Retete Culinare : e-Retete

 

Prajitura cu branza

Categorii: Retete cu branza, Retete desert, Retete de Pasti, Retete romanesti

 
Prajitura cu branza. Imagini pas cu pas pentru prajitura cu branza

Prajitura clasica cu branza pentru Pasti. Blaturile sunt pufoase si are o aroma fina de lamaie. Reteta o am de la mama lui Sto, un prieten al nostru, care ne gazduieste toate cooking party-urile.

Ingrediente pentru Prajitura cu branza

3 oua
300 gr smantana (acra/fermentata)
9 linguri zahar
9 linguri ulei
225 gr faina
1/2 plic praf de copt

Umplutura

500 gr branza proaspata de vaca (branza dulce)
50 gr zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua
70 gr stafide (inmuiate in apa calduta si apoi in putin rom)
coaja de la 1/2 lamaie

Prajitura cu branza - Preparare

  1. Se bat bine ouale cu telul. Se adauga smantana si se mai bate pana se incorporeaza. Se adauga zaharul si uleiul si se bate pana zaharul nu se mai simte aproape deloc. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca energic pana se obtine un aluat omogen, care curge incet de pe tel. Se pune aluatul intr-o cana gradata (veti avea in jur de 600 ml aluat).
  2. Se pune hartie de copt intr-o tava de 20 x 24 cm. Se toarna jumatate din aluat (cca 300 ml) in tava si se niveleaza. Se bate usor tava de masa, ca sa se aseze aluatul.
  3. Se coace blatul la 190C pentru 15 minute. Blatul nu trebuie sa fie rumen sau perfect facut, trebuie sa fie doar inchegat astfel incat sa sustina umplutura.
  4. Cat se coace blatul, preparati umplutura: se freaca branza cu zaharul si coaja rasa de la 1/2 lamaie. Se adauga ouale batute si se omogenizeaza. Se adauga stafidele scurse.
  5. Se aseaza umplutura peste blatul copt (fierbinte). Se toarna restul de aluat deasupra si se niveleaza.
    * daca branza de vaca nu e foarte bine scursa si vedeti putin lichid in umplutura, presarati pe blat putin gris (un strat fin) ca sa absoarba excesul de lichid
  6. Se mai coace prajitura, tot la 190C, timp de 35-40 minute (pana e usor rumena desupra).
  7. Se lasa la racit complet, apoi se taie cuburi.

 
Click pe imagini pentru a mari

Aluat pentru blaturi
Aluat pentru blaturi
Umplutura
Umplutura
Baza coapta
Baza coapta
Asezam umplutura deasupra
Asezam umplutura deasupra
Turnam restul de aluat deasupra
Turnam restul de aluat deasupra
Dupa 10 minute la cuptor
Dupa 10 minute la cuptor
Dupa 25 minute la cuptor
Dupa 25 minute la cuptor

 

5 44

 

 

Retete similare 

Prajitura razuita cu gem Prajitura cu nuca fara gluten
Prajitura razuita cu gem Prajitura cu nuca fara gluten
Prajitura simpla cu fructe de padure Prajitura Ochelari
Prajitura simpla cu fructe de padure Prajitura Ochelari

2 persoane au incarcat fotografii cu "Prajitura cu branza". Vezi fotografiile

 

Comentarii

Monica Mihaly  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 10:44  

Re: Prajitura cu branza

arata nemaipomenit
 

Mara  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 11:11  

Re: Prajitura cu branza

Ha ha, uraa! O coc in tava rotunda si gata pasca!
 

Ioana  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 11:15  

Re: Prajitura cu branza

mara, in tava rotunda de 26-28 cm se potrivesc perfect aceste cantitati.
 

Mari Ana  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 12:18  

Re: Prajitura cu branza

Arata foarte bine, va fi pregatita de Pasti, cu siguranta.
 

Camy  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 14:00  

Re: Prajitura cu branza

Deja am salvat-o...o sa o fac sapt asta de Pastele nemtilor.....mersi...
 

Alice Kitchenette  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 15:13  

Re: Prajitura cu branza

arata tare bine...!!
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 15:15  

Re: Prajitura cu branza

Iata desertul de Pasti ! Si eu il voi face tot in tava rotunda ! Multumesc, Ioana !
 

Ioana  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 15:35  

Re: Prajitura cu branza

super simona! ai vazut mesajul pentru mara... eu am facut prajitura de 3 ori (si in tava rotunda) si am experimentat cu grosimea blaturilor. pana la urma asa mi-a placut cel mai mult. la primul experiment blaturile erau un pic mai groase si nu se simtea branza asa placut.
 

adriana  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 15:42  

Re: Prajitura cu branza

ioana, ce dimensiuni are tava pătrata?
 

Ioana  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 16:02  

Re: Prajitura cu branza

scrie in reteta:29 x 23 cm
 

Andreea  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 17:02  

Re: Prajitura cu branza

Eu am o tava rotunda cu peretii detasabili, pe care am cumparat-o pentru cheesecake, de 24 cm. ar fi potrivit sa reduc cantitatile? multumesc!
 

Ioana  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 17:10  

Re: Prajitura cu branza

andreea, la tava de 22-24 cm faci asa pentru blat: 2 oua+200 gr smantana+6 linguri zahar+6 linguri ulei+150 gr faina+1/2 plic praf copt
iar pentru umplutura: 350 gr branza+35 gr zahar+1 plic zahar vanilat (zaharul aici e dupa gust, poti sa pui cat iti place)+ 1 ou(mare)+50 gr stafide+coaja de la 1/4 lamaie(sau dupa gust)
 

Cristina Valentina Cosa  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 21:39  

Re: Prajitura cu branza

abia astept sa o fac pentru Pasti...arata super
 

Coman Ioana Alexandra  acum 2 ani 3 Aprilie 2012 19:43  

Re: Prajitura cu branza

Buna...
Prajitura arata super...O intrebare...as putea inlocui branza dulce cu riccota(eu locuiesc in Italia) amesteca cu mascarpone....?
Mersi Mult...
 

Gheorghe Sanda  acum 2 ani 4 Aprilie 2012 09:36  

Re: Prajitura cu branza

Arata nemaipomenit!,iar tu, esti extraordinara!!
 

Ioana  acum 2 ani 4 Aprilie 2012 10:27  

Re: Prajitura cu branza

Ioana Alexandra, se poate folosi ricotta si mascarpone. scurge ricotta daca ai vreme sau foloseste gris peste primul blat.
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani 5 Aprilie 2012 12:35  

Re: Prajitura cu branza

Gata, am intocmit meniul pt. Sarbatoarea pascala : prajitura aceasta pe post de pasca, traditionalul si nelipsitul miel umplut (doar mergem la Baia-Mare!), rulada de pui (aceea coapta in conserva), coronita cu spanac si telemea, traditionalele oua rosii vor sta ...stii tu : langa sunca fiarta, iar cozonacul (cu nuca) il voi face dupa reteta ta de la "Cuib de viespi" si "Cozonac cu scortisoara", pt.ca-mi pare perfect ! Dupa cum vezi, meniu "a la Ioana"
Asa ca vei fi cu noi de sarbatori !
 

Laurentiu Aurel Mirica  acum 2 ani 6 Aprilie 2012 19:29  

Re: Prajitura cu branza

ioana,as putea pune 1kg de branza ca sa iasa mai multa umplutura?si cand coc al doilea blat,primul nu se va coace prea tare?avand in vedere ca e si pe fundul tavii.as vrea sa o fac de Pasti.
 

cristina  acum 2 ani 7 Aprilie 2012 10:22  

Re: Prajitura cu branza

buna
in loc de stafide pot pune visine sau cirese ?
 

Ioana  acum 2 ani 7 Aprilie 2012 10:54  

Re: Prajitura cu branza

nela, daca preferi sa fie foarte multa umplutura comparativ cu blat poti pune linistita.
blatul de jos nu se coace prea tare fiindca sta pe el umplutura de branza care lasa putin lichid si umezeste blatul, astfel incat nu se arde... daca la asta te gandeai. la final blaturile chiar par putin insiropate.
 

Ioana  acum 2 ani 7 Aprilie 2012 10:55  

Re: Prajitura cu branza

da, le scurgi bine de suc si poti pune linistita, va fi o combinatie buna.
 

Loredana Ile  acum 2 ani 7 Aprilie 2012 14:12  

Re: Prajitura cu branza

e gata, astept sa se raceasca, miroase tare bine.
Sarbatori Fericite!
 

Ioan Balc  acum 2 ani 7 Aprilie 2012 14:28  

Re: Prajitura cu branza

ioana, eu am pregatit prajitura cu brinza si mi s-a parut putin blat pt cita umplutura exista.
 

Ioana  acum 2 ani 7 Aprilie 2012 18:03  

Re: Prajitura cu branza

cand ai gustat-o ti s-a parut? sau cand ai preparat-o? data viitoare poti face mai mult aluat de blat, dar mie cu 1/3 in plus mi s-a parut prea mult. probabil ca e doar o chestie de gusturi.
 

Ioana  acum 2 ani 9 Aprilie 2012 10:52  

Re: Prajitura cu branza

Simona, poate-ti fac cu ochiul si niste branzoici, tot din aluatul acela pentru cozonac noi nu vom fi acasa chiar de Pasti, dar sper ca niste sunca fiarta sa primesc si eu de la ai mei. este favorita de Pasti, impreuna cu branza telemea si ridichi.
 

danazana  acum 2 ani 13 Aprilie 2012 22:37  

Re: Prajitura cu branza

este deliceos
 

gina  acum 2 ani 16 Aprilie 2012 08:00  

Re: Prajitura cu branza

Se poate folosi mixerul in loc de tel?
 

Cathy  acum 2 ani 19 Aprilie 2012 10:06  

Re: Prajitura cu branza

A iesit o prajitura delicioasa, chiar daca branzica mea necesita si putin gris iar eu nu am pus
nu a mai ramas nici macar o bucatica
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani 19 Aprilie 2012 21:31  

Re: Prajitura cu branza

Cristos a-nviat ! Mai intai, ma bucur ca te-am regasit cu atatea noutati ! De-abia astept sa trimit poze ! Cand te gandesti ca am vrut sa pozez prajitura cu branza ! N-am mai apucat, c-a fost bataie pe ea ! Iti reproduc doar comentariul lui Ionut, scurt-sec : "No, asta-i prajitura!"...Mie nu-mi ramane decat sa-ti multumesc. Din nou.
 

Ioana  acum 2 ani 20 Aprilie 2012 14:05  

Re: Prajitura cu branza

Adevarat a-nviat! Ma bucur de apreciere, mai ales ca banuiesc ca nu ati dus lipsa de prajituri bune la Maramu'.
astept poze, multe poze!
 

DIANA  acum 2 ani 23 Aprilie 2012 13:34  

Re: Prajitura cu branza

Draga Ioana , HRISTOS A INVIAT !
Azi voi repeta aceasta praji , care mie una , mi-a placut tare mult , doar c-o voi face cu urda si cas proaspat ... va iesi bunaciune , pe bune .
 

Mari Ana  acum 2 ani 24 Aprilie 2012 16:14  

Re: Prajitura cu branza

Am facut prajitura de doua ori, inainte si de Pasti, toti au spus ca e cea mai buna pasca. :-)
S-a mancat tot-tot.
 

Ioana  acum 2 ani 24 Aprilie 2012 17:04  

Re: Prajitura cu branza

poza nu i-ai facut?
 

Mari Ana  acum 2 ani 24 Aprilie 2012 21:15  

Re: Prajitura cu branza

ba da, acum am descarcat-o. am incercat si mai devreme, dar a mers greu si am renuntat.
 

Ioana  acum 2 ani 25 Aprilie 2012 10:22  

Re: Prajitura cu branza

ti-a iesit fix ca a mea!
 

Andreea  acum 2 ani 27 Aprilie 2012 13:21  

Re: Prajitura cu branza

si eu am facut prajitura de pasti dar din pacate blaturile nu s-au copt prea bine, aveau aspectul acela de crud, chiar si blatul de deasupra. nu pot sa imi dau seama unde am gresit. multumesc!
 

ELENA  acum 2 ani 10 Mai 2012 18:59  

Re: Prajitura cu branza

Ioana, multumesc pentru praji, este tare buna, deja am incercat-o si este delicioasa. Acum am o maaare problema, vreau sa o fac intr*o tava din aia mare pentru aragaz, ce cantitate imi recomanzi, dublu, sau cum? este vorba de tavile acelea mari, clasice si de demult, eu vreau sa fac 3 din alea caci imi treb pentru parastas.Multumesc muult..
 

