Rulouri de carne mozaic

Retete aperitive Retete cu carne de porc Retete cu carne de pui Retete de Craciun Retete romanesti

Reteta Rulouri de carne mozaic

Rulourile de carne pregatite in acest fel sunt bune calde sau reci si se pot felia pentru platoul cu aperitive. Se pot face din cotlet de porc sau piept de pui.

Ingrediente

7 felii cotlet de porc (de 1/2 cm grosime; puteti folosi si piept de pui sau curcan)
2 morcovi
6 oua
cascaval (aprox 80 gr)
2 castraveti murati
faina alba
pesmet
sare, piper

  1. 4 oua se fierb tari, apoi se curata si se taie in patru. Morcovul se fierbe si se taie felii de 1/2 cm grosime. Cascavalul se taie felii de 1/2 cm grosime. Castravetii se taie felii pe lungime.
  2. Se bat feliile de cotlet cu ciocanul de carne pana sunt subtiri ca pentru snitele. Le condimentati cu sare si piper negru.
  3. Se aseaza pe fiecare felie felii de castravete, morcovi, cascaval si oua, asfel incat sa acopere felia pe latime (vezi poza 4). Rulati carnea in jurul umpluturii.
  4. Puneti separat, in cate o farfurie adanca: faina, 2 oua batute cu sare si piper si pesmet.
  5. Treceti fiecare rulou prin faina, apoi prin ou batut si la final prin pesmet.
  6. Incingeti bine intr-o tigaie larga ulei de 2 cm. Cand uleiul e incins dati focul la mai mic.
  7. Prajiti rulourile in ulei, pana se rumenesc pe toata suprafata.
  8. Scoateti rulourile pe servetele absorbante.
  9. Sunt bune caldute sau reci. Reci se feliaza foarte usor si arata bine pe platoul cu aperitive.

Felii cotlet

Felii cotlet

Feliile batute ca pentru snitele

Feliile batute ca pentru snitele

Umplutura

Umplutura

Umplura pe carne

Umplura pe carne

Rulam

Rulam

Rulouri

Rulouri

Trecem ruloul prin faina

Trecem ruloul prin faina

Trecem ruloul prin ou

Trecem ruloul prin ou

Trecem ruloul prin pesmet

Trecem ruloul prin pesmet

Prajim rulourile

Prajim rulourile

Rulouri fierbinti

Rulouri fierbinti

Comentarii (30)

 

Ultimele comentarii

Oana  acum 10 ani - 19 Decembrie 2013 11:02  

Daca nu fac de Craciun sigur fac de revelion.
 

Laura  acum 10 ani - 10 Ianuarie 2014 12:56  

Buna Ioana. Oare cu telemea merge in loc de cascaval? Cum se comporta branza telemea la prajit? Multumesc
 

Ioana  acum 10 ani - 10 Ianuarie 2014 15:57  

telemeaua se inmoaie un pic, dar nu se topeste la copt.
 

sumisakiadriana  acum 10 ani - 7 Februarie 2014 12:11  

am sa le incerc si eu ,le gateam demult cu maicamea .Arata foarte bine ,spre sa ii placa si sotului meu ,nu prea am mai gatit mancare romineasca in ultima vreme ar fi bine sa-mi iasa bune. ;)
 

Elena Loredana Apachitei  acum 10 ani - 15 Martie 2014 15:24  

Buna! Rulourile sunt bune si fara cascaval? Influenteaza mult gustul daca nu mai pun cascaval? Ast rasp ms
 

Ioana  acum 10 ani - 15 Martie 2014 16:07  

cam da, mai ales cand sunt calde se simte placut cascavalul moale. dar si cand sunt reci, el "leaga" bucatile interioare.
 

cori  acum 9 ani - 29 Decembrie 2014 18:21  

oare, morcovul trebuie fiert inainte sau crud? :D PS. Eu is cam incepatoare :)
 

Ioana  acum 9 ani - 30 Decembrie 2014 12:27  

scrie la pasul 1 tot ce trebuie sa faci.
 

sanda  acum 9 ani - 4 Aprilie 2015 18:30  

Wowwwwwww, ce bunatate. Maine caut sa vad unde sa postez poza. Eu le-am rulat de mai multe ori ca a fost carnea f. mare si felii frumoase si nici o problema la prajit cum am vazut mai sus.Am cautat sa inchid si pe parti ca la sarmale, am pus chiar si la vreo 2 o jumatate de scobitoare, dar tot mi s-a scurs putin cascaval in tigaie. Pe lateral ma refer. Ioana la tine nu? Nemaipomenita reteta. Am mancat vreo 4 "capete", calde si se vede asa fain. Multumesc din nou si pupici.
 

Razvan  acum 8 ani - 29 Martie 2016 21:02  

:) cea mai buna mancare
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...