Pui cu bere, lamaie si rozmarin

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete la cuptor, Retete simple

 

Pui cu bere, lamaie si rozmarin
Pinterest

Ultima reteta a Mayei, sunt asa fericita ca am descoperit-o!!! Am pregatit-o deja de cateva ori, ceea ce rar mi se intampla cu o reteta.

Ingrediente
Pui cu bere, lamaie si rozmarin

1 pui intreg(pentru rotisat)
1 lamaie
5 catei usturoi
2 crengute rozmarin
250 ml bere
1 lingura boia dulce
1 lingurita boia iute
1 lingurita sare
2 lingurite piper
ulei

Preparare
Pui cu bere, lamaie si rozmarin

  1. Amestecam condimentele (boia, sare, piper)
  2. Puiul se spala, se zvanta bine cu servetele si se taie in doua pe lung. Se freaca bine cu condiment, pe ambele parti.
  3. Intr-un vas termorezistent se toarna ulei cat sa acopere fundul. Se toarna inauntru si sucul de la lamaie. Se taie felii usturoiul si se presara in vas. Se aseaza bucatile de pui peste usturoi.
  4. Cojile de la lamaia stoarsa le taiem rondele si le asezam pe langa pui (sub aripi, sub pulpe). La fel procedam si cu rozmarinul.
  5. Turnam berea in vas (nu turnati peste pui, se duc condimentele, turnati pe marginea vasului)
  6. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 240C pentru 1 ora.
  7. Scoateti apoi folia si porniti grillul cuptorului pe mediu. Lasati puiul sub grill inca 20 minute, pielea trebuie sa devina crocanta. In aceste 20 minute trebuie sa-l verificati din cand in cand sa nu se arda! Daca vedeti ca partea de sus (in special aripile) se coloreaza si devine crocanta, dar partea de jos inca nu, dati grillul la foc mai mic!
    *Daca nu aveti grill, lasati puiul pur si simplu in cuptor fara folie pana devine crocant
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 17)  

 

 

 

Ardelean Ancutza  acum 6 ani - 6 Mai 2008 22:14  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

se pune bere blonda sau neagra? eu am incercat o data cu bere neagra si cu stafide... si a fost super , de la berea neagra parca s-a caramelizat putin puiul si a fost mai crocant. Mie mi-a placut.
 

Ioana  acum 6 ani - 6 Mai 2008 22:24  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

Am pus bere blonda, cu neagra nu am incercat.
 

Ardelean Ancutza  acum 6 ani - 10 Mai 2008 19:37  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

Buna , l-am facut! Dar cu pulpe inferioare si au iesit minunate, deocamdata numai eu l-am gustat dar sunt convinsa ca va placea si la restul . Garnitura am facut pilaf de orez cu legume si i-l vom servi cu ardei rosii copti. Mersi vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 10 Mai 2008 23:55  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

Ma bucur enorm ca ti-a placut! Si sa va fie de bine!
 

kuni  acum 6 ani - 23 Februarie 2009 20:44  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place
 

galateea  acum 6 ani - 20 Martie 2009 14:25  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

imi e pofta Este minunat ,dar incercati si cu bere neagra cam o cutie si o mana de stafide... vesel imi e pofta In rest se gateste si se papa la fel.Eu folosesc piureul de cartofi drept garnitura.....
 

ramisimion  acum 5 ani - 14 Iunie 2009 16:28  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

Fiind duminica am zis sa pregatesc ceva usor cu o salata de legume de sezon, iar acest pui mi-a facut cu ochiul. Pot sa va spun ca este foarte delicios, fraged si extrem de aromat. Ca desert am facut tiramisu rapid, a fost pe placul sotului meu, deoarece este prajitura lui preferata. Multumim pentru acest site!
 

Andreea  acum 5 ani - 8 August 2009 01:24  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

Buna tuturor,
Am facut si eu reteta saptamana trecuta, cu bere blonda, si a avut succes! Puiul a iesit foarte fraged si aromat. Am folosit ca garnitura cartofi pe care in loc sa-i prajesc i-am "copt" 10 min pe tava in cuptor, condimentati cu un amestec de sare, rozmarin, usturoi, oregano si piper alb.
Maine am "comanda" sa pregatesc mancarica de mazare, abia astept sa vad cum imi iese!
Salutari si pofta buna!
 

ramisimion  acum 5 ani - 1 Noiembrie 2009 15:35  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

am pregatit din nou aceasta reteta dar in loc de bere am pus vin alb demisec, nu am avut bere. a iesit asa bun, foarte parfumat! merita incercata si aceasta varianta.
 

adisorupuisoru  acum 5 ani - 28 Noiembrie 2009 13:38  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

acu fac a doua oara.prima oara a iesit beeeeton.
merita sa incercatzi.
 

tic mil  acum 5 ani - 13 Decembrie 2009 12:01  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

cam cata bsrs se pune? vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 13 Decembrie 2009 14:34  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

250 ml bere
 

ana  acum 5 ani - 19 Decembrie 2009 14:17  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

buna imi place reteta asta am sa incerc si eu ms cred ca imi va iesi bn.
 

vlad  acum 5 ani - 15 Februarie 2010 15:47  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

e superrrr bunnnnn imi place la nebunievesel))) vesel vesel vesel vesel vesel vesel vesel imi e pofta imi e pofta
 

nico  acum 5 ani - 21 Februarie 2010 14:14  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

ffff "tare", ca sa spun asa vesel).
am facut reteta de vreo doua ori pana acu' vesel
 

Lori  acum 5 ani - 13 Martie 2010 19:02  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

Am facut de 3 ori reteta si cu bere blonda si neagra. Este delicioasa. Mai ales daca este pui de curte, nu congelat. Asa de bine se imprima berea in carnea de pui... Este delicios!
 

rsimona  acum 3 ani - 30 August 2011 20:11  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

Mi-a placut mult pentru ca a iesit un pic acrisor. Dupa am savurat prajitura magica vesel
 

Aliona Donciu  acum 2 ani - 30 Mai 2012 17:51  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

Tare bun puiu de ne-am lins cu totii pe degete. Multumim Ioana vesel
 

slexandra sos   acum 2 ani - 3 Iulie 2012 14:01  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

bun trebuie sa in cerc si eu imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta
 

Oprea Marius  acum 2 ani - 21 Iulie 2012 19:35  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

vesel bunaaaaaaaaaa
 

MADALINA  acum 2 ani - 21 Decembrie 2012 16:09  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

buna. in primul rand, vreau sa stii ca esti inspiratia mea, muza mea in materie de retete.
apoi, vorbind de aceasta reteta, am facut-o acum vreo saptamana si este absolut delicioasa. sotului meu, caruia nu-i place puiul/pocrul la cuptor, i-a placut la nebunie. si mi-a spus asa: "este cel mai bun pui pe care l-am mancat!"

si asa e, confirm.

eu l-am facut cu bucati de pui,si nu cu un pui intreg,caci apucasem sa-l ciopartesc cu o zi inainte.

te feliciti pt toate retetele si sa nu uiti sa ne imbii cu niste retete craciunesti!!

sarbatori fericite!

 

Miki  acum 2 ani - 29 Decembrie 2012 21:01  

Re: Pui cu bere, lamaie si rozmarin

Imi place .Am incercat-o si eu. SARBATORI FERICITE! vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Afla mai multe detalii aici ›

Campanie sustinuta de organizatia M.A.M.E.


Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus