Pizza cu ciuperci

Retete cu branza Retete cu ciuperci Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Pizza cu ciuperci

Demult n-am mai mancat o pizza facuta in casa. O pizza buna, cu multa branza si multe ciuperci.

Ingrediente

1 portie aluat de paine frantuzeasca sau 1 portie aluat de pizza
450 gr branza (am folosit cascaval de capra + mozzarella in cantitati egale)
200 gr ciuperci champignon
10-12 linguri sos Tomato frito de la Heinz (sau sos de rosii in stil spaniol)
oregano

Portii: 3 pizza mari

  1. Se prepara alutul de pizza dupa una dintre cele doua retete alese: aluat de paine frantuzeasca sau aluat de pizza. Daca aveti deja pregatit alt aluat, pentru o pizza aveti nevoie de aprox. 300-350 gr aluat gata crescut.
  2. Branzeturile se dau pe razatoare. Ciupercile se curata de picioruse si se taie felii foarte subtiri (puteti folosi aceasta razatoare).
  3. Se taie aluatul crescut in 3 bucati.
  4. Fiecare bucata se pune pe hartie de copt (presarata cu putina faina) si se intinde cu mana o foaie subtire de aprox. 25 cm diametru, lasand marginile putin mai groase. Intindeti aluatul cu mana, avand grija sa scoateti cat mai putine bule de aer din el. Se unge aluatul cu putin ulei.
  5. Se unge fiecare foaie cu 3-4 linguri sos de rosii, apoi se presara 150 gr de branza si putin oregano. Se presara ciuperci feliate, destul de multe (cum se vede in poza 8), fiindca vor scadea la copt. Mutati pizza in tava cuptorului (sau pe gatar), folosindu-va de hartia de copt.
  6. Se coace pizza la 250C timp de 5 minute, apoi se muta pe grill si se mai lasa pana marginile sunt rumene (aprox. 5 minute, dar urmariti pizza in acest timp sa nu se arda).
  7. E buna servita imediat, cat e calda. Daca doriti sa fie mai "proaspata", presarati rucola deasupra, iar daca doriti si carne, asezati deasupra cateva felii de prosciutto.

Ingrediente pentru pizza

Ingrediente pentru pizza

Aluatul la crescut

Aluatul la crescut

Aluatul crescut

Aluatul crescut

Aluatul rasturnat pe masa de lucru

Aluatul rasturnat pe masa de lucru

Aluatul pe hartia de copt

Aluatul pe hartia de copt

Aluatul intins si uns cu sos de rosii

Aluatul intins si uns cu sos de rosii

Presaram branza si oregano

Presaram branza si oregano

Presaram ciupercile

Presaram ciupercile

Pizza cu ciuperci coapta

Pizza cu ciuperci coapta

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

Laura   acum 9 ani - 4 Noiembrie 2014 11:20  

Buna Ioana. Nu inteleg cum e cu mutatul pizzei pe grill...vrei sa zici pe functia de grill a cuptorului? dar daca las in continuare pe 250 de grade? la cuptorul meu functia de grill are 2 trepte, 100 si 50 - care sa spun drept nu prea stiu ce inseamna, banuiesc ca mai tare si mai incet. Oare sa las pe 100 cele inca 5 min? Multumesc
 

Laura   acum 9 ani - 4 Noiembrie 2014 11:27  

Hm...cred ca asta e raspunsul pt Mirela :)
 

Ioana  acum 9 ani - 4 Noiembrie 2014 11:31  

Laura, poti lasa pe 250C in continuare, nu-i mare bai. mie imi place asa ca ies marginile mai rumene, mai ca la cuptorul cu lemne. ca sa stii cand e gata, ridici o margine de pizza si te uiti cum arata blatul dedesubt. baza trebuie sa fie facuta, usor rumena.
cand grillul este pornit, cuptorul incalzeste de sus. cel pe gaz avea flacara sus, iar asta electric are niste chestii ca resoul care se incalzesc. nu-mi dau seama ce inseamna 50 si 100, la mine grillul merge pana la 300C (dar pentru pizza l-am lasat la 250C). oricum incearca prima pizza pe 100 si daca vezi ca nu se rumeneste rapid, insemana ca e prea slab si atunci la urmatoarea lasi cuptorul normal, nu te mai complici cu grillul
 

Ioana  acum 9 ani - 4 Noiembrie 2014 11:34  

da, se pare ca am incrucisat raspunsurile :)
 

Cathy  acum 9 ani - 4 Noiembrie 2014 14:28  

cat de bine arata... =P~
 

DulceAlee25  acum 9 ani - 4 Aprilie 2015 19:11  

am citit undeva ca pizza cu mozarella nu ar contine mozarella ci altceva..
 

Ioana  acum 9 ani - 4 Aprilie 2015 19:41  

pizza contine doar ceea ce pui tu pe ea :) daca pui mozzarela adevarata e cu mozzarela, daca pui cascavalul acela moale care se vinde la noi sub denumirea de mozzarella pentru pizza e cu ... cascaval.
 

Ioana  acum 8 ani - 27 Mai 2015 11:07  

Mari Ana, se vede si din poza :)
 

Mari Ana  acum 8 ani - 27 Mai 2015 11:57  

;)
 

Monica  acum 8 ani - 29 Mai 2015 15:33  

Multumesc de reteta si pozeeeee!!!! O fac acuma seara.????
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...