de adobo. chorizo da gust bun :) plus ciupercile... ma bucur ca ti-a iesit bine.
 

pop  acum 8 ani - 23 Februarie 2016 18:14  

Buna , acum ma pun sa fac accesata reteta sper sami iasa , va pup ma pun la treaba !! ??? :) ?? ;-)
 

Ioana  acum 8 ani - 23 Februarie 2016 18:27  

spor!
 

Monica  acum 7 ani - 18 Martie 2016 16:33  

Nu sunt eu o bucatareasa inraita ... Dar azi iubitul meu avea pofta de pilaf si am gasit aceasta reteta. Pot spune ca rezultatul este fenomenal , imi place mult. Astept sa ajunga acasa de la serviciu si sa-si dea cu parerea ( mai alea ca este bucatar ). Multumesc mult pentru reteta. O zi buna!
 

Ioana  acum 7 ani - 18 Martie 2016 18:08  

pofta sa aveti, Monica!
 

Marcel chef  acum 7 ani - 31 Martie 2016 10:17  

Deja de la punctul 2. Nu am mai continuat sa citesc. Uleiul de masline este toxic cand il lasi sa se incinga in tigaie.
 

Ioana  acum 7 ani - 31 Martie 2016 10:45  

asta pentru ca nu intelegi cum devine toxic un ulei.

nu exista dovezi ca uleiul de masline ar reactiona diferit la temperatura fata de alte tipuri de ulei, ca ar fi mai toxic decat alte uleiuri. are intr-adevar puctul de ardere mai scazut, dar daca nu il incingi de il ia naiba nu se intampla nimic diferit. oricum aici, imediat ce se incinge (se incinge, nu se arde), adaugi carnea care lasa suc si practic carnea se inabusa mai mult decat se prajeste si uleiul nu va atinge puctul de ardere.

asadar, ca sa stie toata lumea, orice ulei, atata timp cat nu-l arzi e ok sa gatesti cu el.

spre exemplu, poti face fara grija niste paste aglio, olio e peperoncino cu ulei de masline extravirgin doar ca vei fi mai bland cu uleiul decat cu unul normal de masline [link]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...