Ioana  acum 2 ani 11 Mai 2012 10:45  

Re: Prajitura cu branza

da-mi te rog dimensiunile exacte ale tavii si-ti spun.
 

Birta Cornelia  acum 2 ani 20 August 2012 17:03  

Re: Prajitura cu branza

Excelenta prajitura,tocmai am terminat-o.Eu cu fiul meu nu ne mai saturam.V-0 recommand tuturor.Cred ca s-ar putea face si cu mere la fel,o sa incerc.
 

Ioana  acum 2 ani 20 August 2012 17:13  

Re: Prajitura cu branza

categoric se poate face si cu mere. dar la mere (daca nu le calesti) sa presari obligatoriu putin gris.
 

florina  acum un an 13 Decembrie 2012 16:42  

Re: Prajitura cu branza

suuuuuuuuuper buna prajitura
am incercat si mi-a iesit buuuuuuna rau, datorita tie, mersi mult!
 

Magda  acum un an 4 Februarie 2013 21:01  

Re: Prajitura cu branza

Felicitari pentru reteta aceasta; este extraordinara - gustoasa, fina si un aspect pe masura! Deja am facut cateva ture si de fiecare data s-a bucurat de acelasi succes. Un plus mare este si faptul ca e foarte usor si rapid de facut.
Felicitari pentru intregul site; scanez mare parte din site-urile/blogurile culinare romanesti iar al tau este unul dintre putinele pe care le pot numi "favorite" si pe care ma uit cand caut o reteta anume. Felicitari pentru organizarea site-ului, pentru retete, pentru aspectul produselor prezentate!
Sanatate multa si spor in toate si raman client fidel!
Cu drag, Magda
 

georgia  acum un an 24 Februarie 2013 17:14  

Re: Prajitura cu branza

Hej Ioana!Am cautat reteta ptr.Budinca cu branza dar fara succes.Poate in curand voi gasii pe site-ul tau reteta.
 

Cristina  acum un an 26 Februarie 2013 14:19  

Prajitura cu branza

Aseara am facut prajitura si a iesit delicioasa, dar totusi, data viitoare as vrea sa renunt la jumatate din cantitatea de zahar, ulei si in locul smantanei sa pun iaurt. Ce zici? Imi va iesi?
P.S Nu e prima reteta pe care-am incercat-o.
 

Ioana  acum un an 26 Februarie 2013 14:26  

Re: Prajitura cu branza

cu reducerea zaharului si inlocuirea smantanii cu iaurt nu sunt probleme. ma gandesc doar ca reducerea uleiului sa nu-ti schimbe textura aluatului, adica sa nu iasa prea uscat.
 

Ramona  acum un an 10 Martie 2013 23:47  

Re: Prajitura cu branza

Este o prajitura super buna! Abia astept sa mai repet bunaciunea.
 

Cathy  acum un an 26 Aprilie 2013 12:51  

Re: Prajitura cu branza

Arata foarte bine prajitura aceasta dar nu ai cumva si o reteta de Pasca ?
 

Adriana Popescu  acum un an 3 Mai 2013 21:12  

Re: Prajitura cu branza

Fabuloasa, i-am surprins pe toti ai mei. Multumim de reteta. Sarbatori fericite, linistite si armoniooase.
 

rotaru lucia  acum un an 12 Mai 2013 21:38  

Re: Prajitura cu branza

usor de preparat,5 min si o scot din cuptor.mmmm,miroase bine.multumim Ioana!
 

edyrem1  acum 9 luni 22 Februarie 2014 15:28  

Re: Prajitura cu branza

ioana, pot inlocui uleiul cu untura? am un fix cu untura in aluatul de prajitura cu branza... as pune sa zic, 3 linguri bune de untura? ce crezi? ms...
 

Georgiana  acum 44 minute 25 Octombrie 2014 17:11  

Re: Prajitura cu branza

Am pus tot aluatul in tava .mai este de reparat ceva?am pus branza peste aluat . Este in cuptor acum. Bineinteles ca trebuia sa gresesc .pfff
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS