Pui cu ciupeci si ierburi Provence

Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui

Reteta Pui cu ciupeci si ierburi Provence

E o reteta cu ingrediente simple insa ierburile Provence ii dau o aroma speciala.

Ingrediente

500 gr carne pui
1 lingura ierburi Provence
2 morcovi medii
300 gr ciuperci
2 rosii foarte coapte (sau 2 lingurite pasta rosii)
cateva fire de patrunjel
sare, piper
4 linguri ulei masline

  1. Carnea o taiem bucati medii. Eu am folosit 6 pulpe de pui dezosate si fara piele pe care le-am taiat in doua, dar se poate folosi orice parte din pui. O punem la prajit pana se rumeneste pe ambele parti in ulei.
  2. Adaugam 3 cani de apa, morcovii taiati rondele si ierburile Provence. Saram si piperam dupa gust. Lasam la fiert pana carnea e facuta, cam 30-40 minute.
  3. Adaugam rosiile despielitate si facute piure in robotel (sau le dati pe razatoare; sau inlocuiti cu pasta de rosii). Lasam la fiert inca 10 minute.
  4. Adaugam ciupercile (intregi daca sunt mici, altfel le taiati felii) si patrunjelul tocat si mai fierbem 10 minute.

Prajim carnea

Prajim carnea

Fierbem cu morcovi si ierburi Provence

Fierbem cu morcovi si ierburi Provence

Adaugam rosiile piure

Adaugam rosiile piure

Adaugam ciupercile

Adaugam ciupercile

Pui cu ciupeci si ierburi Provence

Pui cu ciupeci si ierburi Provence

Comentarii (61)

 

Ultimele comentarii

pishkot  acum 12 ani - 30 Septembrie 2011 10:18  

astazi cred ca o sa fac si eu reteta ta,insa o sa pun doar jumatate din cantitati, sa fiu sigura ca terminam mancarica la o singura masa azi.
reduc si timpu de fierbere/prajit/calit la jumatate??
sa ai o zi frumoasa :)
 

daniela  acum 12 ani - 14 Decembrie 2011 16:26  

buna imi pare super buna mancarea dar vreau si eu o idee diferita cu carne de pui sincer nu stiu ce sa mai prepar
 

Ioana  acum 12 ani - 14 Decembrie 2011 17:03  

aici ai toate retetele mele cu pui: [link]
 

iulian  acum 12 ani - 11 Ianuarie 2012 22:10  

am facut aceasta reteta nota 0 vaaarza
 

Ramona  acum 11 ani - 7 Septembrie 2012 21:51  

Tocmai am savurat puiul gatit dupa aceasta reteta: foarte bun. E adevarat ca am sansa de a trai in Franta, deci a fost usor cu ierburile de Provence, originale ;). Multumesc pentru reteta.
Am gasit mai multe idei interesant pe care le voi incerca.
Pe curand!
 

Diana  acum 10 ani - 21 Iunie 2013 11:26  

O intrebare am...ciupercile le cureti si le fierbi inainte? sau le pui direct fara fierbere in prealabil? Te intreb pt ca de cate ori fac cate o tocanita sau altceva cu ciuperci, imi lasa o apa neaga, de sticta tot aspectul mancarii.
 

Ioana  acum 10 ani - 21 Iunie 2013 11:36  

nu le curat, doar le spal sau sterg. dar aleg pentru tocanite sau sotat doar ciupercute mici si ma uit sub palarie sa nu aiba lamelele mari si negre. acelea inegresc mancarea asa tare. daca te uiti in poza 4 de jos observi ca zona cu lamele nici nu este expusa la aceste ciuperci.
 

mihai  acum 8 ani - 21 August 2015 14:00  

Am facut o data si a fost ok.
Acum vreau sa mai fac si am o intrebare: n-ar merge si o ceapa?
 

Ioana  acum 8 ani - 21 August 2015 14:02  

mihai, poti pune si o ceapa.
 

pishkot  acum 6 ani - 11 August 2017 09:37  

Buna bun bun bun :) ma uit la reteta ca are 9 ani de cand ai postat o si eu inca nu m am saturat de ea :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...