Rulada de pui

Categorii: Retete aperitive, Retete cu carne de pui, Retete de Pasti, Retete la cuptor

 

Rulada de pui
Pinterest

Aflati tehnica rondelelor perfecte de rulada citind reteta. E o tehnica "green", la indemana tuturor! Se poate aplica la orice rulada de acest gen si platoul vostru de Paste va arata mai bine decat oricand.

Daca aveti retete de rulade de carne sau legume care au facut senzatie printre oaspetii vostri, impartasiti-le si cu mine! Sunt nerabdatoare sa le pun la conserva vesel

Ingrediente
Rulada de pui

300 gr carne de pui macinata (am folosit pulpe dezosate)
50 gr cascaval razuit (poate fi si afumat)
2 oua mici
1/2 ardei rosu mai mic (crud sau copt; eu l-am pus crud)
1 morcov mic fiert
1 fir ceapa verde
2 castraveciori murati
2-3 felii sunca (orice tip va place, eu am pus sunca Praga)
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper

Preparare
Rulada de pui

  1. Se toaca ardeiul, morcovul, ceapa verde si sunca cubulete mici. Tocati si castavetii murati si stoarceti-i de apa. Eu le-am tocat foarte foarte marunt, aratau ca si confetti. Important e doar daca folositi ardei rosu crud sa-l tocati foarte marunt ca sa aiba timp sa se coaca. In rest, marimea depinde de voi, de cum doriti sa arate sectiune ruladei, cu bucatele mai mari de legume sau cu picatele (asa cum am vrut eu sa-mi iasa).
  2. In robotel puneti carnea de pui, ouale crude, cascavalul si condimentati cu sare si piper. Macinati bine totul, timp de 1 minut, pana obtineti o pasta.
  3. Puneti pasta peste legumele si sunca cubulete si omogenizati.
  4. Pregatiti conserva (am folosit o conserva de 400 gr): decupati-o la ambele capete. Decupati un dreptunghi din hartie de copt cu care sa puteti tapeta interiorul conservei. Ungeti hartia de copt cu ulei.
  5. Pe tava cuptorului asezati hartie de copt (simpla, nu trebuie unsa). Asezati conserva, in picioare, pe hartie. Introduceti hartia unsa in conserva, cu partea unsa spre interior (vezi poza 5).
  6. Umpleti conserva cu amestecul de pui si legume. Umpleti cu atentie, sa nu ramana goluri. Taiati excesul de hartie de copt de deasupra, daca e cazul. Acoperiti conserva cu folie de aluminiu.
  7. Dati la cuptor la 180C pentru 35-40 minute. In ultimele 5 minute indepartati folia de aluminiu.
  8. Scoateti tava din cuptor si lasati rulada sa se raceasca in conserva.
  9. Ridicati usor conserva (va iesi foarte usor) si rulada e gata, trebuie doar feliata in momentul servirii.
  10. Pastrati-o la frigider, in picioare (ca sa nu se deformeze), acoperita cu folie.
 
Rulada de pui - Pasta de carne si cascaval

1. Pasta de carne si cascaval

Rulada de pui - Confetti de legume si sunca

2. Confetti de legume si sunca

Rulada de pui - Amestecul pentru rulada

3. Amestecul pentru rulada

Rulada de pui - Conserva decupata

4. Conserva decupata

Rulada de pui - Conserva gata pentru a fi umpluta

5. Conserva gata pentru a fi umpluta

Rulada de pui - Umplem conserva cu amestecul de rulada

6. Umplem conserva cu amestecul de rulada

Rulada de pui - Rulada felii

7. Rulada felii


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 23)  

 

Rulada cu afine

3 Februarie 2015

Rulada cu afine

Buturuga de Craciun

22 Decembrie 2013

Buturuga de Craciun

Rulada de cacao cu mascarpone

22 Noiembrie 2013

Rulada de cacao cu mascarpone

Rulada de spanac cu branza

25 Aprilie 2013

Rulada de spanac cu branza

 

 

Simona-Adina Hotea  acum 4 ani - 16 Aprilie 2011 11:20  

Re: Rulada de pui

Interesanta tehnica si merita retinuta (cred ca e aplicabila pt.orice fel de carne, nu? ); cred c-am sa incerc reteta chiar azi, ma duc sa-mi iau o conserva...mai inalta, asa...
 

Ioana  acum 4 ani - 16 Aprilie 2011 11:22  

Re: Rulada de pui

am uitat sa scriu, conserva e de 400 gr. am umplut-o si mi-au mai ramas 2 linguri de amestec.

si da, tehnica e buna pentru orice carne. doar sa adaptezi timpul de coacere daca pui carne de porc spre exemplu.

si drobul se poate face in aceasta forma...
 

Simona-Adina Hotea  acum 4 ani - 16 Aprilie 2011 11:35  

Re: Rulada de pui

Minunat, de-abia astept sa-ncerc...
Ti-am trimis poze cu miel umplut.
 

Andrei  acum 4 ani - 16 Aprilie 2011 12:59  

Re: Rulada de pui

tatal meu(vitreg) e neamt si lucreaza la o macelarie si printre multe alte preparate face un soi de cas de carne ii spune Leberkässe si seamana mult cu ceea ce ai facut tu, doar ca e din carne de porc, ficat si nu mai stiu ce... oricum arata foarte bine vesel bafta in continuare vesel
 

Ioan Balc  acum 4 ani - 16 Aprilie 2011 14:01  

Re: Rulada de pui

de abia astept sa incerc si aceasta reteta.ai niste retete extraordinare Ioana, m-ai salvat de multe ori.
 

Mariana  acum 4 ani - 16 Aprilie 2011 15:20  

Re: Rulada de pui

O!e geniala,nu m-as fi gindit niciodata la asa ceva!esti o scumpa isteata!dar ma gindesc la conserve cu dimensiuni mai reduse(nu imi plac feliile mari!vad ce am prin casa sau oricum merg la cumparaturi si iau ce dimensiuni as vrea eu!A ta arata nemaipomenit!deci e valabila pentru orice rulada?da?
 

Ioana  acum 4 ani - 16 Aprilie 2011 23:00  

Re: Rulada de pui

orice rulada pe care o faci in forma de chec si care se taie frumos la final.
 

Monica Mihaly  acum 4 ani - 16 Aprilie 2011 23:26  

Re: Rulada de pui

arata senzational , ioana
imi e pofta
 

lira  acum 4 ani - 17 Aprilie 2011 15:54  

Re: Rulada de pui

ioana super reteta, la fel si ideea aceea cu cutia de conserva... tinand cont ca pe la menaj doua inele din alea dortunde sunt destul de costisitoare (vezi Fakelman - 27 lei parca )
 

Ioana  acum 4 ani - 17 Aprilie 2011 16:27  

Re: Rulada de pui

exact la asta m-am gandit lira, sa fie accesibil pentru toata lumea. conservele le poti folosi si la montat mancarea, cum fac bucatarii profesionisti cu inelele.
 

Simona-Adina Hotea  acum 4 ani - 18 Aprilie 2011 10:25  

Re: Rulada de pui

M-am tinut de cuvant si sambata am facut rulada . Am adaugat doar niste frunze de patrunjel in plus, a iesit EXTRAORDINARA ! Am facut 2 portii, ca duminica am fost cu niste prieteni la cabana lor si au cazut pe spate la rulada mea ! Tehnica rondelelor perfecte chiar e PERFECTA, unde mai pui ca nu-ti mai bati capul cu folia de aluminiu, cu rulada care s-a lipit intr-un colt de tava, sau altele asemenea...
Ioana draga, esti un mic geniu !
 

Ioana  acum 4 ani - 18 Aprilie 2011 11:56  

Re: Rulada de pui

bine zis mic vesel pana la urma m-am revansat si eu cu ceva in schimbul "ispitelor"
 

Karla Conti  acum 4 ani - 24 Aprilie 2011 19:52  

Re: Rulada de pui

Reteta asta m-a intrigat si am pregatit-o pentru noaptea de Pasti. Astazi pot sa-ti spun: Multumesc mult Ioana pentru ingenioasa inventie cu cutia... nu m-as fi gandit... dar a iesit o minune. Puteti s-o incercati cu incredere ca iese chiar ca in poza, e foarte decorativa si foarte gustoasa. A fost vedeta antreurilor... Inca o data multumesc si felicitari. Paste fericit.
 

Ioana  acum 4 ani - 25 Aprilie 2011 11:40  

Re: Rulada de pui

ce ma bucur ca ti-a iesit asa bine! chiar acum mi-a mai scris o prietena ca a facut-o fiindca cauta de mult o reteta de genul acesta si a iesit la fel de buna.
 

zuzu  acum 3 ani - 29 Mai 2011 21:51  

Re: Rulada de pui

ideea cu conserva e super si pentru drob,dar la fel poti pune intr-o bucata de burlan imi e pofta DROB LA BURLAN SAU ULUC vesel vesel
 

pusa  acum 3 ani - 19 Iunie 2011 09:48  

Re: Rulada de pui

Multumesc pentru ideea pe care ai impartasito cu noi.U ite o reteta de rulada f buna 300 gr salam Victoria,300gr cascaval,1 cutie smantana,5 oua.Salamul se taie cubulete mici ,cascavalul se da prin razatoarea mica si se amesteca totul cu smantana si oule batute in prealabil .Se toarna compozitia intr-o tava de cozonac.Sper sa va placa.
 

dani  acum 3 ani - 1 Iulie 2011 21:49  

Re: Rulada de pui

arata senzational si vreau sa o fac neaparat. doar ca o s-o fac din piept de pui de tara ca l-am tot "evitat" pana acum prin congelator (sper sa iasa la fel de gustoasa). ioana am vazut ca si conserva ta e plastificata la interior (asa mi se pare mie din poza 4), nu e nici un fel de problema cand o dai la cuptor? nu exista riscul sa se topeasca acel plastic? nu e toxic? merci mult si scuze daca intrebarile mele suna cam "ciudat"
 

Ioana  acum 3 ani - 1 Iulie 2011 22:42  

Re: Rulada de pui

nu e toxic si nu s-a topit. doar cand desfaci conserva sa ai grija sa nu zgarii interiorul cu desfacatorul... nu de alta dar sa nu se cojeasca si sa ajunga in mancare. deci interiorul sa fie intact cand folosesti conserva. si sa fie conserva mai noua, altfel poate avea rugina.
 

dani  acum 3 ani - 2 Iulie 2011 18:14  

Re: Rulada de pui

realizat si mancat. a iesit nemaipoment de buna iar din ceea ce mi-a ramas, vreo 3-4 lingiri, am facut un fel de omleta care a iesit la fel de buna vesel. multumim ioana!
 

rovi  acum 3 ani - 31 Iulie 2011 04:30  

Re: Rulada de pui

om sa incerc maine spera sa iasa vesel
 

andreea  acum 3 ani - 4 Ianuarie 2012 11:18  

Re: Rulada de pui

Hello, am piept de gaina...crezi ca iese rulada? Mi-e teama ca e carnea tare si nu se patrunde suficient la cuptor. Ce 0parere ai? Multumesc
 

Ioana  acum 3 ani - 4 Ianuarie 2012 11:31  

Re: Rulada de pui

o sa iasa, eventual lasa conserva cu 10 minte mai mult la cuptor ca sa fii sigura.
 

adriana  acum 2 ani - 17 Martie 2013 11:14  

Re: Rulada de pui

superba rulada o fac si eu
vesel
 

Ida Weiszgerber  acum un an - 25 Aprilie 2013 20:29  

Re: Rulada de pui

Draga Ioana,

Apreciez foarte mult retetele tale, am incercat multe din ele, si chiar daca la aspect nu imi ies nici pe departe la fel ca tie, totusi la gust sunt minunatii!!!

Totusi am o mica mare reclamatie la tine :D

si anume faptul ca nu prea ai pus retete cu mezeluri facute in casa ... Eu zic ca multe dintre noi am aprecia daca te-ai orienta si pe sectorul acesta. Cu totii stim cat de nesanatoase sunt mezelurile din comert, si eu, una, incerc sa le evit cat mai mult.

Char acum este la mine in cuptor o rulada din piept de pui cu bacon si masline verzi, improvizata asa pe loc, dar cred ca nu vorbesc doar in numele meu cand spun ca ar fi grozav daca am vedea si vreo versiune de-a ta la asa ceva.

Pupici
 

adela   acum un an - 26 Aprilie 2013 08:50  

Re: Rulada de pui

la macelarii exista asa zilele mate CUTISIN , in care se face parizerul . Costa 5 lei 1 metru . In el se face umplutura de pui , porc sau ce doresti . Se coase la un capat si se taie la ce dimensiune vrei.
 

Ioana  acum un an - 26 Aprilie 2013 11:00  

Re: Rulada de pui

Ida, sa stii ca am in minte cateva retete de carnati si rulade, dar mi s-a parut ca din cauza procesului de preparare mai anevoios, nu multa lume se va apuca sa le faca. si mie mi-e greu uneori sa-mi fac timp pentru ele. dar o sa ma straduiesc sa le adaug pe site acum ca cererile pentru asa ceva s-au inmultit (am primit si pe mail cateva).

cat despre aspectul mancarurilor, sa stii ca e vorba doar de atentia la detalii (un vas potrivit, cutite bune si ascutite etc fac diferenta) si uneori putin exercitiu.
 

MARY  acum un an - 8 Mai 2013 23:07  

Re: Rulada de pui

BUNA. DUPA CATE STIU IO CARNEA NU SE MACINA.......SE TOACA ! vesel
 

Mihai  acum un an - 1 Iunie 2013 09:46  

Re: Rulada de pui

Nu e o idee buna sa folosesti acea cutie de conserve. Mai bine o tava de chec sau alt vas facut dintr-un material care nu transfera substante toxice in mancare. De obicei cutiile de conserve sunt captusite cu o rasina/plastic ce contine Bisfenol A (BPA), foarte nociv pentru organism [link]

BPA-ul intra in mancare, mai ales la temperaturi inalte.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Afla mai multe detalii aici ›

Campanie sustinuta de organizatia M.A.M.E.


Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus