Placintele cu ciuperci

Retete aluaturi Retete aperitive Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Placintele cu ciuperci

Ca sa pregatiti aceste placintele exista o singura conditie: sa va placa branza cu mucegai, care are o aroma puternica, aparte. Si nici hribile nu se lasa mai prejos cu aroma lor, deci este o combinatie bomba pentru papilele gustative. Va las pe voi sa apreciati combinatia aceasta, fiinca eu nu pot fi decat subiectiva avand in vedere ca ador toate branzeturile de genul acesta.

Ingrediente

Aluat

250 gr faina alba
1/2 plic drojdie uscata
125 ml lapte caldut
1 ou
1 lingura ulei
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 ou + 2 linguri lapte (pentru uns placintelele)

Umplutura

1/2 kg ciuperci (hribi)
1 ceapa medie
1 catel usturoi
2 prize cimbru uscat
50 gr branza cu mucegai albastru (gen roquefort, gorgonzola)
2 linguri ulei
sare, piper

Bucati: 8

  1. Puneti ingredinetele de aluat in masina de paine si programati pe programul de framantat si dospit. Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia si zaharul in lapte. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini, apoi lasati-l la dopsit acoperit, pentru minim 1 ora.
  2. Pentru umplutura: se taie ciupercile felii mici. Se caleste ceapa tocata marunt in 2 linguri de ulei pana se inmoaie. Apoi se adauga usturoiul strivit si se mai continua calirea 1 minut. Se adauga ciupercile, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se calesc pana se evapora suscul care-l lasa si incep sa se rumeneasca usor. Se iau de pe foc si se lasa la racit complet. Apoi se adauga branza sfaramata si se amesteca bine.
  3. Aluatul fie il intideti foaie subtire si-l decupati cu un pahar, fie il impartiti in 8 bucati egale, faceti bile din fiecare bucata si apoi le asezati pe masa de lucru, puneti o folie deasupra si apasati cu fundul unei farfurii pana obtineti un disc subtirel.
  4. Pe jumatate de disc asezati cam 1 lingura de umplutura, acoperiti cu jumatatea de aluat goala si apoi sigilati placinta cu dintii unei furculite.
  5. Asezati toate placintelele obtinute pe tava cu hartie de copt, ungeti cu ou batut cu 2 linguri de lapte si intepati placintelele deasupra cu dintii unei furculite.
  6. Dati la cuptor la 200C pentru 40 minute. Se lasa acoperite sa se racoreasca. Sunt bune calde sau reci.

Ciupercile calite

Ciupercile calite

Umplem discurile

Umplem discurile

Inchidem placintelele si le ungem cu ou

Inchidem placintelele si le ungem cu ou

Comentarii (19)

 

Ultimele comentarii

Sandu Ana-Maria  acum 13 ani - 17 Octombrie 2010 06:49  

Foarte bune placintele. Multumesc pt reteta :) .
Eu le-am facut montignac cu faina integrala iar in loc de gorgonzola am pus brie care imi place mai mult. Oricum, sunt delicioase =P~
 

alex  acum 12 ani - 22 Februarie 2012 20:56  

superb..sunt delicioase
 

maria  acum 11 ani - 24 Mai 2012 19:51  

se pot folosi si alt fel de ciuperci?
 

Iulia  acum 11 ani - 27 Iunie 2012 23:41  

Le-am incercat si eu. Am pus ciuperci Pleurotus amestecate cu branza telemea si putina branza feta.
Asta am avut prin casa, asta am pus :)

Au iesit rumenite, cu toate ca am un cuptor buclucas. Au o consistenta foarte placuta, nici prea pufoase, dar nici indesate.

Imi plac la nebunie! Si gustoase si frumoase :)
Data viitoare ma aprovizionez si fac umplutura ca la carte.

Multumesc pentru reteta! =P~
 

georgia  acum 11 ani - 12 Februarie 2013 15:42  

Oare pot combina ciupercile cu carne tocata?
:)
 

Ioana  acum 11 ani - 12 Februarie 2013 15:56  

da, ar merge bine.
 

georgia  acum 11 ani - 12 Februarie 2013 19:03  

Deja am in coptor tavile cu placinte dar cu carne tocata si ciuperci am facut.Am pus amandoua tavi in cuptor:d oare are ceva?Vad ca se desfac 2-3 placinte dar in rest arata super frumoase.Am sa fac foto si voi posta sper sa reusesc ... Multumesc k ai raspuns.
 

Sebastian Turus  acum 11 ani - 26 Februarie 2013 21:08  

Am postat tava placintele cu ciuperci inainte de coacere.Dar nu am putut posta fotografia cu placintelele coapte:(.DC?
 

Ioana  acum 11 ani - 27 Februarie 2013 08:49  

se poate uploada doar o poza / reteta.
daca vrei o sterg pe aceasta de detaliu ca sa o poti pune pe cea cu placintele coapte. foarte atent le-ai impachetat, arata de nota 10 :)
 

georgiana  acum 11 ani - 1 Martie 2013 15:53  

Multumesc de nota d-na master chef.Ce nu mergi la PROTV ptr emisiunea Master chef?Esti foarte priceputa in bucatarie :) cu siguranta ai ocupa un loc pe la ei :).
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...