Retete Culinare : e-Retete

 

Placinta cu carne

Categorii: Retete aluaturi, Retete aperitive, Retete de Pasti, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Placinta cu carne. Imagini pas cu pas pentru placinta cu carne

O noua reteta cu foi de placinta facute in casa. Noutatile sunt umplutura si forma pe care i-am dat-o. Astfel, placinta mea cu carnea nu a fost doar gustoasa ci si impresionanta cand am scos-o din cuptor.

Ingrediente pentru Placinta cu carne

Aluat pentru foi de placinta

450 gr faina alba (tip BL55)
300 ml apa
1 lingurita rasa sare
4 linguri untura topita (optional, se omite in varianta lacto-vegetariana)
ulei

Umplutura

350 gr carne tocata (de vita/vitel sau mixta vita-porc)
1 ceapa mica
1 lingurita sare
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita piper negru
1/4 lingurita chimion macinat
2 prize scortisoara macinata
1 lingura pasta de ardei dulce
1 ou mic
2 linguri ulei

Portii: 4

Placinta cu carne - Preparare

  1. Umplutura: se caleste ceapa tocata marunt in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga carnea si se prajeste pana-si schimba culoarea. Se trage tigaia de pe foc si se adauga condimentele si pasta de ardei. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga oul batut.
    * daca carnea este foarte grasa, puteti scurge grasimea din tigaie dupa o prajiti;
    ** daca nu aveti ou mic, bateti un ou si folositi doar jumatate din el
    ** puteti folosi si alte condimente la umplutura; daca doriti sa-i dati o tenta greceasca, puteti folosi condimentarea de la aceasta reteta (cu oregano, cimbru, ienibahar, scortisoara); daca doriti o condimentare simpla, va puteti limita doar la sare, piper si boia; important e ca amestecul sa fie bine condimentat
  2. Aluatul: Se pune faina intr-un bol larg si se face o gaura in mijloc. Se presara sarea pe marginea fainii, iar in centru se toarna apa. Cu degetele, incepeti sa trageti faina in apa, amestecand, pana cand toata faina e absorbita. Se framanta apoi fie manual timp de 10 minute, pana aluatul e elastic si nelipicioas, fie cu masina de paine pe programul de framantat.
  3. Se pune aluatul pe masa de lucru data cu putina faina. Se imparte in 4 bucati egale, la care se da forma de chifla. Se aplatizeaza bucatile de aluat in discuri de cca 10 cm diametru.
  4. Intr-un vas mic se pune untura topita (daca folositi) si putin ulei. Se pun discurile de aluat in grasime (unul peste altul) si apoi se completeaza cu ulei, astfel incat sa fie acoperite.
  5. Se lasa aluatul sa stea in grasime timp de 30 minute.
  6. Incepem formarea placintei: se ia o bucata de aluat din grasime, se scurge usor si se aseaza pe masa curata. Cu mainile incepeti sa intindeti aluatul. Se va intinde foarte usor, ca si guma de mestecat. Cand este subtirel, incepeti sa trageti de margini de jur imprejur, pana obtineti o foaie transparenta, prin care se vede masa. Daca apar cateva gaurele, mai ales pe margine nu e nicio problema. Cu un cutit taiati marginile groase, de jur imprejurul aluatului.
    * poze cu aluatul si intinderea lui puteti vedea aici.
  7. Pe o latura lunga a aluatului puneti 1/4 din umplutura (formati un sir omogen). Rulati aluatul. Ruloul obtinut rulati-l sub forma de melc. Puneti melcul pe tava de copt unsa cu putin ulei.
  8. Repetati intinderea si rularea cu restul bucatilor de aluat si a umpluturii. Fiecare rulou nou format il asezati in continuarea melcului initial. La final veti obtine un melc mare.
    * daca va ia timp mai mult sa intindeti foile noi, tineti melcul acoperit cu folie de plastic, fiindca se usuca repede
  9. Coaceti placinta cu carnea la 220C timp de 25 minute, pana e rumena.
  10. Se scoate din cuptor si dupa ce se racoreste se poate taia bucati (folosind un cutit zimtat, ca cel de paine). Este buna calduta sau rece. Este buna la micul dejun, cu iaurt.

 
Click pe imagini pentru a mari

Umplutura
Umplutura
Rulam foaia cu umplutura inauntru
Rulam foaia cu umplutura inauntru
Rulam sub forma de melc
Rulam sub forma de melc
Placinta inainte de copt
Placinta inainte de copt
Placinta cu carne
Placinta cu carne
Sectiune
Sectiune

 

5 23

 

 

Retete similare 

Placintele pe gratar Placintele cu branza gratinate
Placintele pe gratar Placintele cu branza gratinate
Placinta cu branza si spanac Placinta cu mere
Placinta cu branza si spanac Placinta cu mere

O persoana a incarcat o fotografie cu "Placinta cu carne". Vezi fotografia

 

Comentarii

Gioia Ifrim  acum 11 luni 18 Martie 2013 10:28  

Re: Placinta cu carne

e ,wow si placinta cu carne dae si cu spanac
 

Cristina  acum 11 luni 18 Martie 2013 11:05  

Re: Placinta cu carne

Exceptionala! Optional se poate pune marar(cui ii place) sau boia afumata, ii da o aroma deosebita. Oricum placinta ta este de senzatie!
 

teodor  acum 10 luni 18 Martie 2013 18:25  

Re: Placinta cu carne

e minunata reteta, dar e tare faza de inceput...se caleste ceapa, dar la ingrediente e fara ceapa...ce mai conteaza daca e exceptionala!!!
 

Maria  acum 10 luni 18 Martie 2013 19:32  

Re: Placinta cu carne

Secretul dupa cum vad este foaia precum la
burek ,dar si umplutura.
Felicitari pentru toata munca!
 

Lucia  acum 10 luni 18 Martie 2013 20:37  

Re: Placinta cu carne

e super reteta, de mult am vrut sa o aflu, multumesc, te pup
Lucia
 

Laura Aioani  acum 11 luni 19 Martie 2013 07:55  

Re: Placinta cu carne

Buna dimineata Ioana! Spui "faina BL55"...este o faina speciala? alta decat aceea pt patiserie? Multumesc
 

pina perescu  acum 11 luni 19 Martie 2013 08:59  

Re: Placinta cu carne

felicitari
 

Mari Ana  acum 11 luni 19 Martie 2013 10:10  

Re: Placinta cu carne

Arata perfect. Adauga si ceapa la ingrediente si vei multumi pe toata lumea. ;-) Acum, ca am experienta de la placinta cu branza si spanac, voi avea curaj cu aluatul, surprinzator cat de elastic si usor de preparat il fac cele 30 min in baia de ulei (eu am folosit doar ulei, nu am avut untura). Prima reteta de facut, dupa post.
 

Ioana  acum 10 luni 19 Martie 2013 13:17  

Re: Placinta cu carne

Teodor, asa-i, am omis ceapa. mi s-a mai intamplat la vreo doua retete in ultima vreme. noroc ca sunteti pe faza, in schimb eu cred ca am nevoie de un concediu
 

Ioana  acum 10 luni 19 Martie 2013 13:23  

Re: Placinta cu carne

Mari Ana, aceasta placinta se formeaza chiar mai usor.
 

Ioana  acum 10 luni 19 Martie 2013 13:49  

Re: Placinta cu carne

Laura, BL55 este all-purpose flour.
 

baranci  acum 10 luni 19 Martie 2013 17:25  

Re: Placinta cu carne

eu pun ceapa la cuptor la copt apoi o maruntesc si o amestec cu carnea,,, ii da o aroma speciala si e dietetica
 

florina  acum 11 luni 20 Martie 2013 09:05  

Re: Placinta cu carne

aceasta reteta se poate face cu foi de placinta cumparate din magazin?????
 

Ioana  acum 11 luni 20 Martie 2013 09:44  

Re: Placinta cu carne

foile cumparate ies prea casante si fara gust dupa gustul meu. daca le folosesc, le stropesc cu ceva care sa le inmoaie. astfel, la aceasta placinta cu branza [link] pun iaurt deasupra, la baclava se toarna sirop [link] aceasta forma insa nu vad cu ce ai putea-o "insiropa".
 

florina  acum 10 luni 21 Martie 2013 15:54  

Re: Placinta cu carne

am inteles, multumesc pt raspuns
 

Florentina Cadwallen  acum 10 luni 23 Martie 2013 12:22  

Re: Placinta cu carne

a iesit o minunatine de buna nu am adaugat pasta de ardei ca nu am avut asa ca am pus celelalte condimente dar si pe cele pe care le-ai recomandat din reteta Pastitsio - multumesc, Florentina
 

Tania  acum 9 luni 6 Aprilie 2013 13:23  

Re: Placinta cu carne

Se poate face placinta din timp si pastra la congelator pentru a fi coapta mai tirziu?
 

Ioana  acum 9 luni 7 Aprilie 2013 12:32  

Re: Placinta cu carne

teoretic se poate, adica foi de placinte congelate sau placinte semipreparare congelate exista. nu stiu cat de tare se usca la congelator... presupun ca devin ca si foile congelate cumparate, iar mie acelea mi se par ca devin prea casante (din cauza ca se usca foarte tare). poti face un test, sa le invelesti in folie imediat ce le-ai format, sa le congelezi, apoi dupa decongelare le scoti folia si le ungi bine cu ulei deasupra. cred ca ar iesi ca cele cumparate.
 

emi  acum 10 luni 9 Aprilie 2013 11:34  

Re: Placinta cu carne

Buna.As vrea sa fac aceasta placinta,si vreau sa stiu ce tip de faina ai folosit mai exact,adica marca,sau unde pot gasi acest tip BL55?Multumesc
 

Ioana  acum 10 luni 9 Aprilie 2013 11:42  

Re: Placinta cu carne

E Hajdu Finom Liszt [link] , o gasesti la Cora
 

emi  acum 10 luni 9 Aprilie 2013 11:44  

Re: Placinta cu carne

multumes pentru raspuns,dar din pacate in Ploiesti nu avem Cora.o sa incerc cu alt tip.
 

Ioana  acum 9 luni 9 Aprilie 2013 11:56  

Re: Placinta cu carne

am vazut aceasta faina si in alte locuri.
 

Nicoleta  acum 8 luni 5 Mai 2013 15:04  

Re: Placinta cu carne

Am facut-o, cu mici modificari, dar a iesit super.
 

Gerlinde  acum 5 luni 23 August 2013 12:39  

Re: Placinta cu carne

Dragon Ioana,
Sint impresionata de retetele tale, ai un talent deosebit. Felicitarile mele. Pot folosi acest aluat si pentru placinta cu brinza sarata?
 

Ioana  acum 5 luni 24 August 2013 12:49  

Re: Placinta cu carne

da, Gerlinde, aici gasesti varianta cu branza: [link]
 

ani  acum 4 luni 19 Octombrie 2013 08:46  

Re: Placinta cu carne

Draga Ioana ,

Am mincat placinta asemanatoare in copilarie, facuta de bunica mea -in BIhor.O intindea pe miini si punea ulei din cind in cind.O umplea cu brinza iar dupa ce o facea covrig ii dadea forma de palcinta.
O sa incerc reteta ta mtrebuie sa fie f gustoasa.
Ai retete bune ,felicitari si multumiri.

Ani
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS