Salata de pastai cu maioneza

Retete aperitive Retete cu legume Retete simple Retete salate

Reteta Salata de pastai cu maioneza

Azi avem tot pastai, la cererea lui Radu am facut aceasta salata care-i place mult. Dar am facut o portie mica, restul le-am pregatit tot scazute ca si cele de ieri. Si asa am terminat pastaile de la vecina!

Ingrediente

300 gr pastai galbene
cateva fire patrunjel
sare

Maioneza cu usturoi (aioli)

3 catei usturoi
1 galbenus
1 lingurita mustar
ulei (de oricare, eu am folosit de masline si putin din samburi de struguri)
putina sare

  1. Pastaile curatate de capete se pun la fiert cu multa apa si sare pentru 30 minute. Se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
  2. In acest timp preparam maioneza cu usturoi (aioli): intr-un bol am strivit cateii de usturoi si i-am pisat cu putina sare pana s-au facut pasta. Am adaugat galbenusul si mustarul, am omogenizat totul si am inceput sa torn incet ulei, amestecand mereu, pana am obtinut o maioneza care sta pe lingura.
    * daca maioneza se "taie", mai adaugati cam o lingurita de mustar si amestecati repede pana isi revine; apoi continuati sa adaugati ulei.
  3. Pastaile racite le-am taiat bucatele mici si apoi am adaugat cam 3 linguri de aioli peste ele. Am adaugat si putin patrunjel tocat si sare. Am amestecat bine. Se serveste pe paine, cu rosii.

Comentarii (21)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 14 ani - 18 Septembrie 2009 19:21  

intotdeauna o fac de mana, dar nu fiindca am ceva impotriva mixerului, pur si simplu asa m-am obisnuit...
 

Adriana  acum 14 ani - 29 Decembrie 2009 23:46  

O prietena mi-a recomandat acest website si sunt impresionata placut. Sunt in cautare de retete cu vegetale si fara prea multe prajeli, rantasuri cu faina, or cu maioneza. M-as bucura sa ma folosesc de experienta voastra.

Multumesc,
Adriana
 

Ileana  acum 14 ani - 24 Ianuarie 2010 19:00  

Arata... =P~ .
Cred ca o voi prepara :D . ( nu prea am experienta in ale gatitului, cred ca reteta asta e perfecta pentru nivelul meu :]] ).
 

adriela  acum 14 ani - 24 Februarie 2010 11:33  

pt Raluca Dumitrescu:

iti multumesc f mult pt pontul cu maioneza la blender... eu ma chinuiam sa frec la ea de ma durea mana!! unde mai pui ca se si taia cateodata:(

m-ai salvat si cred ca si pe alte "gospodine aspirante" care gatesc de pe site-ul Ioanei

Pupici!
 

MariAna  acum 13 ani - 8 Iunie 2010 11:45  

Am facut reteta din 500 gr pastai si eu am ramas cu 2 linguri, de pofta. Restul a disparut imediat si cu multe "mmmmmm, ce bun".. Asa ca, te rog sa o iei ca pe un super compliment din partea familiei. ))
Iti trimit si o reteta de tort, nu ma intreba de ce, ca multumire poate.
Tort de iaurt
400 gr iaurt Danone
o cana de zahar (250 gr)
500 gr frisca lichida
2 plicuri gelatina (Dr. Oetker)
un compot de ananas (sau orice alt fruct)
piscoturi

Se bate frisca. Se amesteca iaurtul cu zaharul. Gelatina se dizolva intr-o cescuta de compot fierbinte (daca e nevoie, se mai fierbe putin, trebuie sa fie sirop, fara bucatele de gelatina). . Gelatina se toarna in fir subtire peste iaurt si apoi se amesteca iaurtul cu frisca. Intr-o forma de tort se pun piscoturi insiropate cu acelasi compot, apoi jumatate din compozitie, bucatele de ananas (sau alt fruct) si restul de compozitie la final. Se da la rece cateva ore. E chiar bun si racoros si extrem de usor de facut.

 

marian  acum 13 ani - 26 Noiembrie 2010 11:43  

multumesc pentru sfat, am facaut maioneza de usturoi si s-a taiat, dar v-am ascultat sfatul si am adaugat putin mustar si dupa cam o lingurita si jumatate de iaurt, si mi-am reparat greseala :)
 

corina   acum 12 ani - 20 Februarie 2012 17:30  

reteta este foarte buna :) :) ;)
 

Cristina  acum 5 ani - 25 Iulie 2018 15:51  

Fac de mult timp pastai cu maioneza, dar pur si simplu puneam pastaile fierte, maioneza si usturoi. De data asta m-am gandit sa caut reteta pe site-ul tau (cu asta cam incep orice mancare, cat de simpla, de cand am descoperit acest site ?), cu gandul ca poate gasesc iar un truc. Si asa a fost ?. E mult-mult mai gustos cu aioli decat cu maioneza simpla si usturoi separat. Si gustul de patrunjel e iarasi foarte potrivit, nu m-as fi gandit :). Multumesc si pentru aceasta reteta! De acum incolo, cu siguranta doar asa o sa o fac!
 

Ioana  acum 5 ani - 25 Iulie 2018 16:16  

se mai tempereaza gustul intepator al usturoiului in acest mod, nu?
 

Cristina  acum 5 ani - 25 Iulie 2018 23:53  

Da, se tempereaza gustul usturoiului si se uniformizeaza parca. Oricum, vorbesc din amintiri, ca deja nu mai e nici urma de salata. La cat de buna e, a fost bataie pe ea :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...