Piure de mazare

Retete garnituri Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Piure de mazare

Vibrant, rustic si... simplu. Cel mai simplu piure de mazare. Faceti-l acum, in sezonul de mazare, din boabele acelea mici si dulci proaspat desfacute.

Ingrediente

100 gr mazare proaspata
1/2 lingura marar tocat
1 lingura parmezan razuit
1 lingura ulei de masline
sare, piper negru

Portie: 1
Calorii: 250 cal

  1. Mazarea se pune in apa cu sare care fierbe si se lasa doar 2-3 minute. Ea trebuie sa ramana crocanta si sa aiba inca gustul de mazare proaspata. Se scurge de apa si se pune in robot (pastrati cateva boabe pentru decor).
  2. Se adauga mararul, parmezanul, uleiul de masline si putina sare. Se mixeaza pana devine ca un pate, dar nu-l faceti foarte fin.
  3. Dregeti de sare, adaugati 2-3 linguri din apa in care a fiert mazarea si rasniti piper negru. Mixati iar scurt, sa obtineti un piure cu aspect rustic (se mai vad bucatele de mazare prin el).
    Daca il vreti mai fin, adaugati inca putina apa, il mixati pana devine cremos si apoi il puteti trece printr-o sita.
  4. Mutati piureul intr-un bol mic, decorati cu boabe de mazare si picurati putin ulei de masline.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...