Retete Culinare : e-Retete

 

Pizza

Categorii: Retete aluaturi, Retete din Italia, Retete la cuptor

 
Pizza. Imagini pas cu pas pentru pizza

Ce ziceti de asta? Am facut prima pizza buna de postat pe site. A fost un experiment de fapt, dar a iesit asa bine incat a intrat in categoria succes total. Nu m-as fi pornit eu sa fac pizza in casa cand exista pizza buna in oras si fie vorba intre noi, aveam atatea esecuri la activ, dar sambata, stand la o poveste cu niste prieteni (la o bere, v-ati prins ) unul dintre ei mi-a spus ca in Italia a vazut un italian care facea pizza in sistem catering si in loc de apa folosea bere. Tot berea bat-o vina! Mi s-a lipit de suflet ideea asa ca luni am pregatit aluatul, iar marti noaptea coceam pizza.

Daca va place pizza cu blat subtire aceasta e reteta ideala pentru acasa. Va trebuie doar faina cu minim 12% proteine (eu am folosit eterna Finom Liszt ungureasca care indeplineste aceasta conditie), o doza de bere si un pic de rabdare fiindca aluatul pus la crescut in frigider va dezvolta un gust mai intens decat daca creste rapid afara, dar dureaza 1 zi acest proces.
Si inca ceva important, am folosit pentru prima data mozzarella fresca de la Delaco si este super super buna. Am luat-o doar pentru pretul bun la care se vinde dar am fost impresionata de calitate. Va recomand macar sa o incercati, este similara cu cea importata din Italia.

Ingrediente pentru Pizza

Aluat pizza

450 gr faina alba (cu minim 12% proteine)
280 ml bere
1 lingura ulei masline
1 1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
1/2 pliculet drojdie uscata

Sos de rosii

1 conserva rosii cubetti (de 400 gr)
1 lingura ulei
3 catei usturoi
1/2 lingurita oregano
3-4 frunze busuioc proaspat
sare, piper

Topping

cateva linguri de ulei de masline
400 gr mozzarella fresca
salam picant
1 ardei iute
1 felie sunca

Portii: 4 pizza

Pizza - Preparare

  1. Aluatul: incalziti usor berea, cat sa fie calduta. Dizolvati drojdia intr-o cescuta in putina bere si adaugati zaharul.
  2. Puneti faina intr-un bol, faceti o gaura in mijloc si turnati drojdia. Adaugati uleiul, sarea si incepeti sa amestecati, turnand incet din berea ramasa, pana aluatul se leaga. Framantati bine, pana obtineti un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini, cca 5 minute.
  3. Acoperiti bolul cu folie de plastic si dati aluatul la frigider (pe nivelul de jos) pana a doua zi (24 ore). In acest fel aluatul va creste incet.
  4. Scoateti aluatul din frigider cu 2 ore inainte de a coace pizza, sa aiba timp sa revina la temperatura camerei.
  5. Pregatiti sosul de rosii: incalziti putin uleiul si puneti in el usturoiul taiat felii. Lasati sa se inmoaie un pic (pana incepe sa miroasa usturoiul) si adaugati rosiile, apoicondimentati dupa gust cu sare si piper. Adaugati si oregano si fierbeti cca 5 minute la foc mai mare, amestecand des, pana sosul se ingroasa un pic. Stingeti focul si adaugati busuiocul tocat. Lasati sa se raceasca si daca doriti sa fie ca la carte treceti sosul printr-o sita deasa ca sa fie foarte fin. (eu n-am facut asta).
  6. Porniti cuptorul pe maxim (250C) si puneti tava in care veti coace pizza inauntru.
  7. Pe masa de lucru taiati hartie de copt cat tava in care coaceti pizza (eu am folosit tava cuptorului). Presarati putina faina pe ea si framantati usor aluatul sa iasa bulele de aer. Taiati-l in 4 bucati egale.
  8. Luati o bucata si pe hartia de copt intindeti o foaie cat de subtire puteti (la 27 cm diametru le-am intins), lasand marginile usor mai groase.
  9. Cu o pensula, ungeti aluatul cu putin ulei de masline ca sa nu crape.
  10. Ungeti apoi toata pizza cu 3-4 linguri bune de sos de rosii.
  11. Presarati desupra mozzarella razuita. Ati obtinut prima pizza margherita. Eu am pregatit 2 pizza margherita.
  12. Daca doriti deasupra puteti pune si alte ingrediente, eu am mai facut una cu salam picant si alta cu salam picant, sunca si felii de ardei iute. E importanta ca toate aceste ingrediente pe care le asezati deasupra sa fie feliate cat mai subtire.
  13. Scoateti tava incinsa din cuptor (folositi manusi de bucatarie sa nu va ardeti) si usor trageti pizza in ea, cu tot cu hartia de copt pe care ati format-o.
  14. Dati la cuptor pe nivelul 3 (incepand de jos) si coaceti 7-10 minute. Ca sa fiti siguri ca e gata ridicati usor o margine si uitati-va dedesubt, aluatul trebuie sa fie rumen.
  15. Scoateti pizza coapta, taiati-o felii cu rola de pizza si serviti cat e calda.

 
Click pe imagini pentru a mari

Aluat de pizza
Aluat de pizza
Aluatul crescut
Aluatul crescut
Sos de rosii
Sos de rosii
Intindem foaie subtire
Intindem foaie subtire
Asamblam pizza margherita
Asamblam pizza margherita
Alta pizza, cu ardei iute (pregatita de Radu)
Alta pizza, cu ardei iute (pregatita de Radu)
Pizza margherita coapta
Pizza margherita coapta
Pizza margherita felie
Pizza margherita felie
Pizza picanta felie
Pizza picanta felie

 

5 36

 

 

Retete similare 

Pizza la gratar cu pasta de masline negre si branza Placinta rasturnata cu spanac si sunca
Pizza la gratar cu pasta de masline negre si branza Placinta rasturnata cu spanac si sunca
Pizza cu ciuperci Pide cu cascaval
Pizza cu ciuperci Pide cu cascaval

4 persoane au incarcat fotografii cu "Pizza". Vezi fotografiile

 

Comentarii

ioana  acum 5 ani 16 Iulie 2009 12:21  

Re: Pizza

Salut! Ce ma bucur ca ai pus reteta de pizza o asteptam de ceva vreme. Am incercat o gramada de retete pentru aluatul de pizza, majoritatea luate de pe youtube, dar avand in vedere ca americanii au altfel de cuptoare si pizza stones nu mi-a iesit extraordinara. Inante sa incerc reteta as vrea sa te intreb ce sa fac daca al meu cuptor coace inegal. multumesc astept cu nerabdare raspunsul sa ma pot apuca de pizza
 

Ioana  acum 5 ani 16 Iulie 2009 12:29  

Re: Pizza

cel mai bine ar fi sa intorci tava, dupa vreo 3 minute, asa se va coace egal in ambele parti.

eu am bagat tava in cuptor ca sa fie fierbinte cand pun pizza tot in ideea de a simula ideea de "pizza stones". si cum am pus pizza pe nivel mai jos in cuptor s-a facut repede.
sper sa-ti placa aluatul!
 

ioana  acum 5 ani 16 Iulie 2009 12:34  

Re: Pizza

Multumesc pentru promptitudine voi incerca azi sau maine si te voi anunta. Oricum sunt sigura ca va iesi buna ca restul retetelor pe care le-am incercat de pe site. O zi frumoasa!
 

ramisimion  acum 5 ani 16 Iulie 2009 14:17  

Re: Pizza

ce bine arata! ar fi super diseara si cu o bere rece , ce pofta mi s-a facut.
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 12 August 2009 10:40  

Re: Pizza

Ioana ,aluatul trebuie sa stea obligatoriu 24 ore la frigider? Daca il fac acuma si sta la frigider pana mai spre seara e ok?
 

Ioana  acum 4 ani 12 August 2009 10:51  

Re: Pizza

ar fi bine sa stea mai mult, dar pe seara il verifici sa fie bine crescut, apoi il scoti si-l lasi sa revina la temp. camerei si va mai creste putin cand da de caldura.
 

ramisimion  acum 4 ani 22 Octombrie 2009 22:36  

Re: Pizza

ioana, cate grame are pliculetul tau de drojdie?
ce marca de drojdie ai folosit? merci!
 

Ioana  acum 4 ani 23 Octombrie 2009 11:26  

Re: Pizza

7 gr, de la Dr Oetker
 

ramisimion  acum 4 ani 23 Octombrie 2009 14:46  

Re: Pizza

ce coincidenta, nici nu am citit raspunsul tau si am cumparat Dr Oetker de 7 gr.
 

andreutza  acum 4 ani 9 Noiembrie 2009 21:24  

Re: Pizza

ioana draga,dar cum se poate ca tu,care ai atatea retete delicioase,pentru care meriti numai felicitari,sa ai totusi esecuri cu retetele de pizza?si inca ceva,daca facem acest aluat cu bere,nu ar trebui sa-i dau si baietelului,care ia antibiotice,nu-i asa?sau se evapora alcoolul?
 

jeny   acum 4 ani 1 Decembrie 2009 00:49  

Re: Pizza

pizza preparata de tine arata genial,dar daca doriti o pizza mai rapida fara sa asteptati o zi folositi; o cana cu apa calduta ,un plic de drojdie,un ou un praf de saresi faina cat cuprinde.Nu trebuie lasat la dospit iar ce se va pune pe deasupra este preferinta fiecaruia eu folosesc aceasta retete de ani de zile si nu am dat gres niciodataiar cine a imprumutat-o de la mine a fost multumit
 

Raluca Dumitrescu  acum 4 ani 7 Decembrie 2009 12:43  

Re: Pizza

arata bine, dar ma intreb daca merita sa stai atat de mult sa faci o pizza, cand ai putea sa incerci altceva muuult mai special in orele astea(multe rau), pt. ca ma indoiesc sa nu exista in fiecare oras un restaurant la care sa nu se serveasca o pizza buna(sau foarte buna).
 

Raluca Dumitrescu  acum 4 ani 7 Decembrie 2009 12:45  

Re: Pizza

PS: reclama de la dr. oetker este supermega enervanta!!!!
 

Ioana  acum 4 ani 7 Decembrie 2009 13:04  

Re: Pizza

pai nu-ti ia timp pizza asta, nu mai mult decat altele, ca in cele 24 de ore nu pazesti frigiderul, il uiti acolo si faci intr-adevar alte chestii placute si din cand in cand te mai gandesti ce pizza buna vei face

in general la noi nu prea gasesti pizza buna. la cluj de exemplu erau 2 restaurante cu pizza cu adevarat buna si unul "s-a stricat" deja, au inceput sa faca pizza foarte slaba desi la inceput era buna. asa ca am ramas cu un singur loc. iar de orasele mici ce sa mai zic... sunt sigura ca multi nu au mancat in viata lor o pizza buna si acum au ocazia. dar evident ca se pot multumi si cu una de la restaurant, sunt atatea acum ca poti manca doar in restaurante si sa nu ne doara capul de gatit. dar asa cum ai zis e chestie doar de prioritati, timpul liber si dorinta de a experimenta chestii noi.

tot spatiul de reclama e inchiriat unei agentii, nu eu controlez ce e acolo
 

loredana  acum 4 ani 23 Decembrie 2009 22:41  

Re: Pizza

e super o sa incerc sa fac si eu ca se pare ca e usoara.e super iao tot asa
 

Elena  acum 4 ani 13 Ianuarie 2010 22:05  

Re: Pizza

Este extrem de buna! O fac pentru a 3-a oara, de data asta cu un topping mai bogat. :D
 

moniola  acum 4 ani 18 Ianuarie 2010 15:55  

Re: Pizza

mmmmm, bunatate; pizza excelenta, si pogacelele cu crame, nu mai zic; pe vremuri se gaseau pogacele la magazinul de paine...acuma, nimeni nu mai face nimic; multumesc pt retetele minunate.
 

isabela  acum 4 ani 12 Februarie 2010 15:34  

Re: Pizza

e cam complicata si nu cred ca este foarte diferita. nu am mai auzit pana acum sa crape aluatul de pizza si am facut zeci de pizza la viata mea
iese foarte bun si un aluat care nu trebuie lasat o zi la frigider iti trece pofta pana cand mananci
 

Claudia  acum 4 ani 13 Februarie 2010 01:25  

Re: Pizza

prima pizza din viata mea am facut-o in seara aceasta folosind reteta ta....desi am avut mari emotii mi-am chemat si o gasca mare de prieteni. rezultatul: o pizza cu un blat fffffff subtire (am facut 4 portii cu diametru de 35 cm) si foarte crocant. Nici nu vreau sa incerc alte retete pt ca acest blat e spectaculos de subtire si crocant! Credeti-ma ca merita asteptarea de 24 de ore!!!!!
 

dorin  acum 4 ani 23 Februarie 2010 17:02  

Re: Pizza

 

Corina  acum 4 ani 16 Martie 2010 21:39  

Re: Pizza

Buna Ioana,
Iti urmaresc blogul de ceva vreme si ma minunez de ce bunatati faci si cat de frumos le prezinti. Tocmai am scos pizza din cuptor si e super super buna, am facut cu vreo 4 topping-uri. Aluatul e exact asa cum l-ai descris, subtire si crocant, my favourite. Iar de sos, nu mai zic nimic, doar ca e delicios
Mult succes in continuare cu blogul si promit sa mai incerc retele tale, sunt de incredere, am deja o lista cu ce urmeaza sa pap
 

diana  acum 4 ani 17 Aprilie 2010 15:43  

Re: Pizza

ioana cat de gros ese blatul? :-*
 

Florin  acum 4 ani 9 Iulie 2010 16:36  

Re: Pizza

Pont: multi evita sa manance marginea, ca e doar coca, dar se poate face un mic artificiu: se pune pe margine mozarella si se ruleaza marginea peste ea, ramanand astfel mozarella in interior, ceea ce este si util daca se face o pizza mai incarcata.
 

catalina efros  acum 3 ani 26 Octombrie 2010 15:27  

Re: Pizza

este o pizza foarte frumoasa si foarte gustoasa aluatul este atit de moale incit ii simti gustul pe mai mult timp
 

Oana  acum 3 ani 24 Noiembrie 2010 14:12  

Re: Pizza

De cand ma tot sacaie sotu sa ii fac pizza acasa. ..Eu am o problema cu aluaturile, mai am de invatat. Asta trebuie sa o incerc candva. Arata minunat!
 

Ioana  acum 3 ani 24 Noiembrie 2010 16:32  

Re: Pizza

pentru inceput poti sa folosesti chiar faina pe care o folosesc eu (Finom Liszt) si proportiile de aluaturi din retetele mele si asa sigur nu vei avea probleme cu aluaturile de acum. si apoi, cum incepi sa ai rezultate bune si te obisnuiesti poti sa schimbi faina, sa faci alte combinatii... o sa vezi ca o sa vina totul de la sine.

Iar o masina de paine e ideala, fiindca framanta foarte bine aluaturile si nu va mai trebui sa le framanti de mana. aluaturile cu drojdie trebuie framantate bine si daca nu ai timp sau forta aceasta masina este ideala. dar bineinteles si de mana merge foarte bine.
 

yo  acum 3 ani 12 Decembrie 2010 12:25  

Re: Pizza

ce bunatate am 13 ani shi am incercat shi eu shi cred ca mia iesit
 

corina t  acum 3 ani 28 Decembrie 2010 19:14  

Re: Pizza

am facut-o in seara aceasta si a iesit nemaipomenita!multumesc!
 

Mircea  acum 3 ani 20 Martie 2011 18:45  

Re: Pizza

Pizza ta arata foarte bine si m-am hotarat sa incerc reteta, dar chiar trebuie asteptat 24 ore? Nu merge 2 ore lasat la dospit intr-un loc cald, iese aiurea? Merci
 

Ioana  acum 3 ani 21 Martie 2011 10:47  

Re: Pizza

nu iese aiurea, dar daca dospeste mai incet (la frigider) crusta va avea un gust mai intens (ca la painea de casa).
 

Mircea  acum 3 ani 25 Martie 2011 21:22  

Re: Pizza

Am facut si a iesit blatul cam tare, in rest foarte gustoasa! Data viitoare il las 24h, dar as mai adauga 2-3 linguri ulei de masline.
 

eugen  acum 3 ani 28 Martie 2011 09:19  

Re: Pizza

Dupa lupte seculare, cu tot felul de aluaturi, inclusiv din comert , in sfarsit unul cool.
Umplutura e proprie:
Ceapa data pe razatoarea mica, si intinsa pe tot aluatul, pe urma cercuri de ketchup,pe urma cascaval ras.Cuptor incins 10 min.Pe urma umplutura (carnati, ciuperci, masline, chili maruntit), pe urma cascaval ras, pe urma cerculete de ketchup.Definitivat la cuptor.
Ketchup : 2 liguri ca varf pasta rosii,1 ligurita rasa zahar,1 ligurita cu varf paprika,1 ligura rasa mustar, 1 ligurita otet,1/2 lingurita sare,3 liguri apa.Mixer.2 clocote.Racit.
 

adelina  acum 3 ani 12 Aprilie 2011 22:35  

Re: Pizza

Buna Ioana,

Am incercat retea de Focaccia si e tare buna.

As vrea sa fac si blatul tau de pizza cu bere, dar tu spui in reteta de blat ca se pune o jumatate de plic de drojdie uscata. Cate grame, te rog, eu locuiesc in Montreal si aici un pliculet de drojdie uscata are 8 grame.

Multumesc
 

Ioana  acum 3 ani 13 Aprilie 2011 08:42  

Re: Pizza

la noi 7 gr are un pliculet.
ce cantitate de faina este indicata la instructiuni pe pliculetul tau? daca e pentru 500 gr de faina (cum e a mea) foloseste si tu 1/2 pliculet. in acest aluat, cant. de drojdie e mai mica fiindca lasam aluatul sa creasca incet (la frigider).
 

catalin  acum 3 ani 29 Iunie 2011 22:45  

Re: Pizza

asi dori daca se poate sa imi zica si mie cineva cum se face sosu ala cu ardei iute....:D ce se pune pe pizza:D....cine stie il rog sa imi dea add : radicatalin_stelistu multumesc
 

Florina Radu  acum 2 ani 23 August 2011 18:03  

Re: Pizza

Spectaculos! Extraordinar! Delicios! S-a terminat cu pizza cumparata!

Multumesc! Multumesc! Multumesc!
 

Anca  acum 2 ani 9 Septembrie 2011 14:26  

Re: Pizza

N-am incercat niciodata cu bere, eu prepar aluatul de pizza cu apa minerala si pun la 1 kg de faina 550 ml apa minerala (gazoasa) , 45 grame de drojdie proaspata, 4 linguri de ueli de masine si 3 lingurite de sare. Cand adun ingredientele, framant aluatul prin lovire (pe masa de marumura).
Incerc azi cu bere, mersi frumos, Ioana.
 

Anca  acum 2 ani 10 Septembrie 2011 15:32  

Re: Pizza

Mi-a iesit foarte bun aluatul de pizza cu bere, Ioana. Am folosit bere fara alcool si din aluatul ramas am copt painici pe care inainte sa le dau forma le-am presarat cu pudra de rosii si ardei Kapia. O nebunie de gust...si culoare. Multzam fain de idei ( si berea si deshidratatorul )=))
 

Kimi  acum 2 ani 10 Decembrie 2011 09:44  

Re: Pizza

Am o intrebare: as putea sa pun o parte din aluatul acesta la congelator pentru mai mult timp?
 

henriette  acum 2 ani 12 Ianuarie 2012 15:47  

Re: Pizza

super tare reteta...acum o sa'mi fac una cre ca o sa iasa mult mai buna decat cea cumparata
 

nicolici  acum un an 13 Ianuarie 2013 19:59  

Re: Pizza

Merita sa incercati ! Iese excelent.Tocmai am facut dupa ce am lasat ,exact asa cum e reteta , aluatul la frigider 24 h si a iesit super :D. Multumesc Ioana !
 

Ioana  acum un an 14 Ianuarie 2013 11:10  

Re: Pizza

cu placere, nicolici!
 

bianca  acum un an 1 Februarie 2013 12:21  

Re: Pizza

Am si eu o intrebare, pot sa o las un pic mai mult de 24 de ore la frigider? multumesc astept raspuns:*
 

Ioana  acum un an 1 Februarie 2013 13:44  

Re: Pizza

pana la 36 de ore e ok.
 

Florea Adriana  acum un an 11 Martie 2013 22:11  

Re: Pizza

Buna, foarte interesanta reteta de pizza, felicitari , dar am si eu o intrebare aceste ingrediente le pot pune direct si in masina de facut paine sa le amestece. multumesc.
 

Ioana  acum un an 12 Martie 2013 07:08  

Re: Pizza

da, jos lichidele si deasupra solidele.
 

Ioana Kali  acum 9 luni 23 Noiembrie 2013 18:49  

Re: Pizza

Cate gradea inseamna nivelul 3 la cuptor?
 

Ioana Kali  acum 10 luni 24 Noiembrie 2013 12:37  

Re: Pizza

Adica, vroiam sa intreb daca si pe parcursul coacerii cuptorul trebuie sa ramana la 250 grade? O pizza am copt-o la 250 grade dar mi s-a parut ca se coace prea brusc. Sau asa trebuie? Celelalte le-am copt la temperatura mai mica putin.
Au iesti delicioase...yamyyyy yamyyy, merita asteptarea.
 

Ioana  acum 10 luni 25 Noiembrie 2013 10:15  

Re: Pizza

da, Ioana, cuptorul ramane pe 250C tot timpul, ca sa se faca crusta crocanta.
 

Anca  acum 3 luni 28 Iunie 2014 11:01  

Re: Pizza

Minunata reteta de pizza!!!
Aluatul este extraordinar (cred ca as putea sa deschid o pizzerie fosind acest aluat ), l am folosit si pt pizza cu aluat pufos si pt pizza cu aluat subtire, o incantare, ce mai!
Multumesc mult pentru reteta, am facut o de multe ori si de fiecare data a iesit impecabil!
 

Oana  acum 2 ore 5 August 2014 12:24  

Re: Pizza

Eu si sotul meu suntem mari amatori de pizza si pana acum mie imi iesea paine cu topping :-) De data asta a iesit ireprosabil datorita tie.Mii de multumiri! Am congelat jumatate din aluat ca ne-am saturat cu 2 pizza.Cum fac sa il decongelez corect?
 

Ioana  acum 12 minute 5 August 2014 14:23  

Re: Pizza

Oana, il scoti de la congelator si-l lasi pur si simplu sa se decongeleze. cand va ajunge la temp. camerei va si creste ca un aluat proaspat.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS