Salata bavareza de varza alba

Retete din Germania si Austria Retete cu legume Retete ieftine Retete salate

Reteta Salata bavareza de varza alba

Salata de varza usor murata, cu chimen, bacon si hrean. Este excelenta langa orice carne la gratar (carnati, piept de pui sau ceafa de porc) sau langa o tocanita de cartofi.

Am facut si un mic tutorial in imagini care va ajuta sa tocati varza fideluta folosind cutitul.

Ingrediente

1 varza alba mica (cca 500 gr)
50 gr bacon afumat
1/2 lingurita seminte de chimen
1 lingurita sare
2 linguri otet de vin alb
1 lingurita rasa zahar
1/2 lingurita hrean ras (preparat, din borcan)
piper negru macinat

Portii: 2

  1. Se taie varza fideluta fina. Se pune intr-un bol incapator. Varza se poate taia fideluta cu o razatoare de genul acesta sau cu cutitul.
  2. Se pun intr-o craticioara 100 ml apa, sarea si chimenul. Se fierbe 2 minute, sa se infuzeze apa cu aroma chimenului si sa se inmoaie un pic semintele. Practic facem o saramura infuzata cu chimen :)
  3. Se toarna saramura asa fierbinte direct peste varza. Se framanta varza pana se inmoaie, se urmareste reducerea volumului verzei la jumatate. Se lasa apoi varza sa stea pana facem urmatorii pasi.
  4. Se taie baconul cubulete si se pun intr-o tigaie mica sa se rumeneasca. Daca baconul nu e suficient de gras ca sa-si lase grasimea, se ajuta cu 1-2 linguri de ulei.
  5. Se toarna baconul rumen cu tot cu grasimea din tigaie peste varza.
  6. Se amesteca otetul cu zaharul pana se dizolva si se toarna si el peste varza. Se adauga si hreanul ras. Se rasneste putin piper negru.
  7. Se amesteca totul si se gusta de sare. In acest moment gusturile nu sunt "legate", le veti simti cumva pe fiecare separat. Se acopera varza cu o farfurioara, ca sa o tina presata. Salata se lasa sa stea 1-2 ore la temp. camerei inainte de a o consuma, ca sa aiba timp varza sa se mureze usor si sa se imbine de restul aromelor. Daca doriti sa stea mai mult, o veti pastra in frigider.

Comentarii (5)

 

Mari Ana  acum 8 ani - 2 Octombrie 2015 08:35  

Foarte buna. Nu prea ne place gustul de chimen, asa ca seminele de chimen nu le-am scapat peste varza. S-a simtit doar vag aroma, dar a fost excelenta.
 

Ioana  acum 8 ani - 2 Octombrie 2015 09:57  

buna recomandarea pentru cei care nu adora chimenul. asa faceam pe vremuri gulasul, cu ceai de chimen strecurat, fiindca radu stramba din nas daca simtea cumva aroma prea tare. ma bucur ca ti-a placut. vad ca ai afinitate catre salatele austro-germane.
 

dana  acum 8 ani - 21 Octombrie 2015 10:51  

se poate pune si chimen macinat ;)
 

dana  acum 8 ani - 21 Octombrie 2015 10:52  

se consuma singura sau pe langa felul doi?
 

Ioana  acum 8 ani - 21 Octombrie 2015 10:57  

scrie in introducere langa ce se mananca. e garnitura sau salata langa felul 2
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...