Sandwich cu pui in stil burger
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete Sandwich
Sandwich simplu, facut din joaca pentru a-l surprinde pe sotul meu, dar cu un rezultat care ne-a facut sa zambim amandoi la prima muscatura. 😋 E o combinatie intre confortul unui sandwich si aromele unui burger.
Ingrediente
2 pita de casa (sau chifle cumparate; sau lipii libaneze)
3 pulpe de pui dezosate
1 lingurita ulei de masline
sare, piper negru, fulgi de chili
Salata burger
1/4 varza alba mica (sa aveti cca 150 gr taiata)
1 rosie coapta
1/2 ceapa rosie medie
2 castraveciori murati (cornichon; in saramura am folosit eu)
1 lingura ulei de masline
sare, piper negru
Sos burger
2 linguri maioneza (de casa sau cumparata)
1 lingura Sriracha (am folosit Tomi Sriracha; daca nu doriti sosul picant putei folosi ketchup dulce)
1 lingurita mustar
1-2 linguri saramura de pe castravetii muratiÂ
sare, piper negru
Cum se prepara sandwich cu pui in stil burger
- Pentru salata se toaca varza fideluta subtire. Se presara cu putina sare si se framanta 1 minut, pana se inmoaie si se simte umeda. Se rasneste piper negru peste varza, se adauga uleiul si se amesteca bine.
- Se taie rosia, ceapa si castreveciorii cubulete si se pun peste varza. Se amesteca totul si se drege de sare, dar castravetii sunt de obicei suficient de sarati.
- Pentru sosul burger se amesteca maioneza, Sriracha si mustarul intr-o cescuta. Se rasneste piper negru si se amesteca iar. Se adauga apoi treptat saramura, astfel incat sosul sa devina moale, sa curga incet de pe lingura, dar nu foarte lichid (depinde de consistenta maionezei). Dregeti sosul de sare.
* sosul se poate prepara din timp si se pastreaza bine la frigider; iese mai mult sos decat aveti nevoie la 2 sandwichuri - Pulpele de pui se taie cuburi cat o imbucatura si se condimenteaza generos cu sare, piper negru proaspat rasnit si fulgi de chili (piment d'espelette imi place sa folosesc). Se picura 1 lingurita de ulei si se amesteca totul bine.
- Se coc cuburile de pui in Air Fryer la 200C timp de 10 minute, amestecand o data dupa 6 minute. La final trebuie sa fie rumene. Daca nu aveti Air Fryer, le sotati intr-o tigaie antiaderenta incinsa, pana se rumenesc peste tot.
- Daca folositi pite sau chifle, le taiati in doua. Le stropiti cu putin ulei si le prajiti in tigaia grill, cu taietura in jos, pana prind urme placute de gratar, dar nu le lasati sa se faca prea crocante. Lipiile le folositi ca atare.
- Asezati o portie mare de salata pe partea de jos a pitelor sau intr-o parte pe lipii. Adaugati apoi cate jumatate de pui pe fiecare. Picurati cat sos doriti peste pui (mie 2 lingurite mi se par suficiente). Asezati partea de sus a pitelor peste pui si apasati. Lipiile le rulati strand, ridicand marginile opuse.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email