Salata de ciuperci. Imagini pas cu pas pentru salata de ciuperci

Salata de ciuperci

Ieri am gasit ghebe la Cora, asa ca mi-am luat 2 caserole (vreo 600 gr), am ajuns bucuroasa acasa si mi-am zis ca fac tocanita din ele. Da de unde, erau puse in caserole cu tot cu radacina, sa traga la cantar, asa ca dupa ce le-am curatat am ramas cu vreo 200 gr ciuperci. N-am avut de ales si am facut salata cu maioneza sa le mai "lungesc" un pic. Fiindca erau asa putine le-am tratat ca pe o delicatesa si in loc sa le servim cu paine le-am servit in cantitati mici cu crackers sarati... sa tina cat mai mult.

Ingrediente
Salata de ciuperci

200 gr ciuperci curatate (ghebe)
2 linguri ulei
cateva fire de patrunjel
sare, piper

Maioneza

1 galbenus
1 lingurita mustar
ulei
1 catel mare usturoi
1 lingura smantana (sau iaurt)
sare

Preparare
Salata de ciuperci

  1. De la ghebe se foloseste doar palarioara si eventual parte din picior care nu e lemnoasa. Se pun palarioarele la fiert in apa care clocoteste si se lasa sa dea cateva clocote, cca 1 minut.
  2. Se toarna intr-o strecuratoare si se spala bine sub jet de apa pana nu mai simtiti nimic lipicios (mucilaginos) pe ele. Se apasa bine ca sa se scurga apa din ele.
  3. Se maruntesc ciupercile in robot sau in masina de carne. Se pun la calit in uleiul incins, presarand sare si piper dupa gust peste ele. Dupa aprox. 10 minute de calit la foc mediu se presara patrunjelul tocat marunt si se mai calesc 1 minut.
    * daca faceti salata din ciuperci gen champignon, care nu sunt asa aromate, cand le caliti recomand sa adaugati putina pudra de ciuperci peste ele ca sa capete aroma intensa de ciuperci.
  4. Se scot intr-un bol si se lasa la racit complet.
  5. In acest timp preparam maioneza: galbenusul se freaca cu mustarul. Se adauga incet ulei si se amesteca rapid tot timpul cu o lingura de lemn pana maioneza capata consistenta si sta pe lingura. Se adauga usturoiul strivit si smanatana/iaurtul si se omogenizeaza bine. Se condimenteaza cu sare dupa gust.
  6. Se adauga cca 2 linguri de maioneza peste ciuperci si se amesteca bine. Se pastreaza la frigider. Se poate servi cu paine sau pe biscuiti sarati (crackers).
 
Oparim ciupercile

1. Oparim ciupercile

Le spalam si le scurgem bine

2. Le spalam si le scurgem bine

Calim ciupercile

3. Calim ciupercile

Adaugam maioneza

4. Adaugam maioneza


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 11)  

 

Tocanita de ciuperci

21 August 2008

Tocanita de ciuperci

Pate vegetal

1 Martie 2011

Pate vegetal

 

 

ramisimion  acum 5 ani 22 Octombrie 2009 11:48  

Re: Salata de ciuperci

mie imi place tare mult salata de ciuperci, dar nu calesc ceapa si ciupercile. dupa ce am fiert ciupercile las sa se raceasca, le toc marunt, adaug usturoi strivit, patrunjel si maioneza. o servesc pe paine prajita. o idee foarte buna sa o servesc pe biscuiti sarati. o sa incerc si varianta ta, sunt curioasa cum este.
 

adry  acum 5 ani 23 Octombrie 2009 17:13  

Re: Salata de ciuperci

Vai vreau eu creckers-ul din poza !
Minunata salata ta de ghebe (parca imi vine sa-i zic patè )
 

Ioana  acum 5 ani 23 Octombrie 2009 17:31  

Re: Salata de ciuperci

crackersul e made in italy! de la ceva firma Crich, au cu sare, cu rozmarin si integrali, foarte buni toti si in plus sunt bio
 

adry  acum 5 ani 24 Octombrie 2009 23:04  

Re: Salata de ciuperci

Ioana, voiam creckersul cu ciupercutele pe care le-ai facut tu ca gol
 

moni  acum 5 ani 13 Noiembrie 2009 15:43  

Re: Salata de ciuperci

cred ca sunt foarte bune
deja imi lasa gura apa
 

florina  acum 5 ani 15 Martie 2010 17:56  

Re: Salata de ciuperci

data viitoare o sa fac reteta asta sper sa fie buna
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus