Salata de ceapa

Retete condimente Retete cu legume Retete salate Retete turcesti

Reteta Salata de ceapa

Aceasta salata-condiment de origine turca o puteti servi langa multe mancaruri turcesti - pizza turceasca, kebab, kofte - dar la cat e de buna parca vad ca o veti asorta si cu alte mancaruri.

Prin inmuierea cepelor in apa rece se ia din gustul iute si puternic al acestora, accentuandu-se gustul dulceag. Aceasta tehnica o puteti folosi si la alte salate in care adaugati ceapa cruda. Iar daca inmuiati ceapa taiata in doua in apa rece, nu veti mai lacrima cand o veti toca. Functioneaza!

Ingrediente

2 cepe (albe, rosii sau mix)
5 fire patrunjel
1 lingurita rasa sumac
sare

  1. Taiati cepele in doua si apoi felii mai subtiri. Puneti-le intr-un bol cu apa rece si sare. Lasati-le sa stea 10 minute. Acest pas are rolul de a lua din iuteala si gustul puternic al cepelor si de a accentual dulceata lor.
  2. Tocati patrunjelul.
  3. Scurgeti bine ceapa de apa si apoi asezati-o pe servetele de bucatarie sa se absoarba cat mai bine. Gustati-o sa vedeti daca e suficient de sarata.
  4. Puneti ceapa in bolul de salata, desfacand-o in inele subtiri. Presarati putina sare daca ati constat la pasul 3 ca nu e suficient de sarata. Adaugati patrunjelul si sumac. Amestecati usor.

Salata de ceapa

Salata de ceapa

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

Elena.M  acum 13 ani - 21 August 2010 17:47  

Buna,Ioana,ma gandesc ca aceasta salata de ceapa de origine turca, se potriveste de minune si cu mancarurile noastre romanesti si nu numai.Chiar am sa incerc salata luni cand vine sotul meu acasa,o sa cinam impreuna si am sa ma gandesc ce anume sa pregatesc de mancare si totodata sa mearga cu salata de ceapa.Si sa stii ca asa procedez si eu cu ceapa,atunci cand o folosesc la orice fel de mancare dupa ce o curat o spal si apoi le tai in 2 si le las intr-un vas cu apa rece.Chiar functioneaza.te pup,Ioana si te mai astept cu retete.
 

Dani  acum 13 ani - 25 August 2010 09:40  

hmmmm... imi place tare mult ceapa ;)
foarte bun =P~
 

Alexandra  acum 13 ani - 25 August 2010 17:17  

Buna, Ioana. Acum cateva luni aveam multa ceapa in casa si am preparat rapid o salata de ceapa.
Apoi am avut cerere si am tot facut o. Puneam ceapa rosie mai mult, eventual verde; ii puneam mult otet.. O condimentam puternic! Am folosit si incrediente speciale pentru salata (se gasesc pe piata). E potrivita la multe feluri de carne.
 

Georgiana  acum 13 ani - 22 Noiembrie 2010 16:41  

am incercat-o azi...super buna :)
 

alex  acum 13 ani - 30 Noiembrie 2010 02:17  

in afara de carrefour ..eu neavand carrefour in oras aveti idee unde as gasi sumac in alta parte? am cautat in real in kaufland in selgros nimic...
 

IULIA  acum 13 ani - 22 Martie 2011 15:30  

Aceasta salata as manca-o cu iahnie de fasole cred ca e delicioasa =P~ . Va pup
 

vanda  acum 13 ani - 28 Martie 2011 14:55  

sumacul il gasiti numai in magazinele arabesti
 

sofia ilie  acum 12 ani - 21 Mai 2011 17:34  

eu dupa ce tai ceapa solzi f.fini o pun intr-un prosop curat si o bat bine cu un ciocan(de snitere),apoi o spal bine si o storc.intr-un bol pun keciap iute sau dulce,cum iti place si pun ceapa acolo.
amestec si o pun la frigider circa 1 ora.
este f.buna la friptura de pui si nu numai.
 

Ioana  acum 12 ani - 30 Mai 2011 16:17  

oh, salata de ceapa batuta o facea si maica-mea demuuuult. ce bine ca mi-ai reamintit de ea!
 

alexa  acum 12 ani - 13 Noiembrie 2011 15:30  

=P~ :) buncicica salata...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...