Retete Culinare : e-Retete

 

Quiche Lorraine

Categorii: Retete aperitive, Retete cu branza, Retete din Franta, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu ou

 

Quiche Lorraine. Imagini pas cu pas pentru quiche lorraine

Mare cearta in familie. Mie imi place mai mult quiche-ul cu branza de capra, iar lui Radu acesta cu sunculita (normal, doar are carnita). Sunt curioasa care este parerea voastra, care va primi mai multe voturi si comentarii favorabile.

Ingrediente pentru Quiche Lorraine

Crusta (pate brisee )

150 gr faina
120 gr unt rece
4 linguri apa rece

Umplutura

100 gr sunculita afumata (sau bacon, kaizer etc)
100 gr cascaval (gruyere, emmentaler etc)
150 gr smantana (acra)
2 oua
sare, piper, nucsoara

Portii: 4

Quiche Lorraine - Preparare

  1. Puneti untul si apa in congelator pentru 15 minute.
  2. In robotel puneti faina, un varf de lingurita de sare si apoi untul rece taiat cubulete. Dati cateva pulsuri pana faina devine nisipoasa. Apoi porniti iar robotul si adaugati apa, lingura cu lingura. Aluatul trebuie sa se adune sub forma de bila in robot.
  3. Cu mainile reci (tineti-le sub apa rece la robinet) rasturnati aluatul pe folie de plastic, dati-i forma de disc si aplatizati-l cat de tare puteti. Dati la frigider minim 30 minute.
    * puteti folosi pate brisee cumparat, daca gasiti
  4. Cat sta aluatul la frigider, taiati sunca fasiute sau cubulete. Intr-o tigaie (fara adaos de grasime) prajiti sunculita la foc mic pana devine crocanta. Scoateti-o pe servetele de bucatarie sa se scurga excesul de grasime.
    * alaturi de sunculita puteti adauga si cateva felioare de ceapa la prajit; veti obtine un quiche alsacienne
  5. Intindeti crusta intr-o foaie rotunda si subtirica cu diametru mai mare de 25 cm. Cu ajutorul unei farfurii decupati din foaie un cerc de diametru 25 cm. Asezati cercul de aluat intr-o tava rotunda cu diametru de 20cm (eu am pus hartie de copt pe fundul tavii si am uns-o cu putin ulei pe margine).
  6. Asezati peste aluat sunculita prajita.
  7. Presarati peste sunculita branza razuita.
    * puteti face quiche lorraine fara branza; in acest caz la amestecul urmator de smantana-oua folositi 225 gr smantana si 3 oua
  8. Bateti ouale bine si adaugati smantana, impreuna cu sare (atentie la sare! e posibil ca sunculita sa fie sarata; gustati-o si abia apoi puneti sare in amestecul de smantana-oua), piper dupa gust (eu am pus destul de mult) si un varf de cutit nucsoara macinata. Turnati acest amestec peste branza. Scuturati putin tava sa se aseze uniform smantana.
  9. Dati la cuptor, la 180C, pentru 35 minute.
    Lasati sa se racoreasca apoi feliati. Este foarte buna si rece sau reincalzita.

 
Click pe imagini pentru a mari

Sunculita prajita
Sunculita prajita
Branza razuita
Branza razuita
Amestecul de ou si smantana
Amestecul de ou si smantana
Copt
Copt

 

5 26

 

 

Retete similare 

Quiche cu rosii si branza de capra Quiche cu cartofi si jambon
Quiche cu rosii si branza de capra Quiche cu cartofi si jambon
Mini quiche cu spanac Tarta cu ceapa si cartofi
Mini quiche cu spanac Tarta cu ceapa si cartofi

2 persoane au incarcat fotografii cu "Quiche Lorraine". Vezi fotografiile

 

Comentarii

Mari Ana  acum 2 ani 8 Octombrie 2011 16:37  

Re: Quiche Lorraine

Categoric pentru quiche cu branza de capra. Votul meu acolo s-a dus. Asta nu inseamna ca nu am sa incerc si reteta noua...
 

doru1953  acum 2 ani 9 Octombrie 2011 11:26  

Re: Quiche Lorraine

 

Utza  acum 2 ani 28 Octombrie 2011 04:27  

Re: Quiche Lorraine

Am folosit si sunculita si branza, a iesit fenomenal de buna! Extraordinara reteta Trebuie sa-ti spun ca folosesc zilnic site-ul tau, e o adevarata inspiratie si toate retetele mi-au iesit ca in fotografii pana acum Felicitari! Keep it up!
 

alis  acum 2 ani 30 Noiembrie 2011 11:58  

Re: Quiche Lorraine

vot pt cel cu sunculita, iar sotul a spus sa adaug data viitoare si ceapa...si sa fie alsacienne.
 

aluas maria  acum 2 ani 15 Februarie 2012 14:39  

Re: Quiche Lorraine

Nu am cuvinte!!!!
 

carmen  acum 2 ani 9 Martie 2012 21:06  

Re: Quiche Lorraine

super, super bun alsacienne. multumesc!
 

Laura  acum 2 ani 12 Martie 2012 21:53  

Re: Quiche Lorraine

Sa mai spun ca s-a terminat intr-o ora? Cred ca a fost prea putin pt noi patru. Foarte usor de facut, desi la inceput mi s-a parut complicat.
 

Gabi  acum un an 14 Octombrie 2012 14:51  

Re: Quiche Lorraine

Buna Ioana,

Eu is incepatoare in ale aluatului. Poti sa-mi spui, te rog, care este tehnica de intins, astfel incat sa nu se lipeasca? Eu l-am intins intre 2 folii de plastic, cu sucitorul, dar, desi statuse toata noaptea in frigider, tot mi s-a lipit de folie pe alocuri. Aluatul tau, insa, arata excelent in poza...

In rest, tarta este delicioasa. Multumesc pentru reteta!
 

Adriana  acum un an 26 Februarie 2013 13:09  

Re: Quiche Lorraine

Buna Ioana!
Am facut si eu varianta alsaciana, insa am folosit ceapa coata. i-a dat o savoare nemaipomenita. A fost foarte buna. Totusi ma intreb de ce nu se pune deloc sare in acest aluat si daca nu ar fi mai bine sa coacem putin crusta inante de a pune umplutura. Eu am facut dupa indicatiile tale si a iesit parca necoapta la fundul tavii. marginile s.au copt frumos, insa partea de jos a ramas moale si transparenta asa cum se vede si in poza ta si a fost cam ciudata la mancat.
 

Ioana  acum un an 26 Februarie 2013 13:19  

Re: Quiche Lorraine

in aceste aluaturi eu nu pun sare deoarece crusta nu devine asa crocanta (tine umezeala). dar daca ii simiti lipsa, se poate pune sare.
nu coc crustele inainte decat daca umplutura este mai lichida sau daca se cere o temperatura mica la copt. de obicei partea de jos este mai moale, de la umplutura, dar nu trebuie sa fie necoapta, adica sa simti gust de aluat crud.
 

Adriana  acum un an 26 Februarie 2013 14:03  

Re: Quiche Lorraine

Multumesc mult pentru raspuns. La primul comentariu am vrut sa spun ca am folosit ceapa coapta... dar n-a iesit.
acum prepar dupa reteta ta tocanita de pui cu bere. Felicitari pentru site si pentru toata rabdarea.
 

Laura Aioani  acum un an 16 Martie 2013 14:38  

Re: Quiche Lorraine

Ioana, daca aplic tehnica de la placinta cu mere e ok? Mi-a iesit tare bun aluatul cand am copt placinta asa ca ma gandeam ca merge si aici. Multumesc
 

Ioana  acum un an 16 Martie 2013 14:42  

Re: Quiche Lorraine

da, e perfecta tehnica si pentru crusta de quiche
 

Pirvan Luci  acum un an 5 Aprilie 2013 13:53  

Re: Quiche Lorraine

Nu gasesc paletele la robot,pot folosi mixerul pentru aluat? Merci.
 

Ioana  acum un an 6 Aprilie 2013 09:23  

Re: Quiche Lorraine

da, daca mixezi scurt, pana faina si untul devin ca pesmetul. nu-l amesteca mai mult.
 

Laura Aioani  acum un an 10 Aprilie 2013 16:51  

Re: Quiche Lorraine

Nu ma mai satur de ..."tarta" asta. Aplic tehnica de la placinta cu mere, chiar se simte diferenta..E super gustoasa. Multumesc!
 

Ioana  acum un an 11 Aprilie 2013 16:22  

Re: Quiche Lorraine

Laura, deci si tu simti ca evoluam
 

Laura Aioani  acum un an 11 Aprilie 2013 18:52  

Re: Quiche Lorraine

Binenteles Ioana...La inceput nu prea intelegeam cand ziceai "folositi cutare ingredient, chiar se simte diferenta"...Dar acum am evoluat! Sau papilele gustative ma provoaca tot mai mult si mai mult Azi am dus felii din quiche la scoala...a fost "batalie" pe ele hahahaha (mai ales ca aici lumea nu prea gateste acasa asa cum intelegem noi procesul asta.. )
 

Ioana  acum un an 12 Aprilie 2013 09:34  

Re: Quiche Lorraine

buna observatie, Laura. sa stii ca si papilele tale au evoluat. eu am vazut asta la sotul meu, care deja simte orice schimbare in mancare, fara sa stie exact ce este, dar imi semnaleaza rapid ca ceva e altfel, ca e mai bun sau mai slab in functie de cum schimb calitatea ingredientelor sau tehnicile folosite. partea pozitiva este (in cazul nostru, nu stiu daca si tu ai simtit asta) ca daca papilele noastre sunt foarte fericite ne saturam cu portii foarte mici de mancare sau desert.
 

Laura Aioani  acum un an 12 Aprilie 2013 15:04  

Re: Quiche Lorraine

Exact!!! am vrut sa mentionez asta, jur! Dar ma gandeam ca mi se pare.. Stii cum se zice, mai putin, dar de calitate!!
 

Amalia Marinescu  acum 8 luni 31 August 2013 18:09  

Re: Quiche Lorraine

daca adaug si niste ardei gras cind prajesc sunculita cu ceapa , stric reteta ? :d
si daca pun feta in loc de alta brinza ?

merci Ioana
 

Ioana  acum 7 luni 2 Septembrie 2013 10:09  

Re: Quiche Lorraine

ardei poti pune linistita. cu feta ai grija daca e sarata, va trebui sa o amesteci cu o branza nesarata (branza de vaca de exemplu), altfel va iesi tarta foarte sarata.
 

Lia  acum 5 luni 6 Noiembrie 2013 10:10  

Re: Quiche Lorraine

Ioana, este un preparat extraordinar de bun.
Noi suntem 3 si data viitoare il voi pregati o data si jum in ceva mai mare, a iesit cam mic dar demential de bun cu branza de capra si doar putin cascaval pe deasupra. Si pastrama de pui in loc de sunculita.

Se vede din poze dar ar trebui sa precizezi ca sa se opreasca din cascaval si sa se presare deasupra. Iese perfect.

Am studiat si reteta Juliei Child dar am ales-o pe aceasta.
Aaaa ... si am calit o ceapa mititica taiata julienne si savoarea cred ca a fost sporita.

Multumim
 

Ioana  acum 5 luni 7 Noiembrie 2013 11:59  

Re: Quiche Lorraine

Lia, eu nu presar cascaval deasupra. Doar ca nu e acoperit complet de smantana... din cauza ca ai folosit branza de capra, pe care ai sfaramat-o probabil, nu s-a comportat la fel, nu intra asa bine smantana printre ca in cazul cascavalului razuit.
daca te uiti la quiche-ul cu branza de capra, acolo nici mie nu mi-a ramas branza deasupra: [link]
 

Lia  acum 6 luni 8 Noiembrie 2013 05:02  

Re: Quiche Lorraine

Aaaa ... scuza-ma, asa mi s-a parut mie din poze.
Dar a fost f. bine si asa. Gustul nu a fost alterat cu nimic.

Multumesc pt. precizari pt. ca la un moment dat voi ajunge sa prepar si celelelte variante de Quiche si sa nu ma apuc sa mai inventez
 

Valy  acum 2 ore 25 Aprilie 2014 05:38  

Re: Quiche Lorraine

Quiche este favoritul meu, indiferent de umplutura. Sunt foarte fericita ca am gasit retetele tale si pot sa le fac acasa singura! Aluatul il gasesc de cumparat, inghetat, si la umplutura am devenit foarte creativa. Pastrez ouale si smantana si restul e ceva din frigider, merge grozav si doar ceapa.
Excelenta reteta, multumesc din tot sufletul!
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS