Pizza cu rosii

Retete aluaturi Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete ieftine Retete din Spania

Reteta Pizza cu rosii

Pizza de vara cu legume si felii de rosii la gratar. Am pornit de la pizza specifica insulei Mallorca, numita coca de trempo. Prima data am incercat varianta originala si nu mi s-a parut satisfacatoare. Cea mai mare problema a fost ca, legumele care se toaca marunt, inclusiv rosiile, se pun crude pe aluat. Ca sa se faca la cuptor, desi tocate marunt, tot trebuie sa stea cam 30 minute. In timpul asta insa aluatul se intareste pe margini iar cel de pe fund ramane dens. La a doua incercare am preferat sa gatesc legumele in tigaie, iar rosiile sa le fac pe gratar. Astfel aluatul sta doar 6 minute la cuptor si iese perfect si se creeaza un contrast placut intre aluatul aromat cu ceapa si ardei si feliile carnoase si suculente de rosii.

Probabil va amintiti, rosiile pe gratar le-am pregatit si anul trecut. Am facut coulis din ele, le-am tocat in ezme, le-am servit dimineata cu oua. Sunt atat de bune si usor de mancat vara, incat va promit ca va mai dau idei ca sa le adaugati in meniu.

Ingrediente

1 kg aluat pizza
3 cepe medii
2 ardei verde deschis
5 rosii (coapte si dulci; cat mai carnoase)
4 linguri ulei
sare, piper negru, fulgi de chili

Bucati: 6

  1. Se pregateste un aluat de pizza (puteti folosi aluatul de aici) sau paine. Cand doriti sa-l folositi il scoateti din frigider cu 2 ore inainte, sa revina la temperatura camerei.
  2. Intr-o tigaie larga se incalzeste uleiul si se adauga ceapa si ardeii tocati cubulete marunte. Se calesc la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie foarte bine (cca 15 minute), dar fara sa se rumeneasca. Gustati o bucata de ardei sa fie complet facuta. Condimentati cu sare, piper negru si fulgi de chili dupa gust. Adaugati o rosie data pe razatoare si mai caliti totul 5 minute. Umplutura aceasta se poate pregati si cu 1 zi inainte, se pastreaza la frigider.
  3. Chiar inainte de a pregati pizza, taiati restul de rosii rondele de 1 cm grosime. Le ungeti cu ulei si le coaceti pe tigaia grill incinsa, cate 2 minute / parte, pana prind usoare urme de gratar. Le scoateti pe un platou si le presarati cu sare de mare si pipier negru proaspat rasnit.
  4. Pe masa de lucru data cu putina faina, impartiti aluatul in 6 bucati.
  5. Intindeti din fiecare bucata foaie subtire, preferabil cu mana, sa nu desumflati aluatul. Foaia nu trebuie sa fie neparat rotunda, puteti face forme libere, mai patratoase sau mai alungite. Daca va plac marginile, lasati-le mai groase si intindeti subtire doar centrul.
  6. Intindeti un strat subtire de legume calite in centru. Asezati cate 2-3 felii de rosii deasupra.
  7. Se coace pizza la 250C (sau maximul cuptorului vostru; setati cuptorul electric pe caldura de jos), timp de 5 minute, apoi se porneste grill-ul cuptorului (caldura/focul sa vina de sus) si se lasa pana marginile sunt rumene.
  8. E buna calduta sau la temperatura camerei.

Ceapa si ardeii se calesc...

Ceapa si ardeii se calesc...

... pana se inmoaie

... pana se inmoaie

Se adauga rosia data pe razatoare

Se adauga rosia data pe razatoare

Umplutura e gata

Umplutura e gata

Formam pizza

Formam pizza

Pizza cu rosii, coapta

Pizza cu rosii, coapta

Comentarii (7)

 

Veronica  acum 6 ani - 3 Iulie 2017 13:49  

=P~ arata foarte bine si mi se pare foarte usor de facut, multumesc pentru ca ai impartasit cu noi aceasta minunata reteta
 

Ioana  acum 6 ani - 3 Iulie 2017 14:15  

cu drag, Veronica! Mi-a placut si mie ideea de pizza fara branza si cu legume de sezon, pe care le gasim acum usor in piata.
 

dana  acum 6 ani - 4 Iulie 2017 16:14  

Suna interesant, si pe mine ma tenteaza ideea de pizza fara branza. Abia astept sa o incerc, o sa-ti spun cum a iesit.
 

Maria  acum 6 ani - 4 Iulie 2017 19:59  

O minunatie!! abia astept sa o incerc.Pentru diminetile din zilele
de post si nu numai alaturi de o cafea...
 

Madalina  acum 5 ani - 12 Iunie 2018 13:39  

Buna , ma bucur ca am aprofundat retetele tale. Aceasta reteta este delicioasa. Imi place faptul ca ingredientul tau principal in retete e simplitatea si cu siguranta este de ajutor site-ul tau in viata mea acum cand imi doresc sa adaug cat mai putine retete cu carne. Este singurul site in care Retetele cu legume ma fac sa poftesc si ma ajuta sa postesc. Iti multumesc si iti doresc tie si familiei tale multa sanatate. Doamne ajuta
 

Ioana  acum 5 ani - 13 Iunie 2018 10:40  

Multumesc, Madalina! Sa-ti fie de bine!
 

Anda  acum 5 ani - 3 Iulie 2018 17:13  

Acest aluat se poate congela? Ma gandesc sa fac cantitate dubla, jumatate sa folosesc iar restul sa il congelez ptr a-l folosi ulterior.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...