Porc Mu Shu

Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete rapide

Reteta Porc Mu Shu

Scoateti-va wok-ul din dulap si puneti-l la treaba! Nimic nu poate fi mai bun intr-o seara de vineri decat o chinezarie... poate doar sa fii invitata la ziua fratelui tau intr-o berarie ;) La multi ani, Ionut!

Ingrediente

1 muschiulet de porc (300-400gr)
3 catei usturoi
1 lingurita ghimbir razuit fin (sau 1/4 lingurita ghimbir pudra)
6 fire ceapa verde
350 gr varza noua (sau varza Napa)
250 gr ciuperci (preferabil un mix de shiitake si urechi-de-lemn)
4 linguri muguri de bambus
2 oua
4 linguri ulei
1 lingurita ulei de susan
sare

Marinata

2 linguri sos de soia
1 lingura otet de orez
2 lingurite amidon

Sos

1 lingura sos de stridii (oyser sauce)
1 lingura sos de soia
2 linguri vin rosu sec (sau vin de orez)
50 ml apa

  1. Incepem prin a pregati ingredientele: muschiuletul se taie felii subtiri si apoi fiecare felie in fasiute subtiri (vezi poza 2). Ceapa verde se taie rondele pe diagonala, pastrand separat partea verde de cea alba. Mugurii de bambus se clatesc bine sub jet de apa rece, apoi se taie betisoare (daca nu sunt gata taiate). Varza se taie fideluta fina. Ciupercile se taie betisoare subtiri (puteti folosi o razatoare). Bateti ouale cu 1 lingura de apa. Amestecati intr-o cescuta ingredinetele pentru sos si in alta cele pentru marinata.
    * daca gasitit ciuperci shiitake sau ciuperci urechi-de-lemn folositi-le! daca sunt uscate, inmuiati-le in apa fierbinte si apoi taiati-le fasiute; daca nu gasiti aceste ciuperci, le puteti inlocui cu champignon sau pleurotus cu am facut si eu
    ** e bine sa folositi varza noua pentru ca este mult mai frageda; daca nu gasiti, varza Napa este o alternativa buna
  2. Turnati amestecul de marinata peste fasiile de carne si amestecati bine. Lasati sa stea 30 minute.
  3. Intr-un wok incingeti foarte bine 2 linguri de ulei. Adaugati partea alba de la cepe, ghimbirul si usturoiul strivit. Amestecati rapid si cand incepe sa miroasa adaugati carnea. Prajiti carnea amestecand tot timpul, pana aceasta isi schimba culoarea, cca 3-4 minute. Gustati si vedeti daca este facuta. Daca da, scoateti-o din wok. Daca nu, mai lasati-o 1-2 minute. Scoateti carnea din wok.
  4. Incingeti in wok restul de 2 linguri de ulei. Adaugati varza. Prajiti amestecand mereu 30 secunde. Adaugati ciupercile si mugurii de bambus si mai caliti 30 secunde.
    * legumele se calesc asa scurt fiindca trebuie sa ramana crocante
  5. Trageti legumele in sus, pe peretii wok-ului, lasand mijlocul liber. Turnati acolo ouale batute si amestecati rapid in ele pentru a face jumari de oua. Cand acestea sunt prajite, trageti legumele peste si amestecati-le impreuna. Adaugati sosul si amestecati. Stingeti focul.
  6. Verificati mancarea de sare si adaugati dupa gust. Adaugati uleiul de susan si partea verde a cepelor. Amestecati totul usor.
  7. Serviti rulat in clatite mandarine sau in foi de tortilla. Daca doriti mancarea mai dulceaga, puteti turna deasupra fiecarui rulou un pic de sos hoisin.

Taiem carnea fasiute

Taiem carnea fasiute

Feliuta carne

Feliuta carne

Ciupercile si mugurii de bambus betisoare

Ciupercile si mugurii de bambus betisoare

Ceapa verde

Ceapa verde

Calim ceapa verde, usturoiul si ghimbirul

Calim ceapa verde, usturoiul si ghimbirul

Adaugam carnea

Adaugam carnea

Carnea e gata

Carnea e gata

Prajim scurt varza

Prajim scurt varza

Adaugam ciupercile si mugurii de bambus

Adaugam ciupercile si mugurii de bambus

Dam legumele la o parte si in centru punem ouale

Dam legumele la o parte si in centru punem ouale

Amestecam totul

Amestecam totul

Porc Mu Shu

Porc Mu Shu

Comentarii (16)

 

Ultimele comentarii

oanamaria  acum 13 ani - 28 Februarie 2011 09:40  

nu am mai trecut pe aici de ceva zile....ce de-a noutati!...te pup Ioana
 

Ioana  acum 13 ani - 28 Februarie 2011 11:27  

pai cum altfel? mereu la datorie :)
 

Cri  acum 12 ani - 19 Iulie 2011 23:18  

Mersi mult pentru o reteta super!!! Eu am facut cu pulpe de pui dezosate, a fost foarte bun ;)
A fost foatre aprciat si de prielenul meu :) . Multe salutar din Stockholm.
 

tina  acum 12 ani - 16 August 2011 13:05  

Ciupercile Urechi de lemn si mugurii de bambus se gasesc la magazinul chinezesc de pe Soseaua Colentina sau in Dragonul Rosu (1, la etaj), Ciupercile shiitake le gasiti si la Mega Image
 

diana dunca  acum 11 ani - 23 Octombrie 2012 11:22  

mai greu cu condimentele astea....
 

Ioana  acum 11 ani - 23 Octombrie 2012 11:29  

sunt usor de procurat, se gasesc in magazinele noastre de multa vreme (la selgros de exemplu).
 

Elena  acum 6 ani - 14 Ianuarie 2018 20:58  

Buna reteta, dar cantitatile nu au nicio treaba cu realitatea. Ar fi trebuit sa fie 150 g varza si 150 g ciuperci. Am luat de buna ce ai scris si am aruncat jumatate din ingrediente
 

Ioana  acum 6 ani - 15 Ianuarie 2018 10:44  

cum adica le-ai aruncat? varza scade foarte mult, si amestecata cu retul ingredientelor e o proportie buna...
si oricum, de ce nu le-ai pus la frigider sa le sotezi mai tarziu cu niste condimente, ceva in genul asta, dar adaugai si ciupercile [link]
 

Elena  acum 6 ani - 16 Ianuarie 2018 00:18  

Cu timpii tai de gatire nu ar fi scazut in veci. Daca in poza ta pusa de tine erau 350g de varza si 350g ciuperci eu...le mananc:)doar 350g varza taiata marunt ocupa un wok cu varf, cu ciuperci nici nu mai zic. Si da, le-am cantarit si am un wok standard. Si le-am aruncat ptr ca nu aveam pofta de varza cu ciuperci...oricum, nu vreau sa intelegi ca te critic, reteta chiar mi-a iesit f buna.
 

Ioana  acum 6 ani - 16 Ianuarie 2018 09:31  

wokul meu e imens, nu intra intr-o chiuveta normala. e din fonta si se incinge foarte bine.
m-am suparat fiindca tu pareai suparata ca ai aruncat ingrediente...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...