Salata Caesar

Retete din Italia Retete cu legume Retete rapide Retete simple Retete salate

Reteta Salata Caesar

Celebra salata inventata de bucatarul italian Caesar Cardini pe cand lucra intr-un restaurant din Mexic.

In mod normal salata nu contine ansoa, gustul de ansoa fiind dat de sosul Worcestershire. Dar cand am facut salata nu aveam acest sos la indemana si am inlocuit cu ansoa si suc de lamaie.

Ingrediente

Salata

1 salata verde
4 linguri parmezan ras

Dressing Caesar

1 catel mare usturoi
2 fileuri ansoa (sau sos Worcestershire)
1 varf lingurita sare
1 galbenus
1 lingurita mustar
2 linguri suc de lamaie
ulei

Crutoane

4 felii paine veche de 1-2 zile
2-3 linguri ulei
piper

Portii: 4

  1. Dressingul: frecati bine catelul de usturoi cu sare si ansoa taiata marunt pana se face o pasta omogena.
  2. Adaugati galbenusul (crud sau fiert, cum obisnuiti sa folositi la maioneza) si mustarul. Adaugati incet ulei, amestecand neincetat pana obtineti o maioneza care sta pe lingura.
  3. Adaugati sucul de lamaie, amestecati si apoi verificati daca mai e nevoie de sare sau lamaie.
  4. Pregatiti crutoanele: painea o taiati cubulete si o puneti intr-o tigaie cu 2-3 linguri ulei incins. Condimentati cu piper. Amestecati repede, painea va absorbi uleiul si apoi mai lasati 1-2 minute pe foc sa se faca crocante crutoanele.
  5. Asamblam salata doar inainte de a o consuma: spalati frunzele de salata si le taiati fasii. Impartiti-le in 4 boluri de salata. Adaugati cate o lingura buna de dressing peste salata. Presarati apoi crutoanele si la sfarsit presarati parmezanul. Seviti imediat, altfel salata se inmoaie.

Usturoiul frecat cu ansoa

Usturoiul frecat cu ansoa

Adaugam ou si mustar

Adaugam ou si mustar

Adaugam ulei pana obtinem maioneza

Adaugam ulei pana obtinem maioneza

Comentarii (16)

 

Ultimele comentarii

ager  acum 14 ani - 19 Decembrie 2009 13:26  

Prima reteta completa de salata CAESAR,adica explicita !!!!
 

amalia  acum 14 ani - 2 Februarie 2010 16:35  

unde gasesc de cumparat sosul acesta ansoa??
 

ramona  acum 13 ani - 12 August 2010 18:21  

Cu parere de rau, aceasta nu este reteta lui Caesare Cardini si nici n-a fost inventata de el in Mexic; nici macar in New Mexico! Ca italian veritabil, in restaurantul sau nu se folosea maioneza, deci sosul din reteta sa este cu totul diferit, si in asta consta si "secretul", nicidecum in sosul Worcestershire, ansoa s.a.m.d.
Godspeed!
 

ionion  acum 13 ani - 30 August 2010 14:15  

Adevarat ca nu folosea maioneza ci doar galbenus si ulei pe care le amesteca cu branza si fara sa vrea obtinea o maioneza, iar reteta este atat de diferita incat seamana foarte mult. Ramona du-te si ne lasa...
 

ionion  acum 13 ani - 30 August 2010 14:25  

Apropos, salata nu a fost inventata in Mexic ci in Romania de Ana Babornului dar, i-a fost furata de Petrea Nonului si vanduta lui Caesare Cardini care a inregistrat-o imediat ca marca. De atunci familia Babornului este in proces dupa proces cu familia Cardini.
 

Ioana  acum 13 ani - 30 August 2010 15:26  

ionion, am ras cu lacrimi cand am citit mesajul tau.
 

larisa  acum 13 ani - 19 Octombrie 2010 20:44  

am mankt aceasta salata la un reasturant,cu pui si un soi de peste,fara usturoi sosul si 2 tipuri d salata si avea firicele d ceapa verde.parerea mea este ca e mult mai buna cu incredientele mentionate d mine mai sus.felicitari ptr site
 

Ioana  acum 12 ani - 1 Mai 2011 17:43  

Daca vrei salata asta mai pe dieta:
- crutoanele: taie painea cubulete si pune-o in tava la cuptor (renunta la prajeala in ulei)
- renunta sa sosul ala
- si in loc sa faci dressingul cu galbenus mai bine il faci cu niste iaurt 0% + usturoi pisat + piper + putin mustar + lamaie si putin ulei de masline (cate un pic din fiecare.... NU sari calul)

pofta buna

Daca crutoanele le freci cu niste usturoi cat sunt fierbinti scoase din cuptor .......te lingi pe degete
 

Annamaria  acum 11 ani - 24 Ianuarie 2013 21:36  

In loc de fileuri ansoa cat sos Worcestershire sa folosesc?
Ms :)
 

Ioana  acum 11 ani - 25 Ianuarie 2013 08:35  

pune 1/2 lingura si la final gusta sosul si mai adaugi daca simti nevoia.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...