Pui cu bere, lamaie si rozmarin

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete la cuptor Retete simple

Reteta Pui cu bere, lamaie si rozmarin

Ultima reteta a Mayei, sunt asa fericita ca am descoperit-o!!! Am pregatit-o deja de cateva ori, ceea ce rar mi se intampla cu o reteta.

Ingrediente

1 pui intreg(pentru rotisat)
1 lamaie
5 catei usturoi
2 crengute rozmarin
250 ml bere
1 lingura boia dulce
1 lingurita boia iute
1 lingurita sare
2 lingurite piper
ulei

  1. Amestecam condimentele (boia, sare, piper)
  2. Puiul se spala, se zvanta bine cu servetele si se taie in doua pe lung. Se freaca bine cu condiment, pe ambele parti.
  3. Intr-un vas termorezistent se toarna ulei cat sa acopere fundul. Se toarna inauntru si sucul de la lamaie. Se taie felii usturoiul si se presara in vas. Se aseaza bucatile de pui peste usturoi.
  4. Cojile de la lamaia stoarsa le taiem rondele si le asezam pe langa pui (sub aripi, sub pulpe). La fel procedam si cu rozmarinul.
  5. Turnam berea in vas (nu turnati peste pui, se duc condimentele, turnati pe marginea vasului)
  6. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 240C pentru 1 ora.
  7. Scoateti apoi folia si porniti grillul cuptorului pe mediu. Lasati puiul sub grill inca 20 minute, pielea trebuie sa devina crocanta. In aceste 20 minute trebuie sa-l verificati din cand in cand sa nu se arda! Daca vedeti ca partea de sus (in special aripile) se coloreaza si devine crocanta, dar partea de jos inca nu, dati grillul la foc mai mic!
    *Daca nu aveti grill, lasati puiul pur si simplu in cuptor fara folie pana devine crocant

Comentarii (22)

 

Ultimele comentarii

ana  acum 14 ani - 19 Decembrie 2009 14:17  

buna imi place reteta asta am sa incerc si eu ms cred ca imi va iesi bn.
 

vlad  acum 14 ani - 15 Februarie 2010 15:47  

e superrrr bunnnnn imi place la nebunie:)))) :) :) :) ;) ;) :p :p =P~ =P~
 

nico  acum 14 ani - 21 Februarie 2010 14:14  

ffff "tare", ca sa spun asa :)).
am facut reteta de vreo doua ori pana acu' :p
 

Lori  acum 14 ani - 13 Martie 2010 19:02  

Am facut de 3 ori reteta si cu bere blonda si neagra. Este delicioasa. Mai ales daca este pui de curte, nu congelat. Asa de bine se imprima berea in carnea de pui... Este delicios!
 

rsimona  acum 12 ani - 30 August 2011 20:11  

Mi-a placut mult pentru ca a iesit un pic acrisor. Dupa am savurat prajitura magica ;)
 

aliona  acum 11 ani - 30 Mai 2012 17:51  

Tare bun puiu de ne-am lins cu totii pe degete. Multumim Ioana :)
 

slexandra sos   acum 11 ani - 3 Iulie 2012 14:01  

bun trebuie sa in cerc si eu =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~
 

Oprea Marius  acum 11 ani - 21 Iulie 2012 19:35  

:p bunaaaaaaaaaa
 

MADALINA  acum 11 ani - 21 Decembrie 2012 16:09  

buna. in primul rand, vreau sa stii ca esti inspiratia mea, muza mea in materie de retete.
apoi, vorbind de aceasta reteta, am facut-o acum vreo saptamana si este absolut delicioasa. sotului meu, caruia nu-i place puiul/pocrul la cuptor, i-a placut la nebunie. si mi-a spus asa: "este cel mai bun pui pe care l-am mancat!"

si asa e, confirm.

eu l-am facut cu bucati de pui,si nu cu un pui intreg,caci apucasem sa-l ciopartesc cu o zi inainte.

te feliciti pt toate retetele si sa nu uiti sa ne imbii cu niste retete craciunesti!!

sarbatori fericite!

 

Miki  acum 11 ani - 29 Decembrie 2012 21:01  

Imi place .Am incercat-o si eu. SARBATORI FERICITE! :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...