Smochine umplute trase-n ciocolata

Retete desert Retete cu fructe

Reteta Smochine umplute trase-n ciocolata

Smochine cu surpiza! Se zice ca sunt favoritele presedintelui Obama. Nu stiu daca e adevarat, stiti cum e reclamele astea, dar stiu ca sunt tare bune, ar putea fi favoritele voastre ;)

Ingrediente

20-30 smochine uscate (moi; imi plac cele de la Orlando's de Aydin super moi)

Ganache de ciocolata cu levantica

110 ml smantana dulce pentru frisca (35% grasime)
1/2 lingura levantica uscata
125 gr ciocolata neagra (50% cacao)
25 gr unt (nesarat)

Glazura

50 gr ciocolata neagra (70% cacao)
1/2 lingura ulei neutru
fleur de sel

  1. Se ia fiecare smochina si se face o mica incizie in partea de jos cu varful unui cutit. Apoi cu degetul mariti acea zona si faceti loc in interiorul smochinei, presand peretii dinspre interior. Smochinele uscate se deformeaza in pachet, cand presati peretii incercati sa le redati cat de cat forma.
  2. Pentru ganache, infierbantati smantana. Adaugati levantica, acoperiti si lasati sa se infuzeze 10 minute. Strecurati smantana, presand bine pe levantica sa extrageti tot lichidul din ele.
  3. Maruntiti ciocolata daca e cazul (daca nu folositi ciocolata sub forma de chipsuri sau fulgi). Taiati untul cubulete.
  4. Reinfierbantati smantana. Turnati smantana peste ciocolata si unt. Cu o lingura amestecati in centru, desenand 8-uri. Incet cresteti zona in care amestecati, si nu va opriti decat atunci cand cand ciocolata e topita complet.
  5. Introduceti ganacheul, care e acum foarte moale, la frigider pentru 30 minute. Se va intari incat sa-l puteti spritza.
  6. Puneti ganacheul intr-un poche de patiserie cu varf simplu si umpleti smochinele.
  7. Intr-un vas mic topiti pe abur 35 gr din ciocolata pentru glazura. Luati vasul de pe abur. Adaugati restul de ciocolata si amestecati pana se topeste complet. Adaugati uleiul si omogenizati.
  8. Inmuiati pana la jumatate fiecare smochina umpluta in ciocolata topita, tinand-o de codita. Asezati smochina pe o furculita si incet bateti furculita de marginea vasului cu glazura, astfel incat excesul de glazura de pe smochina sa se scurga printre dintii furculitei.
  9. Asezati fiecare smochina glazurata pe un platou cu hartie de copt. Presarati putina fleur de sel intr-o parte. Lasati sa se intareasca complet (cam 1 ora), apoi le puteti muta intr-o cutie/bol. Se pastreaza la frigider de pe o zi pe alta. Se servesc la temp. camerei.

Umplem smochinele cu ganache

Umplem smochinele cu ganache

Smochine in ciocolata

Smochine in ciocolata

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...