Rulouri de dovlecei cu branza picanta

Retete aperitive Retete cu branza Retete din Grecia Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Rulouri de dovlecei cu branza picanta

Acum ceva vreme Bogdan Pavel mi-a trimis reteta de tirokafteri, o crema picanta de feta foarte foarte buna. Ca sa-mi aduc si eu putin contributia la aceasta postare, am invelit crema in felii de dovlecel preparate pe gratar. A iesit o nebunie.

Ingrediente

2 dovlecei mici
piper negru
putin ulei masline

Crema de branza picanta (tirokafteri)

200 gr feta (de oaie si capra)
50 gr branza danish white
1 lingura iaurt grecesc sau smantana
2 ardei iuti verzi
50 ml ulei masline extravirgin
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita oregano uscat

  1. Ardeii iuti se coc pe flacara unui ochi de la aragaz pana sunt rumeni peste tot (vezi poza 1). Se curata de coaja, apoi de cotoare si seminte si se taie cubulete.
  2. Se pun ardeii intr-un mojar si se freaca cu uleiul de masline turnat in fir subtire, ca la maioneza. La final adaugati si sucul de lamaie in acelasi mod.
  3. Puneti aceasta maioneza in blender impreuna cu branzeturile, smantana (am folosit danish white si smantana pentru a da cremozitate amestecului) si oregano si mixati pana obtineti o pasta. Puneti pasta intr-un bol. Pasta se poate consuma ca atare, pe paine prajita sau lipie/pita. Pentru a o folosi ca umplutura trebuie data la frigider cateva ore sa se intareasca un pic.
  4. Dovleceii se taie felii subtiri pe lungime (vezi poza 2; am folosit aceasta razatoare pentru a-i felia). Se pun feliile una langa alta pe un platou larg si apoi se presara cu piper negru si se ung cu ulei de masline.
  5. Se incinge foarte bine tigaia grill si se prajesc feliile de dovlecel, cate 2 minute pe fiecare parte. Se scot pe servetele de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet.
  6. Puneti pe fiecare felie de dovlecel cate o lingurita (nu foarte generoasa) de crema de branza picanta. Rulati.

Ardei iuti copti

Ardei iuti copti

Felii subtiri de dovlecei

Felii subtiri de dovlecei

Comentarii (19)

 

Ultimele comentarii

Olga  acum 10 ani - 8 Iulie 2013 17:37  

Am incercat reteta in weekend, si n-am pus Danish White, am pus mai multa smantana, exact cum zice Ioana mai sus. A fost ok, dar am nimerit o Feta cam sarata. Pentru mine personal, cred ca e cam multa crema de branza pentru cantitatea de dovlecei (eu chiar am folosit 4 dovlecei in loc de doar 3), dar e o idee buna de reteta, mi-a placut combinatia de gust dovlecei + branza. A, si n-am facut rulouri, ca vroiam sa termin mai repede (din motive de foame :) ), si am facut straturi, ca un tort :)
 

Ioana  acum 10 ani - 8 Iulie 2013 19:03  

olga, deci ai facut terina de dovlecei cu branza. super!
 

Olga  acum 10 ani - 8 Iulie 2013 19:58  

Ioana, asa sa-i ramana numele! :)

Dar ce anume o face "terina", faptul ca am facut-o in straturi, sau faptul ca nu i-am pus Danish White?
 

Ioana  acum 10 ani - 9 Iulie 2013 08:21  

faptul ca ai facut-o in straturi. similara cu terina mea de dovlecei: [link] . de obicei terina implica ingrediente tocate si asezate straturi intr-un vas (vasul se numeste tot terina, dar si o forma de chec sau alt vas e ok) sa se "lege".
 

Florina Radu  acum 10 ani - 11 Iulie 2013 13:53  

E vreo diferenta daca pun ardei rosii sau verzi?
 

Ioana  acum 10 ani - 11 Iulie 2013 15:26  

in grecia se foloseste ardeiul iute verde, probabil fiindca e mai tanar si mai fraged.
 

Florina Radu  acum 10 ani - 11 Iulie 2013 16:00  

Multumesc :)
 

claudia  acum 10 ani - 11 August 2013 12:15  

Buna Ioana! Am facut acesti dovlecei ieri. Au iesit super de buni!
Fiica mea ar fi mancat singura un platou!!!!!
 

cip  acum 9 ani - 16 Martie 2015 18:57  

Oare o reteta de branza picanta pentru un gyros grecesc unde pot gasi? :) merciiii !
 

Ioana  acum 9 ani - 17 Martie 2015 08:37  

nu pot sa te ajut, n-am mancat gyros cu branza, nu-mi dau seama exact ce cauti.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...