Rulada de mozzarella

Retete aperitive Retete cu branza Retete de Craciun Retete rapide Retete simple

Reteta Rulada de mozzarella

Am inceput maratonul de gatit pentru sarbatori. Aseara am pregatit aceasta rulada pentru ca rezista foarte bine, asa ca se poate pregatit cu cateva zile inainte. Am pus deja si un curcan la saramura, il voi gati in cuptor doar sambata, iar diseara fac fursecurile si cornuletele. Maine fac gulasul si alte cateva aperitive.

O puteti pregati si cu alte umpluturi, desigur, si as fi foarte incantata sa aud ideile voastre.

Ingrediente

400 gr mozzarella fresca (intr-o bucata)
3-4 linguri pesto genovese
4 felii prosciutto/jambon

  1. Se pune o oala cu mai multa apa la fiert. Cand fierbe apa, stingeti focul si puneti bucata de mozzarella in apa. Acoperiti oala cu un capac. Lasati sa stea 20 minute, pana branza se inmoaie.
  2. Intindeti folie de plastic pe blatul de lucru. Scoateti mozzarella din apa si puneti-o pe folie. Cu sucitorul intindeti o foaie subtirica.
  3. Ungeti foaie cu un strat subtire de pesto.
  4. Asezati feliile de prosciutto peste pesto.
  5. Rulati foaia incepand din partea cea mai lunga.
  6. Invartiti rulada in folie de plastic, legati la capete si dati la frigider pana a doua zi.

Mozzarella inmuiata in apa fierbinte

Mozzarella inmuiata in apa fierbinte

Foaie de mozzarella unsa cu pesto

Foaie de mozzarella unsa cu pesto

Adaugam feliile de prosciutto

Adaugam feliile de prosciutto

Rulata

Rulata

In folie, o dam la frigider

In folie, o dam la frigider

Comentarii (17)

 

Ultimele comentarii

Bianca  acum 11 ani - 12 Ianuarie 2013 12:19  

NEaparat trebe sa o incerc ,cand am citit numele retetei ma tot gandeam ,cum oare se intinde asa mozzarella,:)).Arata foarte bine si sunt sigura ca e si gustoasa.
 

Ioana  acum 11 ani - 12 Ianuarie 2013 15:55  

da, bianca se intinde super fain. am facut-o si cu emmentaler. a iesit la fel de buna si frumoasa!
 

ana  acum 10 ani - 9 Decembrie 2013 08:17  

dar cu ce se poate de inlocuit pesto daca punem somon?
 

Ioana  acum 10 ani - 9 Decembrie 2013 09:13  

poti pune o pasta de peste asa cum a facut simona sau o pasta din crema de branza cu marar si ceapa verde mica.
 

mihai  acum 10 ani - 23 Decembrie 2013 12:06  

misto reteta,dar la romani fara ceapa nu merge!eu am facut asa:am calit nitica ceapa cu ciuperci pina le-a scazut zeama, si am adaugat niste carne afumata tocata maruntel.Ce zici, am gresit?
 

Ioana  acum 10 ani - 23 Decembrie 2013 14:14  

daca papilele tale sunt fericite nu ai cum sa gresesti.
 

Gabriela  acum 10 ani - 30 Decembrie 2013 21:31  

Esti delicioasa, Ioana - la fel ca toate preparatele tale! Imi place site.ul tau, modul tau simplu si direct de a comunica, imaginatia debordanta si pasiunea pentru gastonomie. :)
Bravo!
Iti doresc un an, 2014, inspirat, cu ingrediente sanatoase si cititori fericiti! :)
 

Mirela   acum 6 ani - 27 Iulie 2017 19:41  

In asteptarea unor noi retete :p , am pregatit a doua rulada pe anul asta. Sunt foarte incantata de cum arata! :)
 

Mirela   acum 6 ani - 27 Iulie 2017 19:43  

Am folosit prosciutto cotto.
 

Oana P.  acum 5 luni - 27 Decembrie 2023 13:22  

Foarte faina rulada, aromata si usor de preparat!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...