Razalai

Categorii: Retete aluaturi, Retete cu ou, Retete cu paste, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete simple

 

Razalai
Pinterest

Razalaii sunt paste traditionale pe care le pregatea bunica din Salaj si le folosea in supe in locul taieteilor clasici. Am urmat reteta traditionala de razalai insa am folosit tehnologia moderna ca sa-mi usurez munca.

Ingrediente
Razalai

100 gr faina alba
1 ou
1/4 lingurita sare

Portii: 110 gr
Timp de preparare: 20 minute

Preparare
Razalai

  1. Se pune oul cu sarea si jumatate de faina in robot si se mixeaza pana obtineti o pasta. Se adauga si restul de faina si se mixeaza pana aluatul se aduna in jurul axului
    * aluatul se poate face si de mana: se pune faina pe masa de lucru, se face o gaura in mijloc in care punem oul batut si sarea; incepand dinspre margine se amesteca faina cu oul pana se leaga aluatul.
  2. Aluatul obtinut este unul destul de tare si nelipicios. Se framanta cu mana cca 5-10 minute.
  3. Se da aluatul pe razatoarea mare si se imprastie pe hartie de copt (sau prosoape curate). Daca se mai lipesc unii de altii, nu va chinuiti sa-i desfaceti chiar pe toti, se vor desface mai usor cand sunt uscati.
    * pentru razuit am folosi robotelul special pentru razuit (cu accesoriul rosu), este mult mai rapid decat razuitul manual
  4. Se lasa la uscat la temp. camerei pana a doua zi. Cand sunt complet uscati, frecati-i putin intre palme ca sa se desfaca cei lipiti.
    * daca va grabiti ii puteti usca in cuptorul caldut
  5. Se pastreaza in camara, in pungi de hartie.
 
Razalai - Oul cu sarea si jumatate din faina

1. Oul cu sarea si jumatate din faina

Razalai - Aluatul

2. Aluatul

Razalai - Aluatul razuit la uscat

3. Aluatul razuit la uscat


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 20)  

 

 

 

Elisabeta Marin  acum 3 ani - 21 Noiembrie 2011 09:49  

Re: Razalai

imi e pofta
 

ioana  acum 3 ani - 21 Noiembrie 2011 11:14  

Re: Razalai

sunt foarte buni!mamaia mea,D-zeu s-o odihneasca ,ne facea cu lapte.erau deliciosi!cred ca fac si eu azi!multumesc de reteta si de amintirile placute!
 

Elena  acum 3 ani - 22 Noiembrie 2011 14:41  

Re: Razalai

Da,da si buna mea facea asa ceva. Ea le zice "razaute"si, Doamne, tare buni erau cu laptedulce si parfumat! Ce amintiri mi-ai trezit draga mea! Sa fi binecuvantata!
 

Monica Mihaly  acum 3 ani - 23 Noiembrie 2011 14:20  

Re: Razalai

e chiar ceva ce cum bine zic si fetele de mai sus ca di amintirile copilariei la bunici imi e pofta
 

Corina  acum 3 ani - 4 Decembrie 2011 16:49  

Re: Razalai

Doamne, am si uitat de "razalai" ce -i facea buna .Cred ca a adus reteta de la ea din Salaj la noi in Alba.Ce bine ca mi-ai amintit.O sa fac si eu pt baiatul meu si pentru copilul din mine vesel
 

eugenia  acum 3 ani - 15 Decembrie 2011 19:54  

Re: Razalai

la noi in Calarasi se face aluatul mai moale si apoi se faramiteaza intre degete, numindu se frecatei sau colarezi.In zilele de post, bunica ii fierbea in apa si i indulcea cu muuuult zahar si credeti ma ca erau buni si asa.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus