Popovers

Retete din America Retete desert Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Popovers

Popovers sunt gogosi pregatite la cuptor, in formele de muffins. Numele vine de la faptul ca ele cresc destul de mult si trec peste marginea formelor. Sunt foarte usoare, ideale pentru micul dejun. Se pot unge cu unt si se trec prin zahar cu scortisoara sau se pot rupe in doua si se ung cu unt si gem, cu nutella sau cu dulce de leche.

Reteta este preluata de aici.

Ingrediente

15 gr unt topit si racit + 1 lingura unt topit pentru uns tava
2 oua
250 ml lapte
1/2 lingurita sare
125 gr faina

Pentru servire
unt topit si zahar cu scortisoara sau
unt si gem sau
nutella sau
dulce de leche

Bucati: 9

  1. Important! Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
  2. Se amesteca bine cu telul ouale, untul topit si racit, sarea si laptele.
  3. Se adauga faina, toata o data si se amesteca cu telul pana nu se mai vad cocoloase mari de faina.
  4. Se ung forme de muffins cu unt topit (sa nu balteasca untul in forme, dar sa fie unse bine). Se da tava la cuptorul incins la 200C pentru 2 minute.
  5. Se scoate tava fierbinte cu atentie si se umplu formele pana la jumatate cu aluatul de gogosi (eu am folosit o cana cu cioc).
  6. Se da tava la cuptor pentru 40 minute. In timpul coptului NU deschideti usa cuptorului!!!
  7. Se scot gogosile din forma si daca s-au lipit un pic va ajutati de un cutit. Se lasa sa se racoreasca.
  8. Cele pe care le veti servi cu unt, gem, nutella sau dulce de leche le lasati simple. Ele se rup in doua si se ung cu ceea ce doriti. Sunt bune si crocante si a doua zi.
    Restul, imediat ce sunt racorite, le ungeti bine pe toata suprafata cu putin unt topit si apoi le rulati prin zahar amestecat cu scortisoara. Sunt preferatele mele!

Aluat in forme de muffins

Aluat in forme de muffins

Coapte

Coapte

Popovers

Popovers

Comentarii (37)

 

Ultimele comentarii

Brita  acum 11 ani - 16 Octombrie 2012 13:54  

Mihaela, 375 grade F.
mie mi-au iesit gogosile exact ca in link-ul pus de Ioana, la fel de neuniforme si pline de aer. insa inauntru putin umede (?).
cred ca au dreptate acolo, temperatura trebuie variata (ca la coacerea piinii), de la 220.0C (au nevoie de socul termic initial) la 180-190.0C dupa cca 20 min - pt ca tind sa se arda la suprafata.
 

diana  acum 11 ani - 5 Decembrie 2012 16:24  

Super bune au iesit si vreau sa spun ca am fost foarte inspirata si am facut cantitate dubla!
Recomand sa respectati temperaturile din postul anterior pentru reusita!
Eu am avut o singura problema ...mi s-au prins si in forma de briose si de hartia pentru briose.
Oricum ar fi, eu le recomand....A..si inca ceva ..eu le-am dat si prin nuca cu cacao si zahar....Bestiale!!
 

cristina  acum 11 ani - 7 Decembrie 2012 22:21  

am incercat si eu reteta. au crescut foarte frumos, dar problema e ca am folosit cuptor electric si le-am lasat doar 10 minute la 200 grade, apoi la 180 aproape jumatate de ora. mi se parea ca se ard daca le las la 200. stii cumva daca intr-adevar ar trebui sa fie temperatura mai mica de la inceput? mersi :)
 

Dana  acum 11 ani - 9 Decembrie 2012 13:50  

Am făcut și eu, mi-au crescut extrem de tare. La început eram tare sceptică, nu-mi imaginam cum aveau să ajungă ca-n poze fără nimic de crescut. Eu am mixat toate ingredientele în robot, deci se pare că nu e necesar să te chinui cu telul.
Să știți că merg bine cu cremă făcută din brânzică de vacă cu smântână, zahăr și esență de rom.

Mulțumesc pentru rețetă! :)
 

Alexandra Lexie  acum 11 ani - 30 Ianuarie 2013 15:07  

As vrea sa stiu cum e consistenta aluatului pe interior deoarece as vrea sa le umplu cu budinca de ciocolata sau de vanilie cu ajutorului saculetului de ornat frisca.....multumesc frumos:D:D
 

Ioana  acum 11 ani - 30 Ianuarie 2013 15:24  

interiorul e cu gaurele, deci pot fi umplute ca choux a la creme.
 

Nico  acum 8 ani - 19 Iunie 2015 15:20  

Mie mi-au iesit ca niste mici painici asa.. nu seamana la gust cu gogosile in niciun caz. Asa trebuie sa iasa? Au crescut foarte tare, incat la interior era spatiu gol intre partea se jos si cea de sus a aluatului. F aerat. Merg cu ceva topping. Dar nu sunt wow. La asa reteta simpla, era cumva de asteptat.
 

Ioana  acum 8 ani - 19 Iunie 2015 15:23  

da, trebuiau sa iasa cu gaura in mijloc. cresc foarte mult si centru e cumva gol, cam ca la choux. se manaca ca si clatitele, cu topping.
 

Elena Pacuraru  acum 8 ani - 30 Decembrie 2015 22:41  

Buna,la cuptorul la care nu poti seta temperatura cat timp trebuie lasate?
 

Ioana  acum 8 ani - 31 Decembrie 2015 09:23  

Elena, din pacate daca nu stii temperatura nu poti sa-ti dai seama de timp. Insa iti recomand ca prima data sa-ti folosesti instinctul, adica sa le urmaresti tot timpul pana sunt umflate si rumene ca in poza mea. Apoi iti notezi undeva timpul ca sa-l ai pe data viitoare.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